Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γενναία τοποθέτηση Κόντου για ένα ακανθώδες ζήτημα

"Υπάρχει επαγγελματικό δικαίωμα, το οποίο δεν υπόκειται σε ηθικού τύπου περιορισμούς. Μόνο σε νομικού". Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, μιλώντας για τον οίκο ανοχής της οδού Αντιοχείας.

Όπως υποστήριξε επίσης ο κ. Κόντος, "οι γυναίκες που ασκούν αυτό το επάγγελμα έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να το κάνουν. Αν εμείς έχουμε ηθικές αναστολές, δεν μπορεί να τις εμποδίσει να ασκούν το νόμιμο επάγγελμά τους. Επιπροσθέτως, αν τις ωθήσουμε στην παρανομία, τα προβλήματα θα είναι πολλαπλάσια. Κανένα σημείο της πόλης δεν πληροί τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει (300 μέτρα απόσταση από σχολείο και εκκλησία). Μετά και την εισήγηση του Συνήγορου του Πολίτη, είμαστε ουσιαστικά υποχρεωμένοι να δώσουμε άδεια λειτουργίας. Δεν πρέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μας οδηγήσει στο να φύγουμε με μια "ρετσινιά".

Θετικά τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Σκαρπαθιώτης, που έδωσε και συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για τη γενναία απόφαση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Κότσιρας ρώτησε αν υπάρχουν άλλοι δήμοι του Λεκανοπεδίου έδωσαν τέτοιες άδειες -εκτός της αχανούς Αθήνας- κι αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να πάμε σε μείωση των 300 μέτρων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Χωρινός ζήτησε να μη ληφθεί απόφαση. "Αν υπάρξει ψηφοφορία εγώ θα απέχω", πρόσθεσε ο κ. Χωρινός.

Ο κ. Κόντος είπε ότι η παρούσα διοίκηση είναι εν ενεργεία ως τα τέλη του χρόνου και δεσμεύτηκε να το λύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ζήτησε να ψηφιστούν τα 200 μέτρα απόσταση, ώστε να γίνει δυνατή (γιατί τώρα είναι αδύνατη) δυνητικά η λειτουργία του καταστήματος. "Εδώ πρέπει να τεθεί η βούληση του σώματος" πρόσθεσε ο κ. Κόντος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του οίκου έλαβε το λόγο και ανέπτυξε τη νομική άποψή του γιά το θέμα, λέγοντας ότι κανένας Δήμος σε όλη την ελληνική Επικράτεια δεν έχει ορίσει άλλο όριο πλην των 200 μέτρων.

Ακολούθως ο κ. Χωρινός επέμεινε στην πρότασή του να αφεθεί το ζήτημα αυτό ώστε να το επιλύσει η νέα δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας ο κ. Κόντος, απέρριψε την αναβολή και ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει σήμερα.

Τελικά η πρόταση Κόντου πέρασε κατά πλειοψηφία, με δύο λευκά και δυο αποχές.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ κολλάει το σύνθημα: «Ένα μπουρδέλο είμαστε». Μακάρι όμως να ήμασταν και ως δήμος και ως χώρα. Γιατί ένας οίκος ανοχής είναι μια οργανωμένη επιχείρηση με συγκεκριμένη τάξη όπου όλοι έχουν το ρόλο τους και κανένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή