Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά Φιλ/Χαλ για την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες

Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον Άγιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες». 17

Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής είναι μια εντελώς αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει
συντηρητικά ανακλαστικά και να επαναφέρει με αρνητικό τρόπο το θέμα του ασύλου.


Το πανεπιστημιακό άσυλο από θεσμός που εγγυάται την ανάπτυξη της γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μετατρέπεται σε χώρο υποτιθέμενης προστασίας οποιασδήποτε κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί ή να διεκδικήσει κάποιο αίτημα.

Καλούμε τα κόμματα, τις πολιτικές νεολαίες και τις φοιτητικές παρατάξεις να επιδείξουν  τη σοβαρότητα που απαιτεί το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης και να αποφεύγουν κινήσεις εντυπωσιασμού που οδηγούν σε περιθωριοποίηση τα μεταναστευτικά αιτήματα και σε απαξίωση την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου.

20 σχόλια:

  1. Χέρι-Χέρι με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ οι πρώην αριστεροί κυρκοκουβέληδες και τοπικοί κοντοβατίδηδες. Πότε θα καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και μετανάστες αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστερος......... ενταγμένος26 Ιανουαρίου 2011 στις 1:37 μ.μ.

    Άλλο ανθρωπισμός και άλλο μυωπικός αριστερισμός. Οι απλουστεύσεις και οι συσχετισμοί δείχνουν άγνοια θέσεων, απόψεων και κοινωνικών ζητημάτων. Όσον αφορά το ανένταχτος προφανώς πρόκειται για ψευδεπίγραφο αυτοπροσδιορισμό διότι ένας ανένταχτος ποτέ δεν καταφέρεται σε τμήμα της Αριστεράς με αυτό τον τρόπο. Η μη έγκαιρη και από τα πριν “ανάγνωση” των πιθανών συνεπειών μιας ενέργειας αποδεικνύει τον καιροσκοπισμό των πολιτικών επιλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα πει ανένταχτος; Ο ξερόλας που κρυμμένος πίσω απο την ανωνυμία κρίνει επώνυμες καταχωρήσεις και πετώντας τσιτάτα καταφεύγει σε παραποιήσεις ονομάτων, εν είδη φασιστικής δεξιάς της περιόδου του εμφύλίου. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταγμένε (προφανώς στην κουβέλεια "αριστερά") ποιός σου είπε ότι θεωρώ το μόρφωμα του κόμματός σου κομμάτι της αριστεράς; Επειδή η λέξη "αριστερά" περιέχεται στον τίτλο σας, δεν σημαίνει ότι είσαστε και αριστεροί. Wanabe πασόκοι είσαστε. Ή μήπως όχι; Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (...και ξέρετε εσείς πολύ καλά από παπάδες μιας και κάνατε κοινωνική πολιτική μέσω της εκκλησίας) έτσι και τα ονόματα (αριστερά) δεν λένε απολύτως τίποτα. Άλλωστε αν ανατρέξεις στην ιστορία, τα πιο δεξιά και αντιλαϊκά κόμματα είχαν τον τίτλο "Λαϊκό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά απρόσμενες οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το γνωστό χάλι της Νομικής.
    Δεν ξέρω βέβαια αν αποτελεί απλά στείρα αντίδραση προς το Σύριζα που οργάνωσε το σκηνικό και προσωπικά εδώ και καιρό με έχει χάσει από ψηφοφόρο του ή μια πρσοπάθεια να πάρουν το χάπι της πραγματικότητας.ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστερος......... ενταγμένος26 Ιανουαρίου 2011 στις 3:35 μ.μ.

    Οι ανακοινώσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν είναι απρόσμενες καλοδεχούμενες είναι διότι πρέπει να αντιμετωπισθεί ουσιαστικά χωρίς μισόλογα το πρόβλημα που δημιούργησαν οι λανθασμένες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να κατανοηθεί η σημασία του προβλήματος από τον ανένταχτο φίλο απλά θα του επισημάνω τη δήλωση που έκανε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε κάτω από προϋποθέσεις να φύγουν οι μετανάστες από τη Νομική και να πάνε σε ένα γυμναστήριο του Δήμου!!!

    Η δήλωση είναι:
    “...Η σημερινή πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι απολύτως λογική και την υποστηρίζουμε. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κωφεύει χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

    Καλούμε επίσης, το Δήμαρχο Αθηναίων, που, και ως Συνήγορος του Πολίτη, είχε επιδείξει ανάλογη ευαισθησία, να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση. Καθώς επίσης καλούμε και το συνδικαλιστικό κίνημα να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν λύσεις τις οποίες πρέπει όλοι με ευθύνη να επιδιώξουμε.
    Για παράδειγμα, προτείνουμε, εφ’ όσον και η επιτροπή των αγωνιζόμενων μεταναστών το επιθυμεί, να μεταφερθούν ασφαλώς σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους ...”

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Φερέφωνο της τοπικής ΔΗΜ.Α.
    ή τέλος πάντων "Αριστερέ" ενταγμένε, αφού το θέλεις έτσι

    Σου είπε κανένας ότι είμαι μέλος του Συνασπισμού ή του Σύριζα ή άλλης συνιστώσας και μου παραθέτεις τη δήλωση του Τσίπρα; Για το "μπιμπ" καβάλα είναι και η τσιπροπαρέα. Απλά σε τοπικό επίπεδο είναι και πιό σοβαροί και πολύ περισσότερο συνεπείς σε θέσεις και αρχές. Και αν μη τι άλλο δεν συμβαδίζουν χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Παρακολουθώντας τα τοπικά δρώμενα δεν είδα κανέναν από δαύτους να χαριεντίζεται με ακροδεξιούς σε αντίθεση με τα δικά σας τοπικά στελέχη που σε όλες τις εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ ήταν πρώτη μούρη στο καβούρι. Για να σου θυμίσω δε ότι είχατε και συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο ψηφοδέλτιο του "οραμα πόλης», έστω κι έμμεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και γιατί πρέπει να φύγουν από την Νομική και να πάνε σε Γυμναστήριο οι μετανάστες? Αφού τόσο πολύ θέλουν να βοηθήσουν τους μετανάστες οι λεγόμενοι διεθνιστές (της πλάκας), ας τους πάρουν στο σπίτι τους. Ας τους πάρει ο Τσίπρας στα γραφεία του κόμματος. Δεν κατάλαβα, κάνει "διεθνισμό" και "αγώνα" με ξένα κόλυβα? Ας τους πάρουν λίγους λίγους στα σπίτια τους, όσοι θέλουν. Γιατί στα Δημόσια κτίρια που είναι κοινή ιδιοκτησία όλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιο πολύ από όλα θαυμάζω την ορολογία το ήθος και το ύφος των ντόπιων κουβελοκύρκων της Δούρειας Αριστεράς...

    Το τοπικό ΛΑΟΣ δεν έβγαλε τσιμουδιά και κελαηδάτε αηδιόνια του ΠΑΣΟΚ εσείς!!!

    Στηρίξτε την κυβερνητική πολιτική λακέδες του συστήματος!

    Συντονίστε τα γαυγίσματα σας

    Ψηφίστε να στείλουμε στρατό στο Αφγανιστάν που κάνει πόλεμο το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί για τα δικά τους συμφέροντα και μετά υποστηρίξτε την απέλαση των εξαθλιωμένων πίσω στην κόλαση του πολέμου...

    Υπάρχει αλήθεια ντροπή!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυση ειναιη ΣΤΡΟΥΓΚΑ26 Ιανουαρίου 2011 στις 8:13 μ.μ.

    Λύση υπάρχει,τρεχω στη Νομικη να προτείνω να έρθουν οι μεταναστες στη ΣΤΡΟΥΓΚΑ, Θα τους ανοιξουν αραγε ή θα κατεβασουν τα ρολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακολουθώντας ΟΛΑ τα παραπάνω τα σχόλια θεωρώ ντροπή να με αποκαλέσουν αριστερό . Σοφιστείες , ειρωνείες και χαρακτηρισμοί της πλακάς Για την ουσία κουβέντα ποια είναι ουσία ; Ότι 300 «κολασμένοι» κάνουν απεργία πείνας και διεκδικούν ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ που ΨΗΦΙΣΕ η Ελληνική Δημοκρατία. Ένας νομός ο οποίος λέει ότι «όσοι έχουν κάποιες προϋποθέσεις κερδίζουν κάποια νομιμότητα» Διεκδικούν την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΝΟΜΟΥ ¨.
    Πράγματι με τον τρόπο που το κάνουν «πρόσβαλαν» την μικροαστική «αγωνιστική» «αισθητική» βεβηλώσαν το ΑΣΥΛΟ και διέπραξαν « ιεροσυλία» .
    Ότι αρνητικά και αν έχει η πράξη τους αυτό που διεκδικούν για τη ζωή τους ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ.
    Και οι απάντων των χρωμάτων και πασών των τάσεων αυτοπροσδιοριζομενοι αριστεροί ,αριστερίζοντες, πρώην και νυν, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΥΝ και τραγουδούν μακάριοι το ύμνο τους « Εμπρός της γης οι κολασμένοι της πείνας σκλάβοι εμπρός, εμπρός…» φανταζομένοι ο καθένας για το εαυτό του το ρολό του Σωτήρα ή του καθοδηγητή των «κολασμένων» και των «πεινασμένων » όντας χορτάτοι βεβαίως βεβαίως .
    Όμως αγαπητοί σύντροφοι είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτοί οι «μαυριδεροί» , πεινασμένοι, παρίες ΚΑΙ της δικής μας κοινωνίας ΚΑΙ του δικού μας συστήματος είναι και ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ και το δίκιο τους από κρατήρα βγαίνει.
    Και θα ξαναγράψω
    ¨Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε…
    Ζ.Π. Σάρτρ
    Εισαγωγή από ¨Νταντόν¨ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κάποια στιγμή θα τρελαθούμε. Οι μετανάστες είναι οι μόνοι κακομοίρηδες που δεν τους θέλουν ούτε στην πατρίδα τους ούτε πουθενά αλλού. Τόσο φουκαράδες είναι, να μη τους θέλει κανένας. Και επειδή δεν τους θέλει κανένας, πρέπει να τους χρεωθούμε εμείς? Αν μπορούσαν να ρωτηθούν οι Έλληνες (στο σύνολό τους), τι λέτε ότι θα απαντούσαν? Ναι ή όχι? Σίγουρα θα απαντούσαν Ναί οι του Τσίπρα και δικαίωμα τους. Όχι θα απαντούσαν σχεδόν όλοι οι άλλοι. Αλλά αφού οι απόψεις του Τσίπρα αντιπροσωπεύουν ένα 5-7% (πολύ βάζω?), πώς έχουν την απαίτηση να την επιβάλλουν αυτήν την άποψη? Δεν ξέρω αν οι Έλληνες έγιναν ρατσιστές ή όχι. Αν έγιναν όμως, φταίει ότι οι μετανάστες πλέον έγιναν πάρα πολλοί. Έγιναν περισσότεροι από όσους μπορεί να αντέξει ο τόπος μας. Άρα όσο περισσότεροι έρχονται, τόσο πιο απρόθυμα θα τους δεχόμαστε. Αν υπάρχει δυστυχία στον τόπο τους, (που υπάρχει), αυτήν την δυστυχία, τους την έχουν επιβάλλει τα κάποτε αποικιοκρατικά έθνη και τα μεγάλα κράτη. Εμείς σαν Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ την δυνατότητα να τους πιούμε το αίμα. Και αυτά που λέγονται ότι η Ελλάδα είναι και αυτή συμμέτοχη στο δράμα των Αφγανών, μόνο για πλάκα είναι. Ναι, εμάς περίμεναν οι Αμερικάνοι να κάνουν εισβολή στο Αφγανιστάν. Χωρίς εμάς δεν τόλμαγαν! Και οι Άγγλοι είναι εκεί και οι Ιταλοί και οι Γερμανοί και τόσοι άλλοι. Γιατί οι μετανάστες προτιμούν εμάς? Γιατί είμαστε ένα μεγάλο μπ*****λο θα μου πείτε, αλλά άλλη ιστορία αυτή. Κατά συνέπεια, οι μετανάστες ας φροντίσουν να πάνε σε αυτά τα κράτη που είναι υπεύθυνα για την κατάντια τους, και να τους πνίξουν. Άλλοι δημιουργούν την φτώχια και εμείς θα την λουζόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ .ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ.ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ???

    ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΗΜ.ΑΡ. = ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ πάλι θα 'λεγα ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ θα έλεγα ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ στρατολογημένοι από το ΠΑΣΟΚ,
    αφού στο κέντρο των επιθέσεων τους έχουν τους συντρόφους και τον χώρο πολιτικής καταγωγής τους,
    ή για την ακρίβεια τους χώρους, γιατί όλοι τους έχουν περάσει από περισσότερους από έναν χώρους της Αριστεράς!

    Ο Πάν καλος είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πιστεύω είναι οι Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) του ΠΑΣΟΚ!
    Προσπάθησαν ανεπιτυχώς τόσον καιρό να ρυμουλκήσουν την Ανανεωτική Αριστερά στο ΠΑΣΟΚ… Δεν τα κατάφεραν!
    Διέσπασαν τον χώρο προεκλογικά για να τον εξαφανίσουν και να ωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ…
    Δεν τα κατάφεραν!
    Τώρα παλεύουν απεγνωσμένα δίνοντας Αριστερό άλλοθι στο μητροπολιτικό τους κόμμα να διαλύσουν τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ από έξω πια…
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν κρίνω πάντως από τους εδώ (Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα) που στελεχώνουν το ΔΗ.ΑΡΙ. ή ΔΗΜ.Α. (όπως το θέλουν αυτοί) πρόκειται για μεγάαααααλα νούμερα και πολύ συμπλεγματικά (κομπλεξικά) άτομα. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Το μεγαλύτερο βέβαια είναι ο φαρμακοτρίφτης της Χαλκηδόνας που πήγε για μαλλί (με το άρθρο του στο Επιτέλους προεκλογικά) και βγήκε κουρεμένος και μάλιστα ...γουλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα σας ήμουν υπόχρεος αν κάνατε τις αναρτήσεις σας όπως εσείς νομίζετε, αλλά μένοντας σε πολιτικό -και θα πρόσθετα πολιτισμένο- επίπεδο. Προσωπικά εδώ δεν χωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή