Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το δημοσιεύω όπως ακριβώς το βρήκα στο mail μου

Δεν είναι δικό μου, το βρήκα στο mail μου, το βρήκα ενδιαφέρον, στοιχηματίζω ότι θα προκαλέσει ευρύ διάλογο, και έτσι... το δημοσιεύω χωρίς να κόψω ούτε ένα κόμα:

Όταν ήρθα στην Ισπανία (σοσιαλιστική και αυτή) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:
1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω.
Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω.
 
Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!
Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.

Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από 'μεγάλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000


Ξυπνήστε Ξυπνήστε Ξυπνήστε
Κατάλαβες τώρα...
Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.
Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση ! !
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.
 
Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την... κυβέρνηση.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες ( ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
 
Κατάλαβες τώρα ... ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.
 
Κατάλαβες τώρα ... ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα ... γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20  και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.
 
Κατάλαβες τώρα ... γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

16 σχόλια:

  1. για σκεψου ομως εάν26 Ιανουαρίου 2011 στις 7:22 μ.μ.

    προερχόσουν απο μια χώρα οπου υπάρχει δικτατορία η εμπολεμη κατάσταση η κυνδυνευε ανα πάσα στιγμη η ζωή σου π.χ.βομβαρδισμός θα είχες τη δυνατότητα να προσκομίσεις αυτά τα έγγραφα?μου προκαλεί επίσης πολλυ μεγάλη εντύπωση οτι κρίνεις τα πάντα και αφήνει τελειως αθωο το καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό που είναι ο πρώτος αίτιος της μετανάστευσης λες για ( ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ δηλαδη ηταν αρνητικό που ηδη χρεωκοπημένες εταιρίες πέρασαν στα χέρια εργαζομένων?ζουμε σε μια πολη που την δημιουργησαν προσφυγες ε λοιπον η προσφυγια είναι μεσα μας και δεν θα αλλαξει αυτό και ούτε λιγότερο πατριωτες μας κάνει απο κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και κατι αλλο ακομα που θα ηθελα να προσθεσω τι πάει να πει λαθρομεταναστης υπάρχουν λαθραιοι ανθρωποι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ θάθελα να δω κάποιον που υπερασπίζεται την μαζική εισροή μεταναστών, κάτι σαν φυσιολογικό για την Ελλάδα, να φιλοξενεί έστω και έναν μετανάστη στο σπίτι του. Έτσι για να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Όχι στην Νομική, στο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΕΙΠΑΜΕ?
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για σκέψου, γνωρίζεις από ποια χώρα προέρχεται ο κάθε παράνομος μετανάστης και το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα αυτή;
    Για σκέψου, μήπως και οι ΒορρειοΒιετναμέζοι έπρεπε να είχαν φύγει από την χώρα τους αντί να μείνουν και να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα το δίκιο τους ενάντια σε δυο «αυτοκρατορίες»;
    Για σκέψου, μετανάστης που μπαίνει νόμιμα σε μια χώρα και μετανάστης που μπαίνει παράνομα σε μια χώρα είναι το ίδιο;
    Για σκέψου, ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    Για σκέψου, για ξανασκέψου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξυπνάκια των 8:37, μπορείς και να μορφωθείς: πρόσφυγας και μετανάστης είναι ακριβώς το ίδιο. Η ετυμολογία του πρόσφυγα χαρακτηρίζει την πράξη να φύγει από κάπου, ενώ αυτή του μετανάστη τη διαδικασία να εγκατασταθεί κάπου. Ψιλά γράμματα στη χώρα που έχει μπερδέψει το μετανάστη με το λαθρομετανάστη και τα ανθρώπινα δικαιώματα με τις οδηγίες χρήσης μιας ηλεκτρικής σκουπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι αμόρφωτος, το παραδέχομαι. Είχα όμως μια απορία: πως αφού πρόσφυγας και μετανάστης είναι το ίδιο, χρησιμοποιούμε δυο διαφορετικές λέξεις;
    Κατέφυγα λοιπόν στο διαδίκτυο όπου βρήκα τα εξής:

    Πρόσφυγας: αυτός που αναγκάζεται ή εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του ή τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του και να καταφύγει σε μια ξένη χώρα
    Εξωτερικός μετανάστης: αυτός που εγκαταλείπει τη χώρα του για να εγκατασταθεί σε μια ξένη χώρα.

    Εσύ μορφωμένε ανώνυμε 3:27, αν δεν απέκτησες την μόρφωσή σου διαβάζοντας μόνο τις οδηγίες χρήσης της ηλεκτρικής σου σκούπας, μπορείς να μου προσδιορίσεις τη διαφορά για να «ξεστραβωθώ» κι εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη διαφορά φίλε μου που έφτασες στο Βιετνάμ για να πεις έξω οι μετανάστες, δεν σου εύχομαι να την αισθανθείς...

    όταν πάνε τους μισθούς εκεί που θέλουν στα 300 ευρώ και χρειαστεί όπως έρχονται τώρα οι ξένοι εδώ να πηγαίνουμε εμείς εκεί...

    Τότε θα διαπιστώσουν οι ξένοι πόσο καλές είναι οι Ελληνίδες στο χορό και όχι μόνο...,

    πόσο δουλευταράδες είναι οι Έλληνες στις δουλειές που δεν θα καταδέχονται να κάνουν π.χ. οι Γερμανοί

    και πόσο καθάρματα είναι που μπαίνουν λαθραία σε ξένη χώρα και δεν κάθονται στον τόπο τους να παλέψουν για να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα...

    Αν δεις τις συνθήκες ζωής των χωρών από όπου προέρχονται οι μετανάστες, που χαρακτηρίζονται λαθρομετανάστες, θα διαπιστώσεις ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τα εκεί...

    Κι αν ακόμη μάθεις τα στοιχεία, θα διαπιστώσεις ότι από συγκεκριμένες χώρες δεν υπάρχουν παρά μόνο σαν εξαίρεση, γυναίκες που συλλαμβάνονται ως λαθραία εισελθούσες και ακόμη λιγότερες ως καθόλου απελαύνονται...

    Ούτε κανείς ενοχλείται από τις χορεύτριες... στα μπαρ, στους οίκους ανοχής όπως αυτός που έδωσε άδεια ο Κόντος και δίνει δουλειά... σε αλλοδαπές ή τις Νιγηριανές που πλημμυρίζουν την Αθήνα...

    Και υπερασπιζόταν με σθένος το δικαίωμα τους να εργάζονται σαν πόρνες αφού αυτό ήταν προϊόν της ελεύθερης βούλησης τους στην επιλογή εργασίας…

    Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος τζίρος μετά τα ναρκωτικά είναι από την πορνεία!

    Πολλοί έχουν κάνει περιουσία ή την αύξησαν θεαματικά μέσα από τέτοιους δρόμους…

    Ορισμένοι έχουν την άνεση και την πονηριά να κάνουν και αγαθοεργίες…

    Αν όμως θέλεις να πας λίγο πιο πίσω… μπορείς να μάθεις για την Τρούμπα και τον 6ο στόλο…

    Ή να διαβάσεις αληθινές ιστορίες με Ελληνίδες που δεν ήταν εξ επαγγέλματος πόρνες αλλά έκαναν καμιά αρπαχτή… όταν έρχονταν τα Αμερικανάκια… για να τα φέρουν βόλτα στην οικογένεια…

    Αυτά στη μετεμφυλιακή Ελλάδα…

    Γι΄ αυτό νομίζω καλά είναι αν είμαστε εθνικά υπερήφανοι και αρκούντως τσαμπουκάδες… να δείξουμε τη μαγκιά μας στους ξένους που άνοιξαν οι εφιάλτες την πόρτα να μπουν και να μας χρεοκοπήσουν…

    Αντί να στέλνουν τα ΜΑΤ και να υψώνουν συρματοπλέγματα για τους φτωχούς, που πάλι η απελπισία κι οι εκμεταλλευτές τους θα τους οδηγήσουν από άλλους δρόμους εντός!

    Κι ακόμη αν είχαμε κυβέρνηση πατριωτική θα έδινε νομιμοποίηση σε όλους!

    Καλά διάβασες, σε όλους!

    Να φύγουν να πάνε παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση νόμιμα, να μην τους πιάνει το «Δουβλίνο 2» που υπόγραψε ο Γιωργάκης όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, για να μας τους επιστρέψουν…

    Γιατί περίπου στο σύνολο τους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και όχι να μείνουν εδώ!

    Διαφορετικά να δώσουν οι Ευρωπαίοι που μας θέλουν για τζάμπα συνοριοφύλακες τους, κονδύλια να απασχολήσουμε 200.000 άνεργους συμπατριώτες μας για τη φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας!

    Ή να υποχρεώσουν τους Τούρκους να πάρουν μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο…

    Αντίθετα αν μαθαίνεις οι Τούρκοι βάζουν όρους, η ΕΕ αποδέχεται, κι εμείς πληρώνουμε αδρά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά…

    Τώρα εξασφάλισαν ως και το 2014 να μην επιστραφεί περίπου κανείς στην Τουρκία!

    Αλλά ούτε κι αργότερα αν πιάνεται σε απόσταση πάνω από 20χλμ από τα σύνορα τους!

    Οι μεν τους μπάζουν λοιπόν, οι δε δεν αφήνουν να βγουν, κι εμείς πλακωνόμαστε μεταξύ μας…

    Έξυπνος και ηρωικός λαός οι Έλληνες…

    Φαίνεται από τις κυβερνήσεις που επιλέγουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή η «γραφοδιάρροια», ανώνυμε των 12:07, αλλά εγώ ρώτησα κάποιον είρωνα «μορφωμένο» να μου προσδιορίσει την διαφορά μεταξύ μετανάστη και πρόσφυγα, πράγμα που κι εσύ αποφεύγεις να το κάνεις επιμελώς, περιπλανώμενος μεταξύ εμφυλίου και κυβερνήσεων που επιλέγουμε, «πηδώντας» ενδιαμέσως στους οίκους ανοχής και πάει λέγοντας.
    Μπορείς να μου προσδιορίσεις αυτή την διαφορά; Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βρε παιδιά, αν κάτσεις και μελετήσεις τους "υπερ" και τους "κατά" των μεταναστών ή προσφύγων, μπορεί να φτάσεις σε σημείο να πεις ότι και οι δύο έχουν δίκιο. Οι άνθρωποι δεν θα έφευγαν από τις χώρες τους αν είχαν να φάνε. Είναι επίσης γνωστό ότι στις χώρες τους έχουν εγκατασταθεί εδώ και 10ετίες κάποια ντόπια καθάρματα δικτάτορες. Επίσης ότι στις χώρες τους η ανθρώπινη αξία δεν έχει και τόση αξία. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε, ότι οι θρησκείες τους, τους έχουν αποχαυνώσει και δέχονται μοιρολατρικά την κατάντια τους. Και μακάρι μια μέρα να ξυπνήσουν, όλοι αυτοί της γης οι κολασμένοι, να ξεσηκωθούν να πάρουν τα κεφάλια αυτών που τους πίνουν το αίμα, πολύ θα το ευχαριστιόμουνα. Και πάρα πολλά άλλα μπορούμε να πούμε. Κανείς δεν λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι φουκαράδες. Αλλά το θέμα μας δεν είναι οι λόγοι για τους οποίους φτάνουν εδώ αυτοί οι άνθρωποι. Μακάρι να είμαστε σαν την Αυστραλία, μια τεράστια χώρα και να δεχόμαστε όλους αυτούς. Αλλά βρε παιδιά μιλάμε για την Ελλάδα. Αυτήν που ξέρουμε όλοι μας. Είμαστε σε θέση να ταϊσουμε όλους αυτούς? Έχουμε την Βιομηχανία να τους βάλουμε να δουλέψουν εκεί? Μήπως έχουμε τον τεράστιο Εθνικό πλούτο που έχει η Νορβηγία, ώστε να έχουμε και το αντίστοιχο Κοινωνικό κράτος, να τους παράσχουμε κάποια υποτυπώδη υποστήριξη? Ένα μπάχαλο είμαστε. Ούτε εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να βολευτούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή δουλειά, ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, να έχουμε νοσοκομείο όταν αρρωσταίνουμε, να έχουμε το σχολείο να στέλνουμε τα παιδιά μας και όχι να τραβιόμαστε και να ξυλωνόμαστε στα φροντιστήρια και άλλα πάρα πολλά. Κατά συνέπεια το ερώτημα είναι: ακόμα και αν θέλουμε, μπορούμε, αντέχουμε? Όλα τα άλλα που λέμε για διεθνισμό και ανθρωπισμό και συμπαράσταση είναι λόγια που θα μπορούσαν να ειπωθούν σε άλλες χώρες. Χώρες που έχουν εξασφαλίσει πρώτα τους πολίτες τους και μετά που κοιτάνε και λίγο τους ταλαίπωρους όλης της Γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ανώνυμε γιατί παρεξηγιέσαι άδικα!

    Μετανάστες είναι όλοι όσοι αλλάζουν χώρα κατοικίας.

    Από αυτούς πρόσφυγες χαρακτηρίζονται οι κυνηγημένοι άμεσα ή έμμεσα...

    Και τώρα που το εξηγήσαμε τι άλλαξε επί της ουσίας;

    Να πληροφορήσω γραφοσφιχτά… πως ενώ εμείς εξηγούμε το νόημα συναφών λέξεων,
    η Τουρκία εξασφάλισε κονδύλια από την ΕΕ (δηλαδή πληρώνουμε κι εμείς) για να ανακόψει το κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα!!!

    Πειράζει που έγραψα παραπάνω για να πω κι αυτό,
    τώρα που δεν επεσήμανα τίποτε επικριτικό για τον Κόντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Blog ανάρτησε ένα μήνυμα που περιγράφει τι γίνεται στην μεσογειακή χώρα της ΕΕ Ισπανία, όπου τηρούνται οι νόμοι.
    Ο Βλαχιώτης περιγράφει μια κατάσταση στην οποία έφτασε η επίσης μεσογειακή χώρα της ΕΕ Ελλάδα επειδή μεταξύ άλλων και κυρίως οι νόμοι ΔΕΝ τηρούνται.
    Εμείς, αντί να επιδιώξουμε επιτέλους την τήρηση των νόμων ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες για την ΜΗ τήρησή τους, ξεπουλώντας σε αυτή μας την προσπάθεια ακόμα και τα «κόκαλα» των προγόνων μας (δες Αλαβάνο και Ικέτιδες του Αισχύλου), λέγοντας ασύστολα ψέματα στην TV (δες Στρατούλη), αρνούμενοι να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους (μετανάστες αντί πρόσφυγες), διαστρέφοντας τις καταστάσεις (αν μπεί η αστυνομία με «πρόσκληση» στο Πανεπιστήμιο καταπατά το άσυλο, οι λαθρομετανάστες που «κατέλαβαν» χώρους του Πανεπιστημίου ΔΕΝ το καταπατούν), βγάζοντας «ανθρωπιστικές» κραυγές (δεν υπάρχουν «λαθραίοι» άνθρωποι, ενώ το θέμα αφορά αυτούς που ήλθαν στην χώρα ως ΙΚΕΤΕΣ ασύλου, μπήκαν στη χώρα ΝΟΜΙΜΑ αναζητώντας μια καλύτερη τύχη ή μπήκαν στη χώρα ΛΑΘΡΑ άγνωστο από πού και γιατί) και άλλα πολλά, μεταξύ των οποίων και την ειρωνεία προς αυτούς που ΠΙΘΑΝΩΣ έχουν άλλη γνώμη. Αλλά αφού παραδέχομαι πως είμαι αμόρφωτος, κατέφυγα στο διαδίκτυο και έψαξα για τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Εσείς ψάξατε; Και για να κλείσω, μια αναφορά στα τοπικά δρώμενα. Ο Κόντος όσο ήταν ΣΥ.ΡΙΖ.Α το όποιο λάθος του το κάναμε γαργάρα. Τώρα που πήγε ΔΗΜ.Α τάκανε όλα λάθος, μεταξύ αυτών και τα του «οίκου ανοχής» (που τάκανε τελικά σωστά). Νέα συνιστώσα στην πόλη μας: η ΣΕΜΝΟΤΥΦΗ Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο "μορφωμένος" έχει να σου πει αυτό που εξηγεί ο παραπάνω ανώνυμος -και ο κοινός νους: ο χαρακτηρισμός "πρόσφυγας" αναφέρεται επιπλέον στις συνθήκες (ή λόγους) κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να εγκαταλείψει ο μετανάστης τη χώρα του. Το γκουγκλάρισμά σου το απέδειξε, αλλά ακόμα και γράφοντάς το σε σχόλιο, ούτε ο ίδιος δεν το κατάλαβες.

    Φίλε ανώνυμε των 9:51, φυσικά και έχει νόημα ο διαχωρισμός των εννοιών. Ειδικά για μια πόλη που έχει δημιουργηθεί από πρόσφυγες, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν τότε από τους γηγενείς όπως οι λαθρομετανάστες τώρα -και πλέον διεκδικεί το δικαίωμα στο μισαλλόδοξο λόγο εναντίον μιας συγκεκριμένης κάστας μεταναστών (οικονομικών). Λες και όταν προφέρεις τη λέξη "πρόσφυγας" γεμίζει ο κόσμος νοσταλγία, αναμνήσεις και ομορφιά, ενώ άμα πεις "μετανάστης" εννοείς το απόλυτο κακό και τον Εξαποδώ. Λες και δεν είναι ίδια η μιζέρια, η ανέχεια και ο πόνος. Χώρια ο εξαναγκασμός. Έτσι είναι όμως, αφού η έννοια του "πρόσφυγα" στα μυαλά μας είναι κάτι το γραφικό, που φέρει την ίδια βαρύτητα με το μενού πολίτικης κουζίνας σε ταβερνάκι της Φιλαδέλφειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μπλογκ ανάρτησε κάτι που βρήκε στο διαδίκτυο όπως το βρήκε…
    η πραγματικότητα μπορεί και να διαφέρει …
    Ας πούμε στο θέμα των μεταδοτικών ασθενειών διακρίνω μια υπερβολή!
    Οι τουρίστες δεν μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες; Τι διασφαλίζουν με τέτοια μέτρα;
    Ότι θα είσαι πειθαρχημένος ας πούμε!
    Γιατί οι Ισπανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή ζουν στην Ισπανία δεν έχουν μεταδοτικές ασθένειες και δεν είναι επικίνδυνοι να τις μεταφέρουν σε υγιείς μετανάστες;
    Και οι μη νομιμοποιημένοι μετανάστες που δεν ελέγχονται, πως διασφαλίζεται ότι δεν είναι φορείς τέτοιων ασθενειών;

    Στα δικά μας τώρα.
    Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση στη νομιμοποίηση των μεταναστών;
    Αυτός που δε θέλει να πληρώνει κρατήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για τη δουλειά που του προσφέρουν!
    Αυτός που θέλει φτηνά εργατικά χέρια χωρίς περιοριστικούς όρους στις συνθήκες εργασίας(ωράριο κλπ) και ασφάλειας των εργαζομένων!
    Αυτός που δε θέλει δεσμεύσεις πότε θα απολύσει και αντιρρήσεις από τους εργαζόμενους!
    Εκείνοι που θέλουν να χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να οδηγηθούμε στην ιδιωτική ασφάλιση
    Οι πολιτικές δυνάμεις που ποντάρουν στην μη νομιμοποίηση τους, για να ζουν στο παραπάνω καθεστώς!
    Έτσι προσπορίζονται την δυσαρέσκεια εκείνων που έχουν πιστέψει πως οι μετανάστες είναι η αιτία που δεν βρίσκουν δουλειά ή τα μεροκάματα είναι χαμηλά!

    Εκείνοι που ποντάρουν στη διαίρεση μας σαν λαού, για να περάσουν τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές που περνούν σήμερα…
    αλλά και όσες μας επιφυλάσσουν στη συνέχεια…

    Οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι μας» που δεν τους θέλουν στις χώρες τους!

    Ωφελείται ή ζημιώνεται ο Ελληνικός λαός από αυτές τις επιλογές;

    Αν όμως νομιμοποιούνταν οι πρόσφυγες γιατί περί αυτού πρόκειται, θα είχαν:

    πρόσβαση στην υγεία και περίθαλψη
    γνωστό τόπο κατοικίας στοιχεία κλπ
    ανθρώπινες συνθήκες, μεταχείριση και συμπάθεια για τους Έλληνες

    θα εισέφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία
    θα εισέφεραν στα φορολογικά έσοδα
    θα είχαν αγοραστική δύναμη με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία
    δεν θα τους προτιμούσαν οι εργοδότες έναντι των Ελλήνων αφού θα είχαν ίδια δικαιώματα και απολαβές!

    θα είχαν φύγει ήδη για τη Δυτική Ευρώπη

    Θα είχαμε λιγότερα έξοδα για να τους συντηρούμε σε πρωτόγονες συνθήκες κράτησης και να τους απελαύνουμε
    Κι από πάνω να μας ψέγουν οι σύμμαχοί μας για τις κακές συνθήκες κράτησης, που πράγματι είναι απαράδεκτες!

    Τώρα για τα υπόλοιπα όσο αμόρφωτος… και να είναι κάποιος, ξέρει ότι κανείς δεν ξεριζώνεται από τον τόπο που γεννήθηκε, γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να πεθάνει αντί να σωθεί…

    Να θυμίσω κλείνοντας πολιτικές των κυβερνήσεων μας…
    Εμείς παραδώσαμε τον Οτσαλάν και οι Τούρκοι περίπου έκλεισαν και πάντως περιόρισαν αισθητά το πρόβλημα με τους Κούρδους, έτσι που η Αεροπορία τους και ο στρατός τους να ασχολείται με το Αιγαίο…

    Κι εκείνοι σε αντάλλαγμα… συστηματικά μας προωθούν πρόσφυγες!

    Σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους «συμμάχους» μας σφραγίζουμε τα σύνορα μας για να μην ενοχληθούν!

    Δεν είναι φανερές οι ξενόδουλες πολιτικές και κάποιες από τις πηγές του προβλήματος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα πρότεινα να δουν οι ενδιαφερόμενοι περί τα μεταναστευτικά ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από μια παρουσίαση της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα. Είναι περίπου 20 λεπτά, αλλά βοηθά πολύ στον σχηματισμό άποψης για τη φύση του προβλήματος: http://www.youtube.com/watch?v=lfsKfK4jHEs&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. άρθρο του Δημήτρα Δανίκα από το ΒΗΜΑ.

    "Ας πούμε, λοιπόν, ότι είσαι μεροκαματιάρης, φτωχός και αριστερός. Δηλαδή ψηφίζεις κάτι σαν Συνασπισμό. Ας πούμε ακόμη ότι κατά ευτυχή συγκυρία κληρονόμησες από τη γιαγιά σου μερικά τετραγωνικά στο αθηναϊκό κέντρο το ιστορικό. Παραδίπλα από το μηχανουργείο που σου βγάζει το λάδι νυχθημερόν. Στην αρχή τυχερός. Ουδεμία ανάγκη από μεταφορικά μέσα, ταξί και άλλα τέτοια που κοστίζουν ακριβά για μια τσέπη χωρίς λεφτά. Ολα μια σπιθαμή από το κρεβάτι σου.

    Ας πούμε ότι αργά αλλά σταθερά όλο και κάτι συμβαίνει στη γειτονιά σου από εγκληματικότητα και ναρκωτικά. Ετσι, από τη μία είσαι εκ ιδεολογικής πεποιθήσεως υπέρ της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών. Τι μου φταίνε εμένα αυτοί οι μαύροι δυστυχισμένοι; Αλλά τι φταίω κι εγώ να φορτώνομαι από πάνω και τα ανθρώπινα ερείπια από τα γκρεμίδια των πολέμων και των ιμπεριαλιστών; Από την άλλη να πιάνεις τον εαυτό σου να συμφωνεί με τις εθνικοπατριωτικές ρατσιστικές ιαχές του Βορίδη και του Καρατζαφέρη. Ας πούμε λοιπόν ότι, χωρίς να το θέλεις, αρχίζεις να κομματιάζεσαι στα δύο. Από τη μία αριστερός και προοδευτικός. Από την άλλη με το ΛΑΟΣ, χωρίς να το ομολογείς ούτε στον ύπνο σου τον εφιαλτικό. Δηλαδή δεν φτάνει που η τρόικα και ο Παπακωνσταντίνου με γδέρνουν κανονικώς. Εχω και τον μαύρο τον Σουδανό να με τραβάει προς τα κάτω, και έτσι εγώ ο Ελληνας να κινδυνεύω από το σπίτι μου να βγω. Ετσι, σιγά-σιγά αρχίζεις να καλοβλέπεις του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου τον ναζιστικό χαιρετισμό. Αφού αυτού του τύπου η δημοκρατία έχει καταντήσει ασυδοσία και με έχει φέρει σε τόσο μεγάλη απελπισία, χίλιες φορές να έρθει μια δικτατορία, να μπορώ τουλάχιστον με ασφάλεια να κυκλοφορώ. Γιατί είναι μέγιστη υποκρισία των τάχα μου αριστερών προς τους λαθρομετανάστες αυτή η αδιάκριτη φιλευσπλαχνία. Να πάρω Τσίπρα με Λαφαζάνη να τους τοποθετήσω στο χαμαιτυπείο του ψευδεπίγραφου ιστορικού κέντρου και αν μετά από έναν μήνα δεν σηκώνουν το χέρι φωνάζοντας «χάιλ Καρατζαφύρερ», να μου κόψεις εμένα τον λαιμό!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή