Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

660 π.Χ: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.
641: Στην Κωνσταντινούπολη πεθαίνει ο αυτοκράτορας Ηράκλειος. Τα τελευταία χρόνια η ψυχική του υγεία είχε διαταραχθεί, ιδιαίτερα μετά την τρομερή ήττα βυζαντινής δύναμης 80.000 ανδρών από τους Αραβες στο Γιαρμούκ της Γαλιλαίας.
1650: Φεύγει απ' τη ζωή ο Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός. Έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω».
1776: Έρχεται στη ζωή ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.
1847: Γεννιέται ο Τόμας Έντισον, αμερικανός επιχειρηματίας και
εφευρέτης με 1.093 πατέντες στο ενεργητικό του. Μεταξύ άλλων, ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, το γραμμόφωνο και τον τηλέγραφο.
1934: Στις δημοτικές εκλογές, που στην Αθήνα θα κερδίσει ο αντιβενιζελικός Κώστας Κοτζιάς, ψηφίζουν για πρώτη φορά οι γυναίκες. Η άσκηση του δικαιώματος είναι προαιρετική. Δίνεται μόνο σε εκείνες που έχουν συμπληρώσει τα 30 και διαθέτουν απολυτήριο Δημοτικού.
1959: Μονογράφεται στη Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές η συμφωνία για την ανεξαρτησία της Κύπρου. Λίγο αργότερα, η συμφωνία θα υπογραφεί απ' όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Λονδίνο (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία και οι δύο κοινότητες της Κύπρου).
1963: Αυτοκτονεί η Σίλβια Πλαθ, αμερικανίδα ποιήτρια.
1964: Το Γενικό Χημείο του Κράτους δίνει το πράσινο φως για την κυκλοφορία της Coca Cola στη χώρα μας.
1966: Ενώπιον 40.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο, η ΑΕΚ νικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 74-66 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Πρώτοι σκόρερ, οι Αμερικάνος (26), Τρόντζος (22) και Ζούπας (13).
1969: Γεννιέται η Τζένιφερ Άνιστον, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Τζένιφερ Αναστασάκη, ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.
1979: Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί αναλαμβάνει την εξουσία στο Ιράν.
1989: Υποκύπτει στα τραύματά του ο εισαγγελέας Ανδρουλιδάκης. Είχε τραυματιστεί στο πόδι από τη «17 Νοέμβρη».
2003: Συντρίβεται στο Ικάριο Πέλαγος ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, παρασύροντας στον θάνατο τέσσερις επιβαίνοντες.

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιώργος Αμερικάνος αυτή την στιγμή είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική μετά από δύο εγκεφαλικά!
    Ξεχασμένος και πάμφτωχος αυτή η παλιά δόξα του Ελληνικού αθλητισμού στον οποίο γύρισαν την πλάτη οι πάντες και μερικοί... τον χρησιμοποίησαν κυριολεκτικά μόνο για υποψήφιο μπας και πάρουν κανέναν ψήφο...
    Τουλάχιστον οι υπόλοιποι ας προσευχηθούμε για εκείνον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή