Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή για τη δασκάλα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου


Παρακολουθώντας την πορεία του εργαστηρίου ζωγραφικής του δήμου Νέας Χαλκηδόνας πολλά χρόνια τώρα έχουμε την βεβαιότητα και τη πίστη ότι έχει θέσει νέους Όρους στον τρόπο που πρέπει να διδάσκεται η τέχνη.
Οι άνθρωποι του εργαστηρίου μαρτυρούν μια πρωτόγνωρη διαδικασία συμμετοχής αλλά και ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στους ίδιους και στην τέχνη τους.
Εμείς, η εικαστική κοινότητα, γνωρίζει την Αλεξάνδρα Νασιούλα, τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία, τόσο σαν καλλιτέχνη, όσο και σαν δασκάλα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, της διδακτικής  τέχνης.
Το 2002, αν και από χρόνια πριν στην εκπαίδευση της τέχνης οι περισσότεροι, μαζί με την Αλεξάνδρα εκπαιδευτήκαμε και ονειρευτήκαμε την οργάνωση και την εξέλιξη των δημοτικών εργαστηρίων της Ελλάδας. Με εκπαιδευτές από το μουσείο Pompidou του Παρισιού και με την υποστήριξη και εκτίμηση της τότε υπεύθυνης των εικαστικών εργαστηρίων της Ελλάδας στο Υπουργείο Πολιτισμού κ. Αιμιλίας Μπαντούνα και με συχνότατη ανταλλαγή απόψεων, τρόπων, αισθητικών προσεγγίσεων και οργάνωσης δουλέψαμε για να ορθοποδήσουν σε δύσκολους καιρούς αυτά τα εργαστήρια, με την τότε οικονομική στήριξη από το( ΥΠ.ΠΟ) Υπουργείο Πολιτισμού
Άλλοι δεν τα κατάφεραν, άλλοι κινδύνεψαν κι άλλοι, μέσα σ’ αυτούς και η Αλεξάνδρα, με το εργαστήριο της Χαλκηδόνας, κατάφεραν το ακατόρθωτο! Να διατηρούν και να στεγάζουν τα όνειρα των πολιτών, να τους εμπνέουν, να τους ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Κι όχι μόνο τους ενήλικες, αλλά κυρίως τα παιδιά, που έχουν μπροστά τους όλο τον χρόνο για να δημιουργήσουν προσωπικότητες εμπλουτισμένες και εμποτισμένες από την αισθητική εμπειρία και την χαρά της δημιουργίας.
Κάθε χρόνο παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον τις εκθέσεις που παρουσιάζει η Χαλκηδόνα και τις γιορτές που στήνονται στον ωραίο χώρο όπου στεγάζεται το εικαστικό εργαστήριο. Θαυμάζουμε την δουλειά που έχει κάνει εδώ και δέκα χρόνια η Αλεξάνδρα Νασιούλα με τους σπουδαστές της, γνωρίζουμε τους ανθρώπους πια προσωπικά γιατί τους συναντούμε και σε άλλους χώρους της τέχνης, σε μουσεία, σε εκθέσεις, σε διαλέξεις, επειδή τα μαθήματα της Αλεξάνδρας δεν είναι στείρα και κουρασμένα, αλλά ανανεώνονται κάθε τόσο, παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις, επικοινωνώντας τόσο με τα υπόλοιπα εργαστήρια, όσο και με τους σύγχρονους καλλιτέχνες, γιατί η Αλεξάνδρα είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με όραμα, με στόφα καλλιτεχνική, με έρευνα στην δουλειά της και με προσωπικό εικαστικό έργο, πράγμα τόσο σπάνιο στον χώρο μας: καλός καλλιτέχνης και καλός εκπαιδευτικός.
Θα θέλαμε να ευχηθούμε να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία μαζί της και την ευγενική άμιλλα των εργαστηρίων, κάτι που είχε ξεκινήσει από τότε που η Αλεξάνδρα είχε εργαστεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια στο εργαστήρι που η ίδια είχε καταθέσει ψυχή και είχε φέρει μοναδικά αποτελέσματα με την σύμπραξη βέβαια της διοίκησης στον Αλμυρό Βόλου και που είχαμε την χαρά να συνεχίζεται έως σήμερα με την δουλειά της στο εργαστήρι της Χαλκηδόνας.
Είμαστε ικανοποιημένοι που η νέα δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας
 κ Αποστολάκη δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο θέμα της κας Νασιούλα,  δασκάλας  του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Νέας Χαλκηδόνας
Με εκτίμηση
Μπαντούνα Αιμιλία
Εικαστικός εκπαιδευτικός Τέχνης
Επιμορφώτρια Εικαστικών Δασκάλων στο Νέο Σχολείο του Υπ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ
τ. υπεύθυνη του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠ. ΠΟ

Γεωργία Δαμοπούλου, εικαστικός καλλιτέχνης,
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Κορυδαλλού

Ντίνα Μπαλονά, ζωγράφος,
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Νικαίας

Δήμητρα Χανιώτη, εικαστικός καλλιτέχνης,
τ. Καλλιτεχνική Διευθύντρια Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πάρου

Βίκυ Βλαχογιάννη, ζωγράφος,
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Εργαστηρίου Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Λαμίας

Nικόλας Μπλιάτκας
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δήμου Νάουσας

Μαρκαντωνάκης Γιάννης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δήμου Χανίων

Κοζόκος Παναγιώτης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δήμου Αγ. Παρασκευής

Καλλιόπη Κουτήφαρη
Τέως Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δήμου Αιγάλεω

Νίκος Ζαχαρίου
Εκπαιδευτικός Τέχνης Καλαμάτας

Σοφία Κυριακού
Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Φλώρινας του Π.Δ.Μ.

Πένυ Γκέκα
Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Φλώρινας του Π.Δ.Μ.

Γιώτα Ιακωβίδου
Διευθύντρια Σχολής Βιτρώ Δήμου Νίκαιας

Δασκαλοπούλου Βούλα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Δήμου Άμφισσας




5 σχόλια:

  1. Τώρα που παραμένει η κ. Νασιούλα δεν σταματάτε να ξευτιλίζετε το θέμα...
    Όλοι χωρίς να γνωρίζουμε, χωρίς προσωπικό συμφέρον, χωρίς σκοπιμότητα, είδαμε ότι η δήμαρχος που την ευχαριστείτε είχε αποφασίσει να την διώξει!
    Για τον λόγο αυτό την ξεφωνήσαμε!
    Κι αφού λύθηκε το πρόβλημα, επιμένετε σε "διαφημίσεις" που για μένα περισσότερο εκθέτουν την κ. Νασιούλα και μου δημιουργούν συμπάθεια για τον κάθε κ. Καβάγια...
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...
    Και πάντως μετά από αυτά, την επόμενη φορά που θα προκύψει θέμα απομάκρυνσης της προσωπικά θα μείνω αδιάφορος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται συνηγόρους η κ.Νασιούλα! Το ότι είναι αγαπητή στους μαθητές της φτάνει. Αν χρειαστούμε γνώμες τρίτων, θα τις ζητήσουμε. Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικα και ειναι πολυ σημαντικο να υποστηριξουμε την κυρια Αλεξανδρα Νασιουλα! Μπράβο σε αυτους που πηραν την πρωτοβουλια να γραψουν αυτο το κειμενο!!!

    Αγαπητοι ανωνυμοι 8:38 και 3:23 PLEASE ξεκοληστεεεεεεεεεεεεεε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή ανώνυμη/ε 10.42΄το παρατραβάτε... δεν το καταλαβαίνετε αλήθεια!

    Οι συνάδελφοι της από όλη την Ελλάδα μπορούσαν να της συμπαρασταθούν για να μην απολυθεί και να πουν τα καλά λόγια που λένε όσο υπήρχε εκκρεμότητα...
    Τώρα να εμφανίζονται με ένα κείμενο που εκτιμούν την ποιόητα της δουλειάς της μη μαθητές της, μη περισσότερο από εκείνην αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες αλλά απλά συνάδελφοι χάνεται το μέτρο...
    Ως αλληλεγγύη θα το καταλάβαινα απολύτως, θα έκαναν άριστα και θα τους τιμούσε όπως τους τιμάει και τώρα η συμπαράσταση κι η αλληλεγγύη τους!
    Αυτό το εκ των υστέρων και με ευχαριστήριο στην Δήμαρχο που την κράτησε κάτω από πίεση ενώ εκείνη ήταν που έδωσε την εντολή απόλυσης της (το διαβάσαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων) αναιρεί τον σκοπό που διαφορετικά θα υπηρετούσε...
    Πως αλλιώς να σας το πούμε!
    Ένας από αυτούς που με σφοδρότητα επέκρινα και την Δήμαρχο και τον κ. Καβάγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 7:35,
    δεν καταλαβες κατι.
    Η υποστηριξη ειναι απαραιτητη για να μονιμοποιηθει η κα Αλεξανδρα!!! Η ιστορια μπορει να απαναληφθει αν δεν γινει μονιμη!!! Αρα καλα εκαναν οι συναδελφοι που την υποστηριξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή