Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Με τη φρεγάτα "Λήμνος" μετέχει η χώρα στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ περιπολούν από την Τετάρτη ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων που έχει συμφωνηθεί, την ώρα που η Συμμαχία φαίνεται έτοιμη να αναλάβει το στρατιωτικό σκέλος της επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των πλοίων που θα επιβλέπουν την τήρηση του εμπάργκο θα περιλαμβάνεται και η φρεγάτα «Λήμνος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο ταξίαρχος Πιέρ Στ.Αμάντ του Καναδά είπε ότι η
ναυτική επιχείρηση «Ενωμένος Προστάτης» βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι την πρώτη μέρα συμμετέχουν στις περιπολίες έξι σκάφη.
Πρόσθεσε ότι πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έθεσαν στη διάθεση της Συμμαχίας 16 πλοία για να πραγματοποιούν περιπολίες.
Πρόκειται για «ένα ιταλικό πλοίο διοίκησης, δέκα φρεγάτες (τέσσερις τουρκικές και από μία του Καναδά, της Ισπανίας, της Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ), τρία υποβρύχια (Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία) και δύο βοηθητικά σκάφη (Ιταλία και Τουρκία)» διευκρίνισε ο Καναδός στρατηγός.
Ήδη η Τουρκία συμφώνησε να στείλει πέντε πλοία και ένα υποβρύχιο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση.
Παράλληλα, στις βραδινές ώρες προβλέπεται να βρεθεί νοτίως της Κρήτης αλλά σε διεθνή ύδατα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».
Το γαλλικό σκάφος θα βρίσκεται εντός των ορίων του FIR Αθηνών. Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν και έλαβαν διπλωματική άδεια και άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να γίνονται απονηώσεις και προσνηώσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
* Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη θα ενημερώσει το πρωί της Πέμπτης τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

6 σχόλια:

  1. Σαν τα βόδια μέσα σε όλα...
    Δεν φτάνουν τα έξοδα για λογαριασμό ξένων συμφερόντων στη Λιβύη,
    έχουμε και την ανοησία να συμφωνούμε και να ενισχύουμε πολεμικές επιχειρήσεις στην γειτονιά μας που διώχνουν ακόμη και τους τουρίστες!!!
    Μετά θα φταίει η χαμηλή παραγωγικότητα μας και τα ακριβά ημερομίσθια που πρέπει περαιτέρω να μειωθούν...
    Αφού βρίσκουν μα....ς, καλά κάνουν! Αυτοί φταίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο που οι τουρίστες φέτος αποφεύγουν να πάνε στις Βόρειες Αφρικανικές χώρες και μάλλον εμείς θα οφεληθούμε οικονομικά από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο ανεγκέφαλος πρέπει να είναι κάποιος για να πρέπει να του υπενθυμίζουν τα προφανή και τα αυτονόητα;
    Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε κάτι που εξελίσσεται τόσο κοντά της.
    Επιτέλους τι θέλουν ορισμένοι; Τη χώρα μας απομονωμένη από τη Διεθνή Κοινότητα, μόνιμο γκρινιάρη και καρπαζοεισπράκτορα;
    Αντί να είμαστε ευτυχισμένοι, που η χώρα μας και στα διεθνή πράγματα συμμετέχει και δεν εμπλέκεται άμεσα σε πόλεμο, διαμαρτυρόμαστε.
    Γιατί; Επειδή ένα πολεμικό πλοίο συμμετέχει σε περιπολίες για την τήρηση του εμπάργο που επεβλήθη στον Καντάφι;
    Αυτοί που φωνασκούν για τις επεμβάσεις, θα προτιμούσαν να άφηναν ανενόχλητο τον Καντάφι να σφάξει τους αντικαθεστωτικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο ανεγκέφαλος πρέπει να είναι κάποιος… να νομίζει ότι:
    Το ΝΑΤΟ δεν είναι η συμμαχία που έχει αιματοκυλήσει λαούς σε όλο τον κόσμο πλέον, με τις επεμβάσεις του σε τρίτες χώρες!
    Είναι αθώο σε όσα συνέβηκαν στην Κύπρο, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στα Σκόπια, συμβαίνουν στο Αιγαίο και στα βόρεια σύνορα μας…
    Πως είμαστε μόνιμα λίαν επιεικώς καρπαζοεισπράκτορες και εντελώς υπάκουοι καθώς αναντίρρητα συμμετέχουμε στην άλλη άκρη του κόσμου για τα συμφέροντα Αμερικανών και Ευρωπαίων με έξοδα του Ελληνικού λαού! Μας ενοχλούν για παράδειγμα οι Αφγανοί πρόσφυγες που κάποιοι φυσικά τους εκμεταλλεύονται, παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι οι «σύμμαχοι μας» κι εμείς επεμβήκαμε και επεμβαίνουμε στην πατρίδα τους πράγμα που τους οδηγεί και στην χώρα μας!
    Να αισθάνεται ευτυχισμένος κάποιος γιατί η χώρα μας που έχει στενάξει από κατακτητές, συμμετέχει με τον ένα ή άλλο τρόπο στις πολεμικές επιχειρήσεις σε ξένες χώρες ως δουλικό!
    Να νομίζει πως αυτοί που φωνασκούν… για τις επεμβάσεις, έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποιον θα σφάξει το λαό της Λιβύης ή τους άλλους λαούς!
    Να έχει την αφέλεια πως ο μακελάρης έχει καλές προθέσεις για αυτούς που σκοπεύει να μακελέψει…
    Και τέλος να μην καταλαβαίνει ότι η ίδια συμμαχία… κάποια στιγμή θα ασχοληθεί πιο συστηματικά και με τον διαμελισμό μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμος 11 04 μμ

    Τι προτείνεις?
    Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ?
    Να μείνουμε?
    Να διαλέξουμε, τι θέλουμε τέλος πάντων.

    Ξέρεις τα 2 κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, έχουν επιλέξει να είμαστε και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρ. Ένωση.

    Και οι Έλληνες ψηφίζουν αυτά τα 2 κόμματα.
    Τι θες να κάνουμε λοιπόν?
    Να βγούμε από συμμαχίες ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλαχιώτη

    Είναι κάποιοι, που αν δεν ήταν γραφικοί θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι.
    Έξω το ΝΑΤΟ, έξω η Ε.Ε. έξω ο Ο.Η.Ε., έξω οι ΗΠΑ, μέσα ποιός;
    Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον, αν κάποιος τα λέει αυτά σοβαρά, να μας έλεγε πως φαντάζεται την Ελλάδα. Κάτι σαν την Αλβανία του Χότζα; Κάτι σαν τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ίλ; Κάτι σαν τη Βολιβία του Μοράλες; ή μήπως κάτι σαν το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν;
    Αλήθεια, γιατί οι υπερευαίσθητοι φίλοι μας, ενεργοποιούνται όταν το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει και σκοτώνει και δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία όταν κάθε στυγνός δικτάτορας σφάζει ανελέητα το λαό του; Μήπως οι πάσης φύσεως δικτάτορες σφάζουν πιο καλλιτεχνικά;
    Περίεργη αντίληψη έχουν κάποιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή