Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: Το 2012 θα δούμε το πρώτο φως στην άκρη του τούνελ...

Το 2012 προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα έχει μπει σε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη και τότε θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής υπάρχουν ενόψει μεγάλες αλλαγές, τις οποίες πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα και ανέφερε τρεις σταθμούς για το διάστημα αυτό. Ο πρώτος, όπως ανέφερε, είναι το τριετές πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε ένα εθνικό σχέδιο, ο δεύτερος η εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και τρίτο η
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τα χρονοδιαγράμματα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι πολύ σφιχτά και η δουλειά πολλή, ενώ τόνισε επίσης ότι μπροστά υπάρχουν μάχες για την κυβέρνηση με κατεστημένα, με κεκτημένα προνόμια και ριζωμένες νοοτροπίες που «αρρώστησαν» την πατρίδα μας.
Αναφέρθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών που αποδοκιμάζουν κυβερνητικά και άλλα πολιτικά στελέχη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για προσπάθεια περιχαράκωσης και αποκοπής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία και την καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του. Θα επιμείνουμε και θα είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, θα συνομιλούμε μαζί του και από κοινού θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής την χαρακτήρισε κρίσιμη και κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν και θα επισημοποιηθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφέρθηκε επίσης και στην αντίδραση των αγορών σε αυτές τις αποφάσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τον ικανοποίησαν, καθώς όπως είπε, υπάρχουν πάντα και οι ακραίες αντιδράσεις τους ακόμα και σε καλές ειδήσεις. Και αυτό, όπως είπε, είναι ένα μάθημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αγορές γενικότερα.
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπανδρέου στην ελληνική πρωτοβουλία για την καθιέρωση του φόρου Τόμπιν, του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών μια πρωτοβουλία η οποία, όπως είπε, υιοθετείται όλο και περισσότερο από τις χώρες της ευρωζώνης.
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η αφετηρία της προσπάθειας της κυβέρνησης ήταν το σημείο μηδέν. Και τόνισε ότι ένα από τα πρώτα μελήματα είναι να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Γι΄ αυτό τόνισε δεν πρέπει ούτε λεπτό να παρεκκλίνουμε από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί δηλαδή να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη του παρελθόντος και να αλλάξουμε τη χώρα.
Αναφέρθηκε και στη λειτουργία της κυβέρνησης και ειδικά στις νομοθετικές της πρωτοβουλίες. Τόνισε ότι προτεραιότητα θα έχει μια καλύτερη ποιότητα της νομοθετικής λειτουργίας, καθώς, όπως αναγνώρισε, πολλές φορές μέχρι τώρα χρειάστηκε να περάσουν νομοσχέδια με γρήγορους ρυθμούς. Θέλω, τόνισε, να κάνουμε μια νέα αρχή, προσθέτοντας ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένες αξίες, τις οποίες εκφράζει η κυβέρνηση.
Το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα σταλεί στα μέλη της κυβέρνησης ένα κείμενο, για το οποίο ζήτησε προτάσεις για τη βελτίωσή του, το οποίο πρέπει να συνοδεύει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και τις αποφάσεις ως μια διαδικασία ωρίμανσης των νομοσχεδίων.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης ότι πρέπει να ξεκαθαρίζονται ποιες είναι οι συναρμοδιότητες και κατά πόσον αυτές έχουν ληφθεί υπόψη μεταξύ των υπουργείων.
Επίσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, σύντομα θα αρχίσει μια διαδικασία αξιολόγησης των νομοσχεδίων, τα οποία είναι ήδη νόμοι και έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Ο στόχος είναι να δούμε, εξήγησε ο πρωθυπουργός, κατά πόσο οι επιπτώσεις όλων αυτών είναι θετικές ή χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις. Και ανέφερε ως παράδειγμα τα αποτελέσματα μιας μελέτης, στην οποία καταγράφεται πως παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, ένα σημαντικό μέρος του μισθού ενός μισθωτού χάνεται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του κράτους, δημιουργώντας ένα κράτος «πολύ βαρύ» για τον πολίτη.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις, τονίζοντας ότι η ελληνική σχετικά με την πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά εργοστάσια είναι να υπάρχουν δοκιμές αντοχής σε όποια πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά βεβαίως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τις εξελίξεις στη Λιβύη τόνισε ότι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να βρεθεί μια ειρηνική λύση που όμως όπως είπε σημαίνει και την αποδοχή από την πλευρά του Μουαμάρ Καντάφι των όρων του ΟΗΕ για να προστατευτεί ο πληθυσμός και να δρομολογηθούν δημοκρατικές εξελίξεις για να μπορεί ο λαός της Λιβύης να αποφασίζει ελεύθερα και κυρίαρχα για το μέλλον του.

22 σχόλια:

  1. ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ! ΟΞΩΩΩΩΩΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μέσα ποιος άλλος ανίκανος που εμείς ψηφίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ανάψουν τα φώτα της δικαστικής αίθουσας όπου ο γιωργάκης και η παρέα του θα κάτσουν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έπρεπε ο Παπανδρέου να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για την έγκριση της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης.
    Τότε θα είχε ψηφίσει και η Ν.Δ. Και φυσικά δεν θα υπήρχαν οι πάσης φύσεως ανεγκέφαλοι που γράφουνό,τι θέλουν εκ του ασφαλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πρόεδρος του Δικαστηρίου ο Τσίπρας με την Τήβεννο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά θα έπρεπε, προκειμένου κάποιος να γίνει πολιτικός αρχηγός, να περνά από τεστ υπευθυνότητας.
    Αρκετά πια με τους Τσίπρες και τους Αλαβάνους, οι οποίοι έχουν αναγάγει την φαιδρότητα και την μπουρδολογία σε πολιτική θέση και στάση.
    Θα μπορούσαν να είναι διασκεδαστικοί, αν ο πολιτικός λόγος που διατυπώνουν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνος.
    Αρκετά, επίσης με τους λαϊκιστές, που από τη μία το "παίζουν" εν δυνάμει κυβέρνηση και από την άλλη διατυπώνουν λόγο του οποίου η χροιά φλερτάρει με του Τσίπρα.
    Έχει δίκιο ο Ανώνυμος των 7:59.
    Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το πόσο αντιμνημονιακός θα μπορούσε να είναι ο Σαμαράς, ή πόσο τζάμπα μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζιζέλ αν γινόταν κάτι τέτοιο ο πρώτος που θα κοβόταν θα ήταν ο GAP. Αυτό το έχει καταλάβει πιά και ο ποιο ακραιφνής ΠΑΣΟΚος. Γι αυτό φτιάχνονται και διάφορα κόμματα αριστεροδέξια του ΠΑΣΟΚ (ΝτοροΔημαροΚουβέληδες) , μπάς και βρούμε στέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7:48

    Είσαι βαθιά νυχτωμένος.
    Τουλάχιστον ο ΓΑΠ απέδειξε ότι και δίκαια φορά παντελόνια, αλλά και αίσθηση της διεθνούς πολιτικής κατάστασης έχει. Δεν έλεγε άλλα στην Ελλάδα και άλλα στους ξένους όπως ο λεβέντης και κουτοπόνηρα ελληνόφρων Σαμαράς.
    Ο ΓΑΠ ήταν ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που μίλησε για την διεθνή διάσταση της κρίσης και την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, που θα προστατεύει την ίδια την ευρωζώνη.
    Τελικά με μεγάλη καθυστέρηση η Ευρωπαίκή Ένωση αναγκάστηκε να δημιουργήσει τέτοιο μηχανισμό.
    Για Τσίπρες και Αλαβάνους δεν θα μιλήσω γιατί αυτοί δεν είναι κουτοί. Είναι πανέξυπνοι και ενσυνείδητα έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας. Και γι΄αυτό είναι επικίνδυνοι και θα έπρεπε ο ίδιος ο κόσμος να τους έχει διώξει από τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι έγινε παράδοση της κυβέρνησης υπό την πατρωνία των ξένων στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη;!
    Ότι ήρθε έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία, και φρόντισαν να του δώσουν τους 160 βουλευτές ακόμη και με την αύξηση των διοδίων, για να ξεπουλήσει την Ελλάδα;
    Ότι ακόμη δεν θα του επέτρεπαν να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ή δημοψήφισμα ή εκλογές για την πολιτική που εφαρμόζει με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας!
    Μην ψηφίζοντας ο Σαμαράς και το κόμμα του, μόλις πέσει η κυβέρνηση Γιωργάκη θα έχουν την ελπίδα ότι θα ξαναέρθει η ΝΔ που βεβαίως με την σειρά της θα συνεχίσει την ίδια πολιτική!

    Μια ζωή στο ίδιο έργο θεατές μας έχουν ακόμη να καταλάβουμε το σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ανώνυμε 11 15 μμ

    Τον Γιωργάκη που λες, τον έφεραν οι ξένοι?
    Και εγώ νόμιζα, ότι ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό.
    Η πατρωνία των ΑγγλοΓάλλων τον έκανε πρωθυπουργό?
    Εσύ που ήσουν, όταν ψηφίζαμε πέρισυ?
    Στον κόσμο σου?

    Α, ναι αύξησε τα διόδια και ξεπούλησε την Ελλάδα.
    Και η ΦΑΓΕ αύξησε τον κεσέ με το ρυζόγαλο.
    Έργο σκοτεινό του Γιωργάκη είναι, και των Αμερικάνων.

    Για ποιά έννοια Δημοκρατίας λες?
    Της δικής σου? ή της Δημοκρατίας που προβλέπει εκλογές (που κάναμε αν δεν θυμάσαι πέρυσι)?

    Τι μυαλά κουμανάρεις βρε Ελληναρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και βέβαια είμαι βαθειά νυχτωμένος. Έχω μείνει στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Για να καταλάβεις, ο AGP μας είχε τάξει δημοψήφισμα για να φύγουμε απ την ΕΟΚ των μονοπωλίων, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μόλις γνώρισαν τον μικρό GAP, που τον είχε πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι, έπεσαν γονατιστοί στα πόδια του AGP να μην τους κάνει αυτό το κακό και στερήσει την ΕΟΚ από έναν τέτοιου μεγέθους μελλοντικό ηγέτη. Για να καταλάβεις τι «προσόντα» έχει ο GAP , τους έβαλε το μπιστόλι πάνω στο τραπέζι. Τέτοιο παιδί. Χώρια που απ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες μόνο αυτός ήξερε που είναι τα λεφτά. Τώρα αν ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος κλπ δεν μπορούν να αντιληφθούν τι προτείνει ο GAP τι να πω, ίσως δεν ξέρουν τόσο καλά Αγγλικά. Η Αλέκα πάντως έχει βαλθεί να μάθει κινέζικα.
    Ζιζέλ, όσο πας αποκτάς και περισσότερο χιούμορ. Σε βλέπω με την Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Ανώνυμε 11:15

    Θαυμάζω το βάθος της πολιτικής σου σκέψης. Αποκάλυψες την παγκόσμια συνωμοσία κατά της χώρας που σκοτεινοί και υποχθόνιοι εγκέφαλοι εξυφαίνουν.
    Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων απέτυχε στην Ελλάδα, αφού βρέθηκες ΕΣΥ και τους ξεσκέπασες.
    Πρέπει να προταθείς για παράσημο.
    Συνέλληνες, διάγωμεν ιστορικάς στιγμάς. Ο Ανώνυμος 11:15 έσωσε τη χώρα από τον διαβολικό Γιωργάκη που ήρθε ως πράκτορας των σκοτεινών δυνάμεων (φημολογειται ότι συμμετέχουν και εξωγήινοι στη συνωμοσία).
    ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 1:51

    Και εσύ διαθέτεις αρκετό χιούμορ.
    Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι έμεινες στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Αυτό δεν έχει χιούμορ. Αναφέρεσαι σε κάτι που χρονολογείται περίπου 37 χρόνια πίσω. Και που τότε καλώς λεγόταν. Αν λεγόταν και σήμερα, τότε θα ήταν πρόβλημα.
    Διακρίνω όμως σύγχυση της πολιτικής με τη θρησκεία. Ή ακόμα με τις ολοκληρωτικές ιδεολογίες, που μοιάζουν με θρησκειες.
    Η πολιτική δεν τάζει τίποτα, δεν υπόσχεται καμία λύτρωση, δεν έχει εσχατολογικό περιεχόμενο.
    Η πολιτική, σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν είναι σε θέση να καθορίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις, βαδίζει αναλύοντας τα εκάστοτε δεδομένα και προσπαθεί να δίνει λύσεις για τη χώρα.
    Ας αφήσουμε λοιπόν τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τις στερεοτυπικές εμμονές και ας δούμε πως θα βγούμε από το τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζιζέλ, ομολογώ ότι η αναφορά μου στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και στο δημοψήφισμα του AGP για την ΕΟΚ δεν έχει καθόλου χιούμορ. Λεγόταν όμως τότε καλώς ως αντιπολιτευτική τακτική ή ως εθνική στρατηγική; Εφ όσον όπως λες θα ήταν πρόβλημα αν λεγόταν και σήμερα συμπεραίνω ότι λεγόταν καλώς μεν ως αντιπολιτευτική τακτική και λάθος ως εθνική στρατηγική. Αλλά επιλέγουμε εκείνους τους ηγέτες που μας τάζουν ότι με την πολιτική τους τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ΄ ότι με των άλλων ή μήπως όχι; Η πολιτική φαίνεται να τάζει τον επίγειο «παράδεισο» και τη λύτρωση απ τα «βάσανα» του κόσμου τούτου. Ο GAP μας υποσχέθηκε ότι αν τον εκλέξουμε θα πορευθεί με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και αφού εκλέχθηκε πορεύεται με τρόπο που πριν απέρριπτε. Τι να του καταλογίσουμε, αμέλεια ή δόλο; Δεν επιθυμώ Ζιζέλ να επεκταθώ άλλο. Σου αφιερώνω ένα τραγούδι που θα το βρεις στο internet με τον τίτλο «Άγγελος εξάγγελος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Ανώνυμε

    Η εθνική στρατηγική, στη 10ετια του 1970 δεν μπορεί να είναι ίδια με την εθνική στρατηγική του 2011. Οι λόγοι είναι, νομίζω ευνόητοι. Ο κόσμος σήμερα είναι εντελώς διαφορετικός από τότε.
    Εγώ δεν είπα ότι η πολιτική τάζει επίγειους παραδείσους. Ακριβώς το αντίθετο είπα. Αυτά τα τάζουν οι θρησκείες ή αυτά που μοιάζουν με θρησκείες (κομμουνισμός, ναζισμός κλπ).
    Ο ΓΑΠ μοιάζει με τον καπετάνιο που πήρε το πλοίο και ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι θα έχει άνεμο 10 μποφώρ, αυτός υπολόγιζε 12-13. Τελικά στο μέσο του πελάγους ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 20 μποφώρ και ο καπετάνιος προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί.
    Δεν βλέπω ούτε αμέλεια ούτε δόλο.
    Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωστε εσυ Ζιζελ πιστευεις οτι με 20 μποφωρ κατι παρ'ολα αυτα μπορει να σωθεί;
    Ελα μου ομως που απο πριν τις εκλογες το αμερικανακι ο καπετανιος ηξερε απο το διοικητη της τραπεζας της Ελλαδας ότι τα μποφωρια θα'ταν 20!!!
    Οπότε αυτα που γραφεις παν στο βρόντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 1:55

    Ήσουν παρών στη συζήτηση του υποψήφίου (τότε) Πρωθυπουργού, με το Διοικητή της ΤτΕ;
    Και ακόμα πως ο Διοικητής της ΤτΕ θα μπορούσε να πει άλλα στοιχεία από εκείνα που έλεγε η Κυβέρνηση και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία είχαν κατατεθεί επίσημα και στην Ε.Ε.;
    Αν, λοιπόν ήσουν μπροστά στη συζήτηση εκείνη, τότε θα ξέρεις και άλλα πράγματα, από «πρώτο χέρι», που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε.
    Να μας πεις και πότε ακριβώς θα χρεοκοπήσουμε (ημέρα και ώρα).

    Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, μήπως ξέρεις τι μέρα και τι ώρα θα καταστραφεί ο πλανήτης; Ελπίζω μονο να μην είναι Δευτέρα, γιατί καθε Δευτέρα παίζω γκολφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ασφαλώς και προσέχω να είναι σε άριστη κατάσταση τα μπαστούνια, γιατί εκτός από το παιχνίδι, τα χρησιμοποιώ (ποικιλοτρόπως), ενίοτε και εις βάρος κάποιων που το παίζουν πολύ έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πασοκολαγνα η Ζιζελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 3:57

    Απλώς, οπαδός της κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οπαδός της δικής σου λογικής, θες να πεις.
    Καλύτερα μείνε στο μόντελινγκ. Με τέτοια πόδια έχεις μέλλον αιώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή