Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μanager of the Year 2010 o Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκης

Στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας απονεμήθηκε το βραβείο Manager of the Year 2010 στην εκδήλωση-θεσμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΕΔΕ. Η απονομή έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Πέμπτης.
Στην ομιλία του ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και θα πως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την έννοια της συνευθύνης.
Το βραβείο απονέμεται σε πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο ή γενικό διευθυντή εταιρείας ή οργανισμού, που έχει την
έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.
Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε επιτυχώς αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. ευρώ ενισχύοντας την κεφαλαιακή της βάση και είχε πολύ καλά αποτελέσματα από τις θυγατρικές της.
Το βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002 και επαναπροκηρύσσεται από τότε κάθε χρόνο.
Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, (Chipita), το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, (EFG Eurobank Εργασίας), το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, (Cosmote), το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, (Εθνική Τράπεζα), το 2007 ο Σπύρος Δεσύλλας (ΕΛΑΪΣ – Unilever), το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΑΒ Βασιλόπουλος) και το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, (Coca Cola Τρία Έψιλον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου