Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τις εξαγγελίες Παπανδρέου

φωτογραφία αρχείου
Τις αδυναμίες της κυβέρνησης στην ικανότητα εφαρμογής των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων ανέδειξαν στις τοποθετήσεις τους στην ΚΟ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο Π. Κουρουμπλής, ζητώντας ριζικό ανασχηματισμό.
Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Συγκεκριμένα, είπε πως ο δρόμος είναι δύσκολος και επώδυνος. «Οι άλλες πολιτικές είναι φρούδες» προσέθεσε.
Για την αναδιάρθρωση είπε: «Αντιμετωπίζουμε το θέμα της έγκαιρης αναδιάρθρωσης. Δεν προσφέρεται για επιπόλαιη συζήτηση». Τόνισε ακόμη και ότι είναι αναγκαίο να
δούμε ποιοι, πως και πότε αποφασίζουν γι’ αυτό, καθώς «οι οφειλέτες, αν αποφασίσουν μόνοι τους, προαναγγέλλουν χρεοκοπία». «Μπορούμε  να συνεχίσουμε ως μια συνειδητή απόφαση χωρίς επιφυλάξεις ή ολιγωρίες» συμπλήρωσε.
Τέλος, δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση, μιλώντας για σοβαρή αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, αδυναμία στο σωστό μοίρασμα του κοινωνικού κόστους και στην ικανότητα εφαρμογής των μέτρων.
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή Έκτορα Νασιώκα, ο οποίος, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, είπε πως χρειάζεται συμφωνημένη αναδιάρθρωση «τώρα και με κούρεμα». Επίσης, είπε ότι το επιτελείο συντονισμού έχει πρόβλημα, όπως και το οικονομικό επιτελείο και επίσης πως η «δημόσια διοίκηση είναι χειρότερη από αυτήν που παραλάβαμε».
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε ριζικό ανασχηματισμό και υπενθύμισε τα λόγια της Μελίνας Μερκούρη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν του είχε πει "πρόεδρε δεν αρέσουμε". Ο Πάρις Κουκουλόπουλος επέμεινε πως "η αναδιάρθρωση για πολλούς μοιάζει αναπόφευκτη"
"Οι μεταρρυθμίσεις μας έμειναν στην κορυφή" είπε ο Νίκος Σαλαγιάννης και υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα "συγκεχυμένες αρμοδιότητες" στην κυβέρνηση. Τέλος, είπε ότι το μοντέλο διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Η Σούλα Μερεντίτη υποστήριξε πως υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που απαξιώνουν την πορεία των βουλευτών.
Ο Πυθαγόρας Βαρδίκος είπε: «Το opengov δημιούργησε περισσότερα προβλήμματα απ' ότι έλυσε. Φοβάμαι ότι στις ημέρες μας πιο πολύ χρειάζεται ένας... πρασινοφρουρός από ένα καλό βιογραφικό».
Ο Γιάννης Βούρος διαμαρτυρήθηκε πως ο χώρος του πολιτισμού πηγαίνει στην «αποθήκη» των κυβερνητικών επιλογών και ζήτησε να αποψιλωθούν οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Ευτύχης Δαμιανάκης κράτησε επιφυλάξεις για τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών

2 σχόλια:

  1. Νικος Καζαντζακης15 Απριλίου 2011 στις 10:25 μ.μ.

    Πολλα κεφαλια θα σπασουν!
    Καποια στιγμη θα σπασουν και τα σιδερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα σε αυτή τη χώρα πολλά κεφάλια θέλουν σπάσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή