Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τι λέει ο Δήμος για το θέμα που ανέκυψε με τη λαϊκή αγορά

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγο νωρίτερα ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας για το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά της λαϊκής από τη Σταματιάδη στην Επταλόφου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις 16/3/2011, εισηγήθηκε την επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, σύμφωνα με την οποία, η Λαϊκή αγορά θα διεξάγεται εκ περιτροπής ανά εξάμηνο στις
οδούς Σ. Σταματιάδη (πρώην Ραιδεστού) και Επταλόφου.

Η συγκεκριμένη εισήγηση υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, όμως, προκειμένου να είναι εκτελεστέα θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η περιφέρεια θετικά, έχοντας λάβει υπόψιν της, τις εξής αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις:
του Δημοτικού Συμβουλίου,
του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών,
και της Τροχαίας.

Δυστυχώς, έπειτα από αιτήματα των αρμοδίων υπηρεσιών, η απάντηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών ήταν αρνητική και κατέφτασε σε οριακό χρονικό σημείο, το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στην οδό Επταλόφου, ακυρώνοντας ουσιαστικά τον οποιοδήποτε σχεδιασμό της Διοίκησης της πόλης.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η λαϊκή αγορά πρέπει να συνεχίζεται να λειτουργεί στην οδό
Σ. Σταματιάδη (πρώην Ραιδεστού), μέχρις ότου βρεθεί μία λύση που θα είναι αποδεκτή και από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

Επειδή η σημασία του ζητήματος είναι μείζονα, ήδη η Δήμαρχος έχει αρχίσει τη διαβούλευση με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα το ζήτημα.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης ζητάει την κατανόηση των κατοίκων της οδού Σ. Σταματιάδη, δεσμεύεται για άμεση επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι δημότες, το τελευταίο διάστημα.

Πρόθεση της Διοίκησης της πόλης αποτελεί η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς για 6 μήνες, από την οδό Σ. Σταματιάδη, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη συγκεκριμένη κοινωνική αδικία που υφίσταται εδώ και 40 χρόνια στην πόλη μας και θα το καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου