Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεχάστε τις εκλογές... μέχρι νεωτέρας

Κλείνει το θέμα των πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον προς το παρόν, με την επίσκεψή του σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει, πάντως, στη συναίνεση μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αμέσως μετά αναχωρεί για το Παρίσι όπου θα συναντηθεί με σημαντικούς ξένους ηγέτες.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στη
συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, όπως προκύπτει από τις χθεσινές του αναφορές στο συνέδριο του ΣΕΒ.
Οι αναφορές αυτές όπως και η επίσκεψη της τρόικας στον κ. Σαμαρά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του real.gr107 ότι πρόωρες κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν, όσο τουλάχιστον εκκρεμεί η πέμπτη δόση του δανείου. Και αυτό, παρά τις ερωτήσεις που έκανε σε πολιτικούς αρχηγούς χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το πώς βλέπουν το ενδεχόμενο των εκλογών.
Με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, άλλωστε, θα έχει την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί την Παρασκευή στη βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το δημογραφικό που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
Στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια ο κ. Παπανδρέου θα κλείσει πιθανότατα και δημοσίως το θέμα των πρόωρων εκλογών, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι προσανατολίζεται, μετά την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης, σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ακόμα και με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, κάνουν λόγο για έναν εφιαλτικό μήνα, καθώς ακόμη δεν μπορούν να αισθάνονται βέβαιοι ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι ιδιωτικοποιήσεις θα ψηφιστούν από την ΚΟ. Η εκτίμηση, άλλωστε, είναι ότι η διαφοροποίηση Βενιζέλου στο Υπουργικό Συμβούλιο «νομιμοποιεί» τις διαφωνίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν εφιαλτική υποδοχή στο ΚΤΕ οικονομίας στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το αίτημα για αλλαγή του οποίου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις.
Με Χίλαρι Κλίντον, Μπαρόζο κ.α.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα και αύριο στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) . Ο κ. Παπανδρέου που θα μιλήσει στις 5 το απόγευμα σήμερα με θέμα «Riding the storm-lessons from the Leaders», θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πιθανότατα με την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί, αλλά και με τον κ. Μπαρόζο και την κυρία Λαγκάρντ .
Οι συναντήσεις είναι σαφές ότι θα αφορούν πρωτίστως το ελληνικό πρόβλημα με την πέμπτη δόση του δανείου, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και το Μνημόνιο 2 , αλλά και την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που εξακολουθεί να προωθείται στο παρασκήνιο, εφόσον ληφθούν και εφαρμοστούν τα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου