Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη λαϊκή αγορά

Φουρτουνιασμένη ήταν η χθεσινή μέρα για τη δημοτική Αρχή, καθώς σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο δημαρχιακό Μέγαρο ακούστηκαν βαριές εκφράσεις μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας, οι τόνοι υψώθηκαν, οι διαφωνίες οξύνθηκαν και δημιουργήθηκαν χάσματα που με δυσκολία θα κλείσουν στο εγγύς μέλλον. Αιτία της όξυνσης ήταν το αλαλούμ της Τρίτης με τη λαϊκή αγορά. Δυο αντιδήμαρχοι παραλίγο να έλθουν στα χέρια, καθώς οι φωνές τους ακούγονταν καθαρά στο πεζοδρόμιο της Δεκελείας, μπροστά από το Δημαρχείο. Τελικά οι ψυχραιμότεροι -κυρίως όμως η
ψυχραιμότερη δημοτική σύμβουλος που προέρχεται από τη Νέα Χαλκηδόνα και διακρίνεται για το ήθος και τη μετριοπάθειά της...- βοήθησαν στην αποφυγή ακραίων καταστάσεων. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές μας, ετέθη το θέμα "να πέσουν κεφάλια", το οποίο έφτασε ως την ίδια τη Δήμαρχο. Ως αυτή την ώρα, πάντως, αυτό ΔΕΝ είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι καθοριστικές...

7 σχόλια:

  1. Αχ, βρε πατριώτες, τόσο μεγάλο θέμα είναι αυτή η Λαϊκή?

    Σε δυσκολότερα τι θα κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που τελείωσαν οι "συναισθηματικές" εκλογές και αρχίσαμε να βλέπουμε τα έργα κ ημέρες της Διοίκησης , τώρα καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ΦΤΑΙΜΕ κ για τη κατάντια της Χώρας μας εν γένει. Δυστυχώς τα κριτήριά μας είναι λάθος στις πολιτικές μας επιλογές κ αυτά πληρώνουμε. Το θέμα βέβαια δεν είναι η Λαϊκή καθ'αυτού αλλά τα αποτελέσματα , το θέμα είναι η Διοίκηση ενός Δήμου , η συνοχή , η συνεργασία , η ετοιμότητα , η ενημερωση , η απόφαση , η γνώση του αντικειμένου κ άλλα πολλά . Δυστυχώς , η ευθύνη μεταβιβάζεται στη πολιτική σκηνή αν κ δεν είναι θέμα μόνο αντιδημάρχων , είναι κ ευθύνη Δ/ντών -προϊσταμένων κλπ. Δείχνει μία πλήρως αποδιοργανωμένη Διοίκηση που δυστυχώς καλέσθησαν να διοικήσουν κάτω από άλλα κριτήρια. Άς ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί γιατί η παράταση που έχει δοθεί [ εγώ είμαι αντίθετος] στη Δήμαρχο κ το διαλλυμένο επιτελείο της ...τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exeis dikio megale!
    teleiwnei i paratasi pou tous edwses esu...
    an kai eisai ligo skliros vre...
    alla etsi einai to swsto!
    skliros kai amiliktos na mou eisai palikara mou,epanastati ''tse'' tis dekeleias!



    irthe epitelous i wra na dioikisoun:

    o ipeuthinos kai afthartos STAYROS KONTOS
    k
    o neofermenos kai anidiotelis XARI TOMPOYLOGLOY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαλκηδωνιος ψηφος5 Μαΐου 2011 στις 2:41 μ.μ.

    Γιατι αφαιρεθηκαν οι αρμοδιοτητες απο τον κ.χωρινο και δεν ειναι πλεον υπευθυνος για την δημοτικη αστυνομια?
    Θα βγει ανακοινωση η θα λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτσε μη βγει καμιά ανακοίνωση για παραίτηση Χωρινού πρώτα, "χαλκηδώνιε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταφέρω αυτούσια τη θέση της κ. Καβακοπούλου για τη λαϊκή αγορά, όπως αναρτήθηκε σε site γνωστής εφημερίδας της περιοχής :

    Ν. Καβακοπούλου: Η θέση μου για τη Λαϊκή Αγορά

    6 Μαΐου 2011, 3:57 μμ

    «Η εκ περιτροπής ανά εξάμηνο λειτουργία της Λαϊκής σε διαφορετικούς δρόμους, είναι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της οδού Ραιδεστού (σ.σ. σήμερα Σ. Σταματιάδη). Θεωρώ ότι είναι άδικο οι ίδιοι κάτοικοι να υφίστανται την φασαρία της Λαϊκής εδώ και 40 χρόνια και να μην γίνεται αυτό εκ περιτροπής με άλλο δρόμο. Ήδη πολλοί δήμοι του λεκανοπεδίου εφαρμόζουν την εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής τους ανά εξάμηνη ή τετράμηνο αν υπάρχει και τρίτος δρόμος. Πιστεύω ότι η εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής στην οδό Επταλόφου, δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σχολείο διότι αφενός τώρα αυτό δεν λειτουργεί και αφετέρου οι αίθουσες κοιτάζουν προς την οδό Σμύρνης και οι ενδιάμεσοι τοίχοι δουλεύουν ως ηχομονωτικά στοιχεία. Να σημειώσω επίσης ότι μπορεί να βρεθεί και τρίτος κατάλληλος δρόμος, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος λειτουργίας της στην Επταλόφου. Αν δε η λειτουργία της Λαϊκής γίνεται κατά τους θερινούς μήνες, τότε το πρόβλημα για το σχολείο μηδενίζεται. Αν και μένω σε κάθετο δρόμο της Επταλόφου και ίσως οι γείτονές μου να παραπονούνται, ψήφισα την εισήγηση όπως είχε, διότι έτσι μου λέει «το περί δικαίου αίσθημα» . Η κα Ν. Καβακοπούλου είναι δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη της «Νέας Προοπτικής» .

    Απάντηση :

    Η κ. Καβακοπούλου, όταν ήταν να ψηφιστεί η μεταφορά στην Επταλόφου επί Κόντου, συμμετείχε στην επιτροπή κατοίκων της Επταλόφου και είχε υπογράψει, ώστε να μη μεταφερθεί η λαϊκή εκεί. Το περί δικαίου αίσθημα τότε δεν υπήρχε, είχε πάει περίπατο.

    Πέρα όμως από αυτό :

    Μέσα από την Επταλόφου περνάνε δύο συγκοινωνίες (τρόλεϊ, λεωφορείο), τα δε τρόλεϊ κάνουν και τέρμα στην Αγ. Τριάδα

    Υπάρχει παιδικός σταθμός και σε 1 - 2 χρόνια θα υπάρχει ξανά και το σχολείο.

    Οι παράπλευροι πεζόδρομοι μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα η λαϊκή λόγω έλλειψης χώρου να απλώνεται αριστερά και δεξιά του σχολείου στη Σμύρνης και ακόμα και στο πεζοδρόμιο της Δεκελείας (μετά τα Goodys)

    Το μείζον όμως τη δεδομένη στιγμή δεν είναι μόνο αυτό, αφού η συμπολίτευση ψήφισε τη μεταφορά και άρα μένει να δούμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής της. Το μείζον είναι ότι αν δεν υπήρχε η έγκριση από την περιφέρεια, κάτι που προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη των πωλητών της λαϊκής, ο δήμος δεν είχε δικαίωμα να μεταφέρει εκ των προτέρων τη λαϊκή στην Επταλόφου. Αυτός λοιπόν που φέρει πλήρως την ευθύνη για το αλαλούμ είναι αυτός που αγνόησε το παραπάνω γεγονός, παρότι ήταν γνωστό και γνωστοποιημένο και σε αυτόν από τη δημοτική αρχή.

    Και επειδή μπορεί κάποιος αν φταίει και κάποιος που ίσως τον συμβούλεψε λάθος, τότε δεν ξέρω, φταίει αυτός που λέει σε κάποιον να πέσει στο γκρεμό, ή αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι είναι γκρεμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή