Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Με νέους φόρους, ξεχάστε τη συναίνεση...

Η συναίνεση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν ακόμη αναζητηθεί από τον πρωθυπουργό, εάν η κυβέρνηση υιοθετήσει τελικά εισηγήσεις για νέα φορολογικά μέτρα, ώστε να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» των εσόδων.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δεχθεί καμία επιπλέον «φορολογική επιδρομή» όπως τη χαρακτηρίζουν στο κόμμα της
αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, είχε ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι «γαλάζιο» στέλεχος έλεγε στο real.gr πως με τους έως τώρα υπολογισμούς της ΝΔ και χωρίς να έχουν προσμετρηθεί τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου στο σύνολό τους, η κυβέρνηση έχει επιβάλει μέτρα που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα περίπου 7 δισ. ευρώ...
Και αυτό υπό την αίρεση ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν, όπως διευκρινίζουν από τη ΝΔ.
Το θέμα της φορολογίας αναμένεται να προκαλέσει ρήγμα στην όποια διάθεση για συναίνεση επιδείξει ο κ. Σαμαράς για αποκρατικοποιήσεις, «μάζεμα» του δημοσίου και τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ακόμη, όμως, και για τις αποκρατικοποιήσεις ή το δημόσιο στη ΝΔ κρατούν «μικρό καλάθι», καθώς εκτιμούν ότι οι ενδοκυβερνητικές έριδες ίσως φρενάρουν και πάλι τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Ικανοποίηση για την MRB
Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της μέτρησης της MRB για τη Realnews, στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζονται να ισοδυναμούν με ποσοστό 21,5%.
Σε ειδικό ενημερωτικό που διένειμε χθες ο πολιτικός σχεδιασμός αυτό που, ωστόσο, επισημαίνεται ιδιαίτερα από τη μέτρηση είναι το γεγονός ότι το 79,7% των πολιτών απαντά ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου είναι αρνητικά -θέση που όπως λένε στη ΝΔ, δικαιώνει την κριτική που άσκησε από την πρώτη στιγμή ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν το Ζάππειο ΙΙ «βάση για τη διάσωση της χώρας» και επισημαίνουν τον δείκτη των μετακινήσεων, όπου η ΝΔ εμφανίζεται να κερδίζει το 8,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, εκτιμούν ότι μετά την υπεροχή του προέδρου της ΝΔ στη δημοτικότητα έναντι του κ. Παπανδρέου το επόμενο διάστημα οι μετρήσεις θα καταγράψουν προβάδισμα του κ. Σαμαρά και στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου