Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλα όσα έγιναν στη θυελλώδη συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Αυστηρή κριτική και μάλιστα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα έκαναν στον πρωθυπουργό οι βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Επίσης, του ζήτησαν εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι το νέο μνημόνιο θα πετύχει και θα εξασφαλίσει έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ κατέθεσαν προτάσεις για τη μορφή που πρέπει να έχει η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό. Τόνισαν δε ότι απαιτείται ενίσχυση του ρόλου της ΚΟ στην διαμόρφωση πολιτικής.

Πάντως η γενική εκτίμηση είναι ότι στη συζήτηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εκτονώθηκε η ένταση και πλέον θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην νεά κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Από τις τοποθετήσεις που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση ήταν αυτή της κυρίας Βάσως Παπανδρέου , η οποία εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόεδρε, πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτος πρέπει να αλλάξεις εσύ, δεν μπορείς να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».

Μάλιστα ζήτησε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να λειτουργήσει κυβερνητική επιτροπή που θα ελέγχει τις δραστηριότητες των υπουργών και την υλοποίηση των αποφάσεων. «Διαφορετικά, θα συρθούμε σε εκλογές και ο βίος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος», είπε.

Η ίδια τόνισε ότι το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει, άποψη που συμμερίζονται πολλοί μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και τον κάλεσε να το παραδεχθεί. Ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι οδήγησαν την Ελλάδα σε τόσο μεγάλη ύφεση και τώρα με φόβο και εκβιασμούς θέλουν να περάσουν και νέα μέτρα, όπως είπε. Κατηγόρησε δε τον Γ.Παπανδρέου ότι «στήριζε συνεχώς» αυτό το οικονομικό επιτελείο που επί 18 μήνες κορόιδευε.

Να δοθεί προοπτική στον λαό, εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι θα ξεπεραστεί η κρίση με το Μνημόνιο ΙΙ και να σταματήσει η κυβέρνηση να επενδύει στο φόβο και στην τρομοκρατία ζήτησαν σε έντονο και αυστηρό ύφος και άλλοι «αγανακτισμένοι» βουλευτές.

«Να κατέβει το σήριαλ τρόμου ''έλλειμμα και χρέος'' και να ανέβει το ''ελπίδα, ανάπτυξη και προοπτική''» είπε χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Κριτική άσκησαν κάποια μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στους παραιτηθέντες βουλευτές χαρακτηρίζοντας τους «ριψάσπιδες» και «άτολμους». Ιδιαίτερα δε για τον κ. Φλωρίδη που είχε διατελέσει και υπουργός Οικονομικών επί Σημίτη ειπώθηκε «την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί».

Ωστόσο αρκετοί χαρακτήρισαν ανοησίες τα περί νέας αποστασίας που ακούστηκαν παραλληλίζοντας την κατάσταση με το 1965.

«Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965''» είπε χαρακτηριστικά η Τόνια Αντωνίου, προτρέποντας μάλιστα όσους διακινούν τέτοιες απόψεις να διαβάσουν το βιβλίο «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βεβαίως να σημειωθεί ότι το επιχείρημα περί αποστασίας και υπονόμευσης της κυβέρνησης σε κρίσιμη στιγμή δεν το χρησιμοποίησε καθόλου στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στις σημερινές παραιτήσεις των Γ.Φλωρίδη και Εκτ.Νασιώκα.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον ενικό στον πρωθυπουργό υπενθύμισε πόσα χρόνια βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ για να τονίσει «είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ για το ΠΑΣΟΚ και κυρίως για την χώρα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Εξαρτάται από εμάς αν η χώρα θα έχει μέλλον όπως θα ήθελε η νέα γενιά».

Την ευθύνη δε για την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, η κυρία Παπανδρέου απέδωσε σε συγκεκριμένες κινήσεις, πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης τους προηγούμενους 18 μήνες. «Τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και η πολιτική μας έφερε ως εδώ» είπε.

Η κυρία Παπανδρέου τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η ΚΟ τον στήριξε όλο αυτό το διάστημα, παρά τη δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και ψηφίζοντας εξαιρετικής σκληρότητας μέτρα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτικές.

«Η ΚΟ, παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, σε στήριξε και ψήφισε πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα για τον κόσμο. Μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων υλοποιήθηκε. Απίθανη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου επί 18 μήνες και το στήριζες συνεχώς.»

»Εδώ και ένα χρόνο μετά το μνημόνιο πάλι στα ίδια. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημα με δάνεια. Τι είδους διαπραγμάτευση είχαμε; Δεν ενημερωνόμαστε. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν διαπραγματευόμαστε αρκετά» τόνισε η κυρία Παπανδρέου για να προσθέσει:

»Ο Ομπάμα δεν μας αγάπησε ξαφνικά. Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας να στραφεί εναντίον μας. Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας συνολικά».

Εν όψει των νέων συμφωνιών, η κυρία Παπανδρέου είπε ότι μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημά της με νέα δάνεια.

«Πρέπει κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούμε να περάσουμε μέτρα μόνο με τον φόβο και τον εκβιασμό. Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες. Όμως δεν λειτουργούσε με τον αντίστοιχο τρόπο», σημείωσε η κυρία Παπανδρέου.

Απευθυνόμενη δε στον πρωθυπουργό είπε: «Πρέπει να αναλάβεις μέρος της ευθύνης. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Στην κυβέρνηση που θα κάνεις, να αλλάξεις. Δεν μπορεί να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».

«Ο ανασχηματισμός να περιλαμβάνει άτομα με πολιτική οντότητα, προερχόμενα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό ή την ΚΟ» πρότεινε ο Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής Μεσσηνίας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Ηλίας Καρανίκας (βουλευτής Ευρυτανίας) σημείωσε: «τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μακρυπίδης σημείωσε «η προσπάθειά μας δεν πρέπει να μείνει στα μισά, όμως πρέπει να αποβάλλουμε το "μικρόβιο" που κατατρώει την δημοκρατική παράταξη»

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ζητά ενότητα με άλλες δυνάμεις και αυτή να μην υπάρχει στο εσωτερικό του, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε προφανώς στους παραιτηθέντες, αλλά και σε όσους ίσως σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είπε : «Φυγομαχούν οι άτολμοι και όσοι έχουν ενοχές, ενώ όσοι κάνουν σκληρή κριτική, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς έχουν γίνει λάθη διακυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια».

Σε όσους εγκατέλειψαν το καράβι αναφέρθηκε και ο Θανάσης Οικονόμου (βουλευτής Ιωαννίνων): «την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί».

Συνέστησε δε «ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες».

 «Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο Μεσοπρόθεσμο από σήμερα, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος», είπε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής. «Υπάρχουν διάφοροι που απεργάζονται σενάρια ακόμα και συνταγματικής εκτροπής» πρόσθεσε.

«Γιατί να χαρίσουμε τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση" στην ΝΔ, αφού η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη σταθερά και θα κρατήσει μέχρι τέλους. Κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να σώσει την Ελλάδα» είπε ο Ντίνος Βρεττός (βουλευτής Αττικής).

«Δεν ξέρω πόσο μπορώ να κρατήσω στους ώμους μου, όρθια και στητή τα λάθη του παρελθόντος. Η λέξη "σωτηρία της χώρας" έχει καταντήσει στερεότυπο και τι σημαίνει άραγε; Να τρέχουμε πίσω από ένα Μνημόνιο; Έχω ψηφίσει όλα τα μέτρα με την ελπίδα να σώσω τη χώρα και βλέπω ότι εμείς είμαστε πιο αυστηροί με τα μέτρα από ότι οι δανειστές μας» είπε η Όλγα Ρεντάρη (βουλευτής Έβρου), που πρόσφατα είχε δεχθεί και επίθεση με πέτρες και αυγά.

«Θα ήθελα ουσιαστικό απολογισμό, και να μάθω ποιο υπουργείο δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του. Είναι κακό που ζητάμε κάθε φορά ενημέρωση; Και όταν παίρνουμε μέτρα να μην έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα;» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό η κυρία Ρεντάρη είπε: «το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρό και αποτελεσματικό».

«Δεν συμμερίζομαι κριτικές της συμπολίτευσης που είναι πιο σκληρές από εκείνες των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Οι παραιτήσεις βουλευτών δεν βοηθούν, ο λαός θα κρίνει τους πάντες» είπε από την πλευρά της η Μαρία Μίχου (βουλευτής Πιερίας).

«Η χώρα χρειάζεται σταθερούς θεσμούς. Η χώρα αδειάζει από μυαλά και επιστήμονες. Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η ελληνική κοινωνία δεν ήξερε ότι η ευημερία της ήταν πλαστή» τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζάνης.

Ζήτησε δε «αλήθεια για τα δημοσιονομικά, δημοκρατία ως σταθερή επιλογή, αξίες για την ιδεολογία μας και τις αρχές μας. Οι συνδικαλιστές δεν είναι εχθρός λαός, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το κράτος και η γραφειοκρατία. Καιρός να κατέβει το σίριαλ τρόμου "έλλειμμα και χρέος" και να ανεβεί το "ελπίδα, ανάπτυξη, προοπτική"».

Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας): «Η κρίση θα μετεξελιχθεί, αν δεν προσέξουμε, σε πολιτική και θεσμική. Το σύστημα ήθελε αλλαγές αλλά δεν μπορεί να δίνεται αμνήστευση στην ΝΔ. Η κρίση δεν είναι στην ΚΟ, είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών σε όλο το πολιτικό σύστημα» επισήμανε η Τόνια Αντωνίου (βουλευτής Φθιώτιδας).

«Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικές με το Μνημόνιο 2 δίνουν προοπτική κι αν αυτό δεν γίνει, η κοινωνία θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965"» πρόσθεσε η κυρία Αντωνίου.

«Ο ελληνικός λαός ρωτάει αν θα πάρουμε τον κλεμμένο πλούτο, αν θα αναμορφώσουμε συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου και στην δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Τότε θα διεκδικήσουμε συναίνεση από τον ελληνικό λαό» είπε στην τοποθέτησή του ο Ηλίας Θεοδωρίδης (βουλευτής Πέλλας).

«Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΚΟ να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια» τόνισε ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιά).

Ακόμη χαρακτήρισε «ανοησίες τα περί "Ιουλιανών"» και πρόσθεσε «Όλοι αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα πολιτικά ημερολόγια είναι πολύ πίσω».

«Ο λαός έδωσε εντολή στον Παπανδρέου και στην ΚΟ. Ο αγώνας κρίνεται στην πάλη κάθε μέρα. Ευθύνη να υπηρετήσουμε την πατρίδα με λύση στα προβλήματα. Ο καλύτερος σύμβουλος πρόεδρε πρέπει να είναι η ΚΟ. Να σχηματιστεί κυβέρνηση ορκισμένων σε αξίες» προέτρεψε ο Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων).

«Υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της ΚΟ και της Βουλής. Θα έπρεπε να συνέρχεται τακτικά. Πάσχουμε από αδράνεια και φοβικά σύνδρομα. Δεν έχουμε την δανειακή σύμβαση στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο. Δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψηφίζουμε. Χρειαζόμαστε καθαρή και διαυγή θέση εθνικού σχεδίου. Κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε οι ετικέτες είναι έτοιμες. Να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα» είπε αυστηρά η Χρύσα Αράπογλου (Α΄Θεσσαλονίκης).

«Τα χθεσινά και οι σημερινές παραιτήσεις ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ορισμένοι συνάδελφοι συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι ορισμένων ΜΜΕ» παρατηρησε ο Θεόδωρος Παραστατίδης (βουλευτής Κιλκίς).

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης, αλλά δεν κατανοεί την αδικία. Αποτύχαμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας).

«Μέσα από την κυβέρνηση γεννιούνται τα προβλήματα. Ο βουλευτής θα σας πει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Επικρίνει την συνολική πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε παρά φύσιν πολιτικές λειτουργίες, χθες το πολύ-πολύ να κινούμασταν σε επίπεδο συνεννόησης» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Αν πάμε μόνοι μας πρέπει να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Να μείνετε όμως στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης» προέτρεψε ο Κώστας Γείτονας (Β' Αθήνας).

«Να έχετε πάντα ανοιχτή την πόρτα της συναίνεσης, αλλιώς να προχωρήσουμε μόνοι μας. Στον ανασχηματισμό να διαλέξετε τους καλύτερους, η νέα κυβέρνηση πρέπει να τιθασεύσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία» είπε ο Θανάσης Χαντάβας (βουλευτής Γρεβενών).

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι να κυβερνήσουμε την χώρα. Η νέα κυβέρνηση να είναι σε περισσότερη συνεννόηση με τους βουλευτές και οι υπουργοί να τους ακούν. Ο λαός είναι έτοιμος για θυσίες αλλά θέλει ελπίδα και προοπτική, ενώ θέλει από τον πρωθυπουργό να βάλει "κόκκινη γραμμή" στα σκληρά μέτρα και στις απαιτήσεις της τρόικας» είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μαργέλης (Λευκάδας).

«Η ΚΟ άρχισε να φυλλορροεί και η αίθουσα άδειασε όταν ξεκίνησε το "δελτίο των οκτώ". Πρέπει να ανακτήσουμε τις πρωτοβουλίες. Ο βασανιστικός διάλογος στην ΚΟ μπορεί να αποτρέψει λάθη» είπε ο Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας).

«Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αξιόπιστος αποδέκτης της πρόσκλησης για συναίνεση. Εμείς στηρίξαμε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου και δεν θέλουμε αυτόκλητους σωτήρες. Με τους εφαρμοστικούς νόμους να ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου την αποκατάσταση των δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας» τόνισε ο Ευτύχης Δαμιανάκης (Χανίων).

«Η χρεοκοπία πλανιέται πάνω από την χώρα. Αυτές τις μέρες εξελίσσεται σενάριο κρίσης από εξωθεσμικά κέντρα καθώς δεν συγχωρούν στον Γ.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ότι κυβερνά τη χώρα. Εξελίσσεται κανονικά σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί αν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται τα μέτρα. Να πάμε σε εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς πιστωτικά επεισόδια, με την ευκαιρία του ανοίγματος της σχετικής συζήτησης στην Ευρώπη» είπε ο Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερίας).

«Ο Γιώργος Παπανδρέου να εξαγγείλει το αντιμνημόνιο κοινωνικής πολιτικής που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, στην Ολομέλεια της Βουλής» ζήτησε ο Μιχάλης Παντούλας (Ιωαννίνων).

«Να απαντήσει ο Παπανδρέου αν υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του. Την εθνική συνεννόηση την θέλουμε ή την επιβάλλουν κάποια κέντρα; Ο κόσμος θέλει την αλήθεια. Οι βουλευτές ψήφισαν σκληρά μέτρα αλλά θέλουν να είναι αποτελεσματικά. Να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, αλλά να μην γίνουν οι βουλευτές από εκλεκτοί του λαού, εκλεκτοί του αρχηγού» επισήμανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας).

«Χάθηκε η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Οι πολίτες δεν θέλουν να καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ζητούν σχέδιο και έλεγχο. Αν δεν το κάνουμε θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου. Η ΝΔ πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα χορεύει πάνω στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό ο Σαμαράς δεν συναινεί σε τίποτα» είπε ο Δημήτρης Καρύδης (Α΄Πειραιά)

«Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν μονόδρομοι ή διλήμματα. Όταν το οικονομικό επιτελείο παίρνει πίσω μέτρα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε εναλλακτικές πολιτικές. Συνεχίζεται το πάρτι της σπατάλης στο δημόσιο και στις ΜΚΟ χωρίς έλεγχο. Με πρωτοβουλία Παπανδρέου να προχωρήσουν κατασχέσεις περιουσιών υπουργών που έχουν ζημιώσει το δημόσιο και των οποίων οι αστικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί» ζήτησε η Εύα Καϊλή (Α΄Θεσσαλονίκης).

«Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους άσκησαν δημόσιο αξίωμα από το 1974 και μετά» πρότεινε ο Παντελής Ασπραδάκης (Αττικής).

«Ως ΚΟ δώσαμε σήμερα απάντηση σε εκείνους που είπαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο εξωτερικό. Απέναντι στο κανάλι γνωστού επιχειρηματία που από το 2007 ευαγγελίζεται τον μεγάλο συνασπισμό. Απαξιώνονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και μεταδίδεται ό,τι έχουν πει οι ανησυχούντες. Η δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μιντιακή ολιγαρχία. Να κάνετε κυβέρνηση ολιγομελή και εύχομαι αυτή τη φορά να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά. Στηρίζουμε τον Παπανδρέου γιατί και το χρειάζεται και το αναγνωρίζει» είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης (Β΄Αθήνας, πρώην πρόεδρος της Βουλής).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου