Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ατζέντα της ημέρας

* Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα και για δύο ημέρες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, με μοναδικό θέμα το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.
* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη
Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ .
* Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από σήμερα 23 έως τις 28 Ιουνίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, κατόπιν προσκλήσεως του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας, στρατηγού Chen Bingde.
* Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εκδήλωση για την παρουσίαση και βράβευση 100 έργων εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα που διακρίθηκαν για την καινοτομία τους στο πλαίσιο ηθικής επιβράβευσης του ζήλου τους. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 860 εκπαιδευτικοί (20 διαφορετικών ειδικοτήτων), με 547 έργα (365 ατομικά και 182 ομαδικά). Οι κατηγορίες έργων ήταν τρεις: Διδακτική Επιμέρους Μαθημάτων, Σχολικές Δραστηριότητες και Συνεργασία Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Η αξιολόγηση των έργων έγινε από 131 άμισθους αξιολογητές, με επιστημονική και διδακτική επάρκεια. Το κάθε έργο εξετάστηκε με τη μέθοδο της τυφλής διπλής αξιολόγησης, δηλαδή από δύο αξιολογητές, χωρίς να γνωρίζουν το όνομα και το σχολείο προέλευσης του δημιουργού, και βαθμολογήθηκε για: την καινοτομία του, τη συμβολή του στη βελτίωση της διδακτικής πράξης, την τεκμηρίωση της παιδαγωγικής αξίας του, τη συμβολή του στη συνολική λειτουργία της σχολικής τάξης και της σχολικής μονάδας, και τέλος της σαφήνεια στην ανάπτυξή του.
* Στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον Εφαρμοστικό Νόμο.
* Στις 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (Ευελπίδων 2, Πεδίον του Αρεως), εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδοας (ΕΘΝΟΑ), με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές, αθλητές και ολυμπιονίκες οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.
* Στις 11 π.μ. θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές οι 10 συλληφθέντες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσεις για εκβιάσεις, απάτες, παράνομο στοίχημα και δωροδοκία για αλλοίωση αγώνων ποδοσφαίρου.
* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22) εκδήλωση του ACB Events με θέμα: «How Athens can succeed in the context of current trends in the meetings industry». Ομιλητής ο Rob Davidson, Senior Lecturer in Events Management at the University of Greenwich in London.
* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στον Σκαραμαγκά, στη διοίκηση της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών για ενημέρωση και παρακολούθηση άσκησης. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν ο υπουργός και και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και Κώστας Σπηλιόπουλος. Παρών θα είναι ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Ευσταθίου ΠΝ.
* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, για Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.
* Στις 7 μ.μ. στις Βρυξέλλες η συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
* Στις 7 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ. στην παραλία του Λευκού Πύργου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για θέματα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων πραγματοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δασών, οι Εθελοντικές Οργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ τα stands παραχώρησε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και για την δράση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2011 ως Διεθνές Ετος Δασών και Ευρωπαϊκό Ετος Εθελοντισμού.
* Στις 8 μ.μ. στη Μονή Περιστεράς Δουρούτης στην Πανεπιστημιούπολη, η απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας (ΙΑΟΑ) σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς ομογενείς από την Αλβανία φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου