Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η "Καλημέρα" ζητεί την παραίτηση Γρετζελιά


Από την παράταξη  "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 
Με αφορμή την συμπλήρωση 6 μηνών από την ημέρα που ο κ. Γρετζελιάς επιλέχθηκε για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη της Νέας Προοπτικής και προσωπικά από την Δήμαρχο κ. Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, ο επικεφαλής της
Παράταξης «ΚΑΛΗΜΕΡΑ OΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» κ. Χάρης Τομπούλογλου, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, επεσήμανε τα εξής:

Την επίμονη και με αυταρχικό τρόπο άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρετζελιά οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να πραγματοποιούνται σε άνετο χώρο, κάτι που θα επέτρεπε στους συμπολίτες μας να το παρακολουθούν.

Την παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ζήτημα της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών, με την δήθεν αιτιολογία ότι δεν εγκρίνεται η δαπάνη από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αιτίαση που κατέρρευσε ολοκληρωτικά μετά από την επικοινωνία του Χ. Τομπούλογλου με την αρμόδια επίτροπο κ. Καρδάση, η οποία διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006, άρθρο 169, παρ. 2 περίπτωση Ε, η δαπάνη για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών δεν ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά αφορά αποκλειστικά τον εκάστοτε Δήμο.

Την σκόπιμη παραποίηση της υπ’αριθμόν 109/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο επειδή η εισήγηση του κ. Γρετζελιά καταψηφίστηκε από το Δ.Σ. Ενέργεια που υποδηλώνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ακαταλληλότητά του για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως απόρροια όλων των παραπάνω η Παράταξη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», ζητά την άμεση παραίτηση του κ. Γρετζελιά από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και θέτει την Δήμαρχο προ των ευθυνών της για αυτή την επιλογή της.  Οι διαρροές του τύπου, ότι ο κ. Γρετζελιάς αποτελεί ανεπιθύμητο για την κ. Δήμαρχο πρόσωπο, δεν μας αγγίζουν, αφού οι πράξεις της Δημάρχου καταδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η παράταξη «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»… με τις επιλογές της κάθε άλλο παρά προοπτική δίνει στον Δήμο και τους δημότες μας.
                                                                                                                 Για το Γραφείο Τύπου

5 σχόλια:

  1. Ελάτε βρε παιδιά, όταν η «οικογένεια» μοίραζε ψηφοδέλτια του Γρετζελιά ήταν καλός, τώρα θυμηθήκατε να σας ξινίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αν σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006, άρθρο 169, παρ. 2 περίπτωση Ε, η δαπάνη για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών αφορά αποκλειστικά τον εκάστοτε Δήμο, μήπως θάπρεπε να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ΚΑΙ των ετών 2007 ως και 2010;
    Υπάρχουν;
    Ερωτάται ο τότε Δήμαρχος κ. Σ. Κόντος και ο τότε Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ε. Βατίδης, ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χά χα χα. Πάλι στραβοντουφεκιά ο Χάρης. Αυτή τη φορά τα βόλια αντί να πάρουν τη Δήμαρχο και τον Γρετζελιά πήραν τον Κόντο και τον Βατίδη. Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο τα πρακτικά του Δ.Σ. απομαγνητοφωνούνται, τυπώνονται, υπογράφονται και εκδίδονται ΜΕΤΑ την λήξη της δημοτικής περιόδου. Ο «Καλλικράτης» δεν αναφέρεται στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά μόνο για το Περιφερειακό συμβούλιο. Αν κατ επέκταση ισχύει ο Νόμος και για τους Δήμους όπως ίσχυε στον ΚΔΚ, τα πρακτικά του 2011 θα εκδοθούν το 2012. Επομένως τι ζητάει ο Χάρης και επικαλείται μάλιστα και το Νόμο; Τα πρακτικά όμως του 2007, 08 και 09 πρέπει να έχουν ήδη απομαγνητοφωνηθεί, υπογραφεί και εκδοθεί με ευθύνη των Βατίδη και Κόντου και θα πρέπει να τα έχει υπογράψει και ο Γιάννης Τομπούλογλου, που ήταν τότε Δημοτικός σύμβουλος. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα πρακτικά των παραπάνω ετών, πράγμα που ασφαλώς μπορεί να πληροφορηθεί από τον αδελφό του, τι θα κάνει ο Χάρης, θα ζητήσει να επιβληθούν από την Περιφέρεια κυρώσεις σε Κόντο και Βατίδη όπως προβλέπει ο Νόμος που επικαλείται; Και αν δεν υπάρχουν γιατί δεν ζήταγε πρακτικά ΤΟΤΕ ο Γιάννης από τον Βατίδη και ζητάει ΤΩΡΑ ο Χάρης από Γρετζελιά; Επιλεκτικά ζητά ο Χάρης την εφαρμογή του Νόμου; Έτσι περιμένει να γίνει δήμαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον Κόντο δήμαρχο θα ξανακάνει ο χαρούλης. εδώ είμαστε και τα λέμε. ήρωα θα τον κάνει γιατί αυτός δεν ξεφωνίζει και δεν κάνει πόλεμο με όλους και με όλα. ήταν εμφάνιση αυτή την Τρίτη ? έπρεπε να ακούσετε τι λέγαν οι δικοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 7.38, διαβάζεις επιπόλαια: Την επόμενη χρονιά ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΟΥΝΤΑΙ. Η υποχρέωση τήρησης των πρακτικών συνοδεύεται με την υποχρέωση δημοσίευσής τους, έστω και προσωρινή (έτσι κάνει, κατ' αναλογίαν, και η βουλή).

    Πιο συγκεκριμένα, Ν. 3463/06 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων δηλαδή), άρθρο 97:

    5. Οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος ζητήσει μπορεί να λάβει αντίγραφα των πρακτικών ή να λάβει πλήρη γνώση αυτών στην περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων.
    6. Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δημοσιεύεται πίνακας στον οποίο σημειώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν, ο αριθμός των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους. Ο πίνακας αυτός αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, εκτός αν άλλες διατάξεις προβλέπουν ειδικό τρόπο για τη δημοσίευση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δημοσιεύονται ολόκληρες στο δημοτικό κατάστημα και οι ατομικές διοικητικές πράξεις τουλάχιστον σε περίληψη. Για τις δημοσιεύσεις συντάσσεται αποδεικτικό από δημοτικό υπάλληλο ή άλλο δημόσιο όργανο.
    7. Όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει, εγγράφως, κυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων πρακτικών και αποφάσεων ή να λάβει πλήρη γνώση αυτών στην περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων.

    Η όποια τροποποίηση του 3464/06 με τον Καλλικράτη ή άλλους νόμους δεν νομίζω ότι έχει αγγίξει αυτή τη ρύθμιση. Εξάλλου, το πνεύμα του νομοθέτη (opengov, Διαύγεια κλπ) είναι στην αντίστροφη κατεύθυνση απ' αυτό που συμβαίνει (εντάξει, η εφαρμογή χωλαίνει, αλλά...)

    Εν ολίγοις, ο Τομπούλογλου έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Αν ο προηγούμενος πρόεδρος του ΔΣ δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του, ας κριθεί γι' αυτό. Αλλά και ο νυν έχει υποχρεώσεις και στη βράση κολλάει το σίδερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή