Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βαριές εκφράσεις στο ΠΑΣΟΚ- υποφέρει ο Παπακωνσταντίνου

«Πυρ ομαδόν» κατά του «τσάρου» της αποτυχίας στη Βουλή, με το όλον ΠΑΣΟΚ να απορρίπτει τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και να ζητάει παραιτήσεις, αλλαγές προσώπων κ.τ.λ., επικρίνοντας την πλήρη αποτυχία των οικονομικών μέτρων. «Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι, αυτό θα
γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov, που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας» είπε η Βάσω Παπανδρέου.

Και συνέχισε, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους; Πείτε την αλήθεια στον κόσμο ότι το βιοτικό επίπεδο θα πέσει 30%, αλλά θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια».

«Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, παρά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι διαχειρίσιμο. Οι αποκρατικοποιήσεις θέλουν άλλη διαχείριση. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε ΔΕΗ - ΟΤΕ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο Π. Κουρουμπλής από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων». Μάλιστα, την ώρα που ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτές τις αναφορές ήταν έκδηλη η δυσφορία του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Γιατί δεν μιλήσαμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009; Αυτό το ερώτημα θα σας ακολουθεί για πάντα. Να υπάρξουν παραιτήσεις, Δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας» είπε ο Εκτ. Νασιώκας.

Άφησε επίσης αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με κυβέρνηση φίλων και υπεραρίθμων και έκλεισε: «Αν δεν υπάρξει ευρύτερη στήριξη, θα πρέπει να προσφύγουμε στη λαϊκη ετυμηγορία».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρύδης θα αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».

«Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. Οι 156 δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος για την πορεία της χώρας και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτό που έπαθε ο Σόκρατες» ήταν τα δραματικά λόγια της Σοφίας Γιαννακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου