Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η καμαριέρα που... ξαναστέλνει τον Στρος Καν στην προεδρία της Γαλλίας

Τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική Διαιοσύνη, δείχνουν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο, από τη Γουϊνέα, είναι πόρνη πολυτελείας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν και εκμεταλλεύτηκε τη συναινετική συνεύρεσή της με τον Στρος Καν για να βγάλει λεφτά. Διατηρεί σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, έχει καταθέσεις 100.000 δολαρίων, είπε ψέματα στο Δικαστήριο και όταν ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ και ψεύδεται για το εισόδημά της για να απολαμβάνει επίδομα πρόνοιας και φοροαπαλλαγές.

Η καμαριέρα διατηρεί σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, μέλη εγκληματικής ομάδας, είναι ψεύτρα κατ' εξακολούθηση και αρκετά ευκατάστατη... που, όμως, ψεύδεται για να διατηρεί κατοικία με επίδομα πρόνοιας και να απολαμβάνει φοροαπαλλαγών, δηλώνουν στην εφημερίδα New York Post, πηγές που μετείχαν στις έρευνες.

Η 32χρονη Ναφισάτου Ντιάλο, η καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σόφιτελ του Μανχάταν, μέσα από μια σειρά ψέματα και αντιφάσεις, μετατράπηκε σε απελευθερωτή του Στρος Καν, του ανθρώπου που είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουϊνέα, παρότι αρχικά θεωρείτο αξιόπιστη, αξιοσέβαστη και σκληρά έργαζόμενη, πιστή μουσουλμάνα κλπ κλπ, στη συνέχεια, κι ενώ ανακρίνονταν, έπεσε σε αντιφάσεις, είπε ψέματα, ομολόγησε τα ψέματά της, κατέρρευσε κάποιες φορές και σε μια περίπτωση, έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα και για αρκετές ημέρες δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Κυρίως μέσω μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας της - σε ένα από τα πέντε τηλέφωνα που έχει στο όνομά της - με τον συμπατριώτη φίλο της, κρατούμενο σε φυλακή αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, η Ναφισάτου Κάλο, οδήγησε τον εισαγγελέα να απελευθερώσει τον Στρος Καν και να φέρει τα πάνω κάτω στο σκάνδαλο που συντάραξε τον κόσμο.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη δηλώσεις και στοιχεία των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η καμαριέρα έκανε διπλή δουλειά στο ξενοδοχείο. Εκτός απο καμαριέρα, παρείχε και άλλες υπηρεσίες σε πλούσιους πελάτες, κερδίζοντας μεγάλα πουρμπουάρ.

"Υπάρχουν πληροφορίες ... ότι της έδιναν εξαιρετικά φιλοδωρήματα, εάν καταλαβαίνετε τί εννοώ", φέρεται να δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα, πηγή που μετείχε στις έρευνες. "Και δεν το έκαναν αυτό επειδή τους έδινε έξτρα πετσέτες..." συμπληρώνει.

Η γυναίκα από τη Γουϊνέα επίσης κάλυπτε "πολλά από τα έξοδά της - κομμωτήριο, σαλόνια ομορφιάς - από χρήματα ανδρών που δεν είχαν σχέση μαζί της", προσθέτει η ίδια πηγή, ενώ η εφημερίδα σχολιάζει πως, οι πληροφορίες που θέλουν την καμαριέρα να δουλεύει ως πόρνη του ξενοδοχείου "μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι ο Στρος Καν επέμενε πως η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική.

Πηγές επίσης που γνωρίζουν στοιχεία των ερευνών, δήλωναν στην εφημερίδα ότι η Ναφισάτου Ντιάλο ήταν επίσης μέλος εγκληματικής ομάδας που με μεθόδους "πυραμίδας" έκλεβαν μετανάστες από την Γουϊνέα. "Εχουμε ανθρώπους που έπεσαν θύματα, που υποστηρίζουν ότι τους έκλεψε. Πρόκειται για ήσυχους ανθρώπους της γειτονιάς της", προσθέτει η ίδια πηγή.

Τα ψέματα για το άσυλο
Για την αμερικανική Δικαιοσύνη ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η αποκάλυψη ότι η καμαριέρα είπε ψέματα στην αίτησή της για την παροχή ασύλου "ως θύμα βιασμού από ομάδα στρατιωτών" στην Γουϊνέα, σαν αντίποινα για την πολιτική στάση της οικογένειάς της, επαναλαμβάνοντας επακριβώς ένα κείμενο που προφανώς της είχε υπαγορευθεί να λέει, σύμφωνα με την επιστολή των εισαγγελικών αρχών η οποία απεστάλη στους συνηγόρους του Στρος Καν.

Στην ίδια επιστολή οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι στην πορεία των ανακρίσεων η Ναφισάτου Κάλο, ομολόγησε ότι δεν βιάστηκε όπως περιγράφει στην αίτησή της, αλλά υπό διαφορετικές περιστάσεις πολύ παλιότερα. Τώρα, δηλώνει πως επαναλάμβανε το ψέμα της για να μείνει συνεπής με όσα δήλωσε στην αίτησή της για χορήγηση ασύλου στις ΗΠΑ.

Και φοροφυγάς
Προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια φοροαπαλλαγή, η καμαριέρα του Σόφιτελ δήλωνε πως έχει δυο παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα έχει μόνο μια κόρη 15 ετών.

"Επίσης, ομολόγησε ότι έκρυβε το πραγματικό της εισόδημα προκειμένου να διατηρήσει την παρούσα κατοικία της", με επιδότηση της πρόνοιας, προστίθεται στην επιστολή.

Δεν βιάστηκε να καταγγείλει την επίθεση Στρος Καν...

Οι αμερικανικές αρχές επίσης τονίζουν σήμερα ότι η καμαριέρα είπε ψέματα ενώπιον του δικαστηρίου όταν δήλωσε ότι έτρεξε αμέσως και ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για την επίθεση.

Στην πραγματικότητα, η καμαριέρα καθάρισε την σουϊτα δίπλα σ' εκείνη του Στρος Καν και στην συνέχει και την σουϊτα Νο 2806 του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, πριν αναφέρει το περιστατικό στον προϊστάμενός της.Οταν ο συνήγορος της καμαριέρας ρωτήθηκε για την αποκάλυψη αυτή, περιορίστηκε να πει ότι εκείνη την ώρα η πελάτισσά του ήταν πολύ αναστατωμένη και "δεν ήξερε τί να κάνει".

Καταθέσεις 100.000 δολαρίων
Μπορεί ο συνήγορος της καμαριέρας να αποκάλεσε "ψέμα" την ύπαρξη λογαριασμού στο όνομα της Ναφισάτου Ντιάλο, στον οποίο είχαν κατατεθεί σε διάστημα δυο ετών ποσά συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων, ωστόσο, ο λογαριασμός υπάρχει και όταν ανοίχτηκε αποκάλυψε το μυστικό.
Τα χρήματα αυτά πιστεύεται ότι προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παράνομες ενέργειες στις οποίες εμμέσως εμπλέκεται και η καμαριέρα.

Το μοιραίο τηλεφώνημα
Ενα 24ωρο ή κατ' άλλες πηγές, 28 ώρες μετά την αμφισβητούμενη πλέον σεξουαλική επίθεση από τον Στρος Καν, η γυναίκα μίλησε στο τηλέφωνο με τον φίλο της, ο οποίος κρατείται σε φυλακή αλλοδαπών κακοποιών στην Αριζόνα, λέγοντάς του: "Μην ανησυχείς, ο τύπος έχει πολλά λεφτά. Ξέρω τί κάνω", δήλωσε πηγή των ερευνών στην εφημερίδα The New York Times.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η συνομιλία έγινε στην τοπική διάλεκτο της καμαριέρας και του φίλου της και η μετάφρασή της ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή ελάχιστα 24ωρα πριν την επανεμφάνιση του Στρος Καν ενώπιον του δικαστηρίου στο Μανχάταν, το οποίο και τον άφησε ελεύθερο χωρίς εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου