Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κρίσιμες ώρες για την ευρωπαϊκή οικονομία

Οι ασφυκτικές πιέσεις των αγορών προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με τελευταίο παράδειγμα την Ιταλία ανάγκασαν τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. να αποφασίσουν την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή. Η άνοδος των spreads της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ελλάδας σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες μέρες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στις
Βρυξέλλες, που θέτουν επί τάπιτος την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Γ.Παπανδρέου: το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό είναι ευρύτερο

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην χθεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την οποία εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Οι αποφάσεις που έχει λάβει η Ε.Ε. είναι μεν ιστορικές σε σχέση με το τι ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά είναι ταυτόχρονα πάντα ανεπαρκείς και καθυστερημένες σε σχέση με τις όλο και πιο απρόβλεπτες και φοβικές αντιδράσεις των αγορών, όπως και των συστημικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να βρίσκονται σε εγρήγορση και με συνέπεια να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κατάσταση διεθνώς είναι εξαιρετικά ασταθής και ρευστή. «Η συνέπεια μας είναι ακριβώς εκείνη που μας δίνει το διαβατήριο για να διαπραγματευόμαστε και να ακούγονται πια όλο και περισσότερο οι απόψεις μας. Αν συνεχίζαμε την αναξιοπιστία του παρελθόντος θα μας είχαν όλοι εγκαταλείψει προ πολλού. Και θα έλεγαν πολύ εύκολα ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα. Και θα μας φόρτωναν αδίκως ακόμα περισσότερα βάρη -ως άλλοθι- για τα βαθύτερα προβλήματα της ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου