Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Στη λίμνη Ζηρού και τους πρόποδες του Ψηλορείτη οι Πρόσκοποι

Η ομαδική ζωή μέσα στα Προσκοπικά Τμήματα, αποτελεί ένα απ’ τα βασικότερα παιδαγωγικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Προσκοπισμός, για την κάλυψη  των πολύπλευρων αναγκών ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού και του εφήβου. Παράλληλα, ο Προσκοπισμός εξ’ ορισμού, είναι ένα Μεγάλο Υπαίθριο Ομαδικό Παιχνίδι και η Προσκοπική εργασία του χειμώνα δεν είναι τίποτα άλλο από
την προετοιμασία των Κατασκηνωτικών ημερών του καλοκαιριού.


Η Ομάδα των Προσκόπων κατασκήνωσε στη Λίμνη του Ζηρού, κοντά στο Περιβαλλοντολογικό Πάρκο της Φιλιππιάδας (Νομός Πρεβέζης) ενώ πραγματοποίησαν και ημερήσια εκδρομή στην Πάργα.  Οι Πρόσκοποι, επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους, κουβαλώντας στις αποσκευές τους αξέχαστες εμπειρίες και βιώματα από τις  εξερευνήσεις, τα μαγείρεμα, τις θαλάσσιες δραστηριότητες, τις πεζοπορίες στα κατάφυτα μονοπάτια, αλλά και τα  ξένοιαστα παιχνίδια και τραγούδια γύρω από την βραδινή πυρά.




Εν τω μεταξύ, μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ Δράση Ύπαίθρου ζούσαν 9 Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι ηλικίας 15 έως 18 ετών) από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί με τρεις ενήλικους Βαθμοφόρους, στην σκιά του Ψηλορείτη. Αρχίζοντας την περιπλάνησή τους από την Σούδα, πήγαν στα Χανιά, διέσχισαν το φαράγγι της Σαμαριάς, έφθασαν στην Αγία Ρουμέλη και στη συνέχεια στα Σφακιά, ερεύνησαν τα σοκάκια του Ρεθύμνου, άναψαν ένα κερί στην μονή Πρέβελης, ξέπλυναν την σκόνη του δρόμου στο ποταμό Κουρταλιώτη και ξεκουράστηκαν στην σκιά των Φοινικόδεντρων στην παραλία του Φοίνικα. Ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις τους, ξεκίνησαν για Ηράκλειο, προσκύνησαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη και από ‘κει, για Άγιο Νικόλαο, Ελούντα, Πλάκα και Σπιναλόγκα, για να φθάσουν ένα ξημέρωμα του Ιουλίου πίσω στον Πειραιά, κατάκοποι μεν, αλλά φορτωμένοι με αξέχαστες αναμνήσεις.

Το Προσκοπικό Παιχνίδι, όμως, δεν σταματά ποτέ και μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη επέστρεψαν στις αρχές Αυγούστου οι 200 Έλληνες Πρόσκοποι, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία των Προσκόπων της Νέας Φιλαδέλφειας, από το 22ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree της Σουηδίας, όπου για δεκατρείς μέρες έζησαν «Απλά Προσκοπικά» μαζί με 40.061 Προσκόπους από 146 χώρες. Με έντονες αναμνήσεις και εμπειρίες που σημάδεψαν τη ζωή τους, γύρισαν στην πατρίδα με την επιθυμία να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Προσκοπικής χρονιάς, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, οι Βαθμοφόροι και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος  Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδελφείας σας προσκαλούν στον καθιερωμένο αγιασμό και στην παρασημοφόρηση του Συστήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων,  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου  2011 και  ώρα 18:00’ στον χώρο της Αγέλης (είσοδος Άλσους) ενώ παράλληλα περιμένουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου τα παιδιά όλης της περιοχής να έρθουν και να πάρουν μια μικρή γεύση αυτού του Μεγάλου  Υπαίθριου Ομαδικού Παιχνιδιού στην λίμνη του Άλσους (μπροστά απ’ τον Κένταυρο).   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου