Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ

Πράγματι, πολύ λίγα πια είναι αυτά που μας εκπλήσσουν. Όπως λέει ο λαός μας "τα έχουμε δει όλα". Και τα περιμένουμε όλα. Ή σχεδόν όλα. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, από την αλήστου μνήμης 12ετία 1990- 2002 ποιος ταυτίζει τον εαυτό του με τους θεσμούς. Ποιος πιστεύει βαθιά μέσα του ότι "το κράτος είμαι εγώ!" (αυτός, δηλαδή). Αλλά πραγματικά δεν περιμέναμε ακόμα και σήμερα, μετά από μια ολόκληρη δεκαετία απόσυρσης στην οποία τον οδηγεί σε κάθε ευκαιρία ο λαός της πόλης, να συμπεριφέρεται όπως ο "Μεγάλος Δικτάτωρ". Σήμερα, λοιπόν, ο
πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ενημέρωσε όλους (σχεδόν όλους για την ακρίβεια, καθώς βλέπω ότι διαμαρτύρεται και "Η Φωνή") για την πρόθεσή του να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη. Όλους; Όχι όλους. Στην "Αλήθεια" δεν έστειλε καμία ενημέρωση, καμία επιστολή, τίποτα. Ο κ. Γρετζελιάς φαίνεται ότι αποφάσισε πλέον να ενημερώνει μόνο όσους τον λιβανίζουν.
Φυσικά, εμείς γνωρίζαμε από χθες την πρόθεσή του να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο ημέρα Τρίτη (!) παρά το ότι η Νέα Προοπτική δεν θα είναι πλήρης και επ' αυτού ενημερώθηκε εγκαίρως από τη Δήμαρχο. Περιμέναμε, αφελώς όπως αποδεικνύεται, να μας στείλει τη σχετική ενημέρωση. Η είδηση δεν ήταν, δα, και από τις σημαντικότερες, είναι άλλωστε προφανές ότι οι πολίτες του δήμου δεν... κάνουν ουρές έξω από το γραφείο του κ. Γρετζελιά περιμένοντας πότε θα ορίσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να κρεμαστούν σαν τα τσαμπιά από πόρτες και παράθυρα, μήπως και χάσουν την... ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Πάει καιρός που οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην Αυτοδιοίκηση, όπως αυτή ασκείται από τους "υπηρέτες" της. Τέλος πάντων.

Περιμέναμε, λοιπόν, την επίσημη ενημέρωση, όπως κάνουμε πάντα, για να αναρτήσουμε την είδηση που γνωρίζαμε από χθες. Ξαφνικά το είδαμε σε άλλο μέσο ενημέρωσης, που δεν κρύβει την προνομιακή του σχέση με τον κ. Γρετζελιά (ούτε αυτός την κρύβει!) με επιστολές και τα συναφή. Σκεφτήκαμε ότι μάλλον λειτούργησε ο "δαίμων" της τεχνολογίας κι ότι σε λίγα λεπτά θα λαμβάναμε κι εμείς την επιστολή. Και περιμέναμε. Αλλά μάταια. Τελικά αποδείχτηκε ότι λειτούργησε ο δαίμων του εθνικοΣοσιαλισμού, που σβήνει, θεωρεί ως μη υπάρχουσες τις φωνές που δεν είναι αρεστές στον "Μεγάλο Δικτάτορα".

Η γενικότερη παρουσία του κ. Γρετζελιά στα δημοτικά μας πράγματα, και συμπεριφορές όπως αυτή, θα ήταν πραγματικά για κλάματα, αν δεν ήταν για γέλια. Είναι όμως για γέλια. Πιστεύει ότι υπάρχουν στεγανά στο Δήμο, πιστεύει ότι υπάρχουν στεγανά στην πόλη. Τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν άλλαξε από το 2002. Παραμένει με το βλέμμα και τις πρακτικές καρφωμένες στο παρελθόν. Αδιόρθωτος.

Δεν πειράζει. Εμείς, για πρώτη και τελευταία φορά, περιμέναμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριφερθεί όπως επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής ευαισθησίας. Δεν θα περιμένουμε ξανά μήπως και αντιληφθεί ο κ. Γρετζελιάς ότι η ενημέρωση του Τύπου ΔΕΝ είναι επιλογή, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για πάσης φύσεως δικτατορίσκους της δεκάρας. Εμείς θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ακόμα και για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να περιμένουμε καμία ενημέρωση από τον πρόεδρο του σώματος.

Ζητάμε όμως το αυτονόητο: Ζητάμε να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ για αυτή την απαράδεκτη κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά όλοι οι παράγοντες της τοπικής μας ζωής: Η Δημοτική Αρχή, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ("Καλημέρα Όμορφη Πόλη", "Όραμα Πόλης", "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Δύναμη Πολιτών"), όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλος ο Τύπος της πόλης μας: Η "Αναζήτηση", το "Επιτέλους", "Η Φωνή", η "FX" και φυσικά οι "Ορίζοντες". Το ερώτημα είναι σαφές και ξεκάθαρο: Η επιλεκτική ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους του προέδρου του σώματος είναι καταδικαστέα, ναι ή όχι;

Ζητούμε επίσης από το γραφείο Δήμαρχου, ή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εάν επιθυμούν (δεν είναι υποχρεωμένες) να μας προωθούν την ενημέρωση που λαμβάνουν, προκειμένου κι εμείς να ενημερώνουμε τους πολίτες. Αντίσταση κάνουμε, απέναντι στον εθνικοΣοσιαλισμό.


Εδώ είμαστε. Και περιμένουμε.

6 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ¨ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΓΡΑΦΟ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΜΕ!
    ΧΕΧΕΧΕΧΕ!
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕ... ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαμαντή πάλι καλά που δε σ' έχει στείλει εξορία η δε σου έχει κάνει φάλαγγα.
    Απ' αυτόν όλα να τα περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Αλήθεια,
    Δυστυχώς, το πρόβλημα έγκειται στην ελλιπέστατη πληροφόρηση της μεγαλύτερης μερίδας των δημοτών. Θα μου πείτε εύλογα πως όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει. Η πλειονότητα όμως των συμπολιτών μας (ειδικά όσοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας) δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και γενικότερα δεν έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Ως εκ τούτου ενημερώνονται κυρίως από τα διάφορα έντυπα που αποστέλλονται στα σπίτια τους. Θέλω να πιστεύω πως αν όλοι διάβαζαν τα σχετικά blogs (παρεμπιπτόντως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας για τις προσπάθειές σας) η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνούμε απόλυτα με τον ανώνυμο 11.13

    Πάντως εμείς ως ιστολόγιο τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα για το θέμα μέσω των αναρτήσεών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες μας κι άλλα...
    Πες μας για την νέα πρόσκληση του ΔΣ και για τα θέματα...

    Αυτό με το δάνειο...
    Αυτό με τους οίκους ανοχής...
    Αυτό με την κοσμητεία...

    Τα μαγειρέματα πάνε κι έρχονται...
    Πού θα κάτσει η μπίλια τελικά ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή