Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αύριο αρχίζουν τα μαθήματα ιστορίας

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αναγέννηση» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσουν σεμινάρια παγκόσμιας ιστορίας με τίτλο: «14 Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».
Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα από αύριο, 1η Φεβρουαρίου 2012 και για 14 εβδομάδες, κάθε Τετάρτη στις στις 18:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 120), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα μαθήματα θα προσφερθούν από
την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικό, κα Μαρία Ευθυμίου και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση  στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους.
Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

3 σχόλια:

  1. Μια πολύ ωραία εισαγωγή στην ανθρώπινη περιπέτεια δοσμένη περιεκτικά με γλαφυρό τρόπο. Συγχαρητήρια σε όποιον είχε την ιδέα και σε αυτούς που την υλοποιούν. Μου άρεσε πως όταν γράφουν 18.00 μμ εννοούν 18.00 μμ. Ελπίζω να μπορέσω να έλθω και στο επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bρε καλώς τον συμπαραστάτη του παρασκηνίου... εεεε του δημότη ήθελα να πω και μπερδεύτηκα!

      Διαγραφή
  2. Ε όχι και παρασκήνιο ο Μαγλαρας ρε ανώνυμε χαχα εσύ μπορεί και να είσαι αυτός όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή