Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παραίτηση Αντωνόπουλου από την "Πολιτιστική Αναγέννηση" με βαριές μομφές προς μέλη του ΔΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο μέχρι τώρα πρόεδρος της "Πολιτιστικής Αναγέννησης Γιάννης Αντωνόπουλος, κατηγορώντας συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ, κυρίως την πρώην πρόεδρο και σημεινή γραμματέα Μάρω Τσιλιμπάρη για υπονόμευση. Η επιστολή Αντωνόπουλου έχει
ως εξής:
γαπητές κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου
 
Αγαπητά  Μέλη  και  Φίλοι  της
« Πολιτιστικής Αναγέννησης»                                     Ν.Φιλαδέλφεια,  5 Απριλίου  2012
Μέχρι εδώ.
Έκανα υπομονή αρκετό διάστημα, μέχρι  να τελειώσουν και τα μαθήματα της Παγκοσμίου Ιστορίας , για να είμαι σωστός απέναντι στη κα Μ.Ευθυμίου  και στην ευθύνη των παρουσιάσεων που ανέλαβα  στο ΠΠΙΕΔ. 
Μέχρι εδώ όμως.
Δεν αντέχω πλέον τη  “ κλίκα ”  που οργάνωσε  και  καθοδηγεί  η γραμματέας του συλλόγου Μ.Τσιλιμπάρη  μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στο τελευταίο Δ.Σ. με κατηγόρησαν ότι “ καβάλησα το καλάμι ”  με υπονοούμενο ότι πλήρωσα και  έδωσα  εγώ  τα  κείμενα  στον κ.  Γ. Λιόση  που  δημοσίευσε  στη στήλη   « Εντός-Εκτός-Εναλλάξ » της μηνιαίας εφημερίδας του «Επιτέλους» που αναφέρει τα εξής:
Αναμφισβήτητα η Πολιτιστική Αναγέννηση είναι σήμερα ένας από τους πιο δραστήριους Συλλόγους της πόλης. Συνεχείς και άκρως ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις της  και μπράβο για μια ακόμη φορά στο Πρόεδρό της Γιάννη Αντωνόπουλο.”
Σε άλλη στήλη, αναφερόμενος ο κ. Γ.Λιόσης στο χορό μας στο «Πέραν» (ήταν παρών) αναφέρει τα εξής :
“ ….το κατάστημα όμως αποδείχθηκε μικρό. Περισσότερος ο κόσμος από τις καρέκλες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αντωνόπουλος, όμως, κατάφερε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος… ”
Εξοργισμένη η Τσιλιμπάρη αναφωνεί : “ Γιατί τέσσερα χρόνια που ήμουν εγώ  Πρόεδρος δεν ανέφερε ο Λιόσης τίποτα για μένα και γιατί δεν αναφέρεται και στα άλλα μέλη του ΔΣ παρά μόνο στο Πρόεδρο. Συνάντησα στο δρόμο μέλη του Συλλόγου μας και μου είπαν ότι ο Πρόεδρος “ καβάλησε καλάμι”. Θα στείλω σαν Γραμματέας επιστολή στο Λιόση και θα του ζητήσω το λόγο”. ! !
Άλλο μέλος του ΔΣ , η Σκουλικίδου με κατηγόρησε για το γεγονός ότι “ ο Σειτανίδης βάζει τακτικά στο site του τη φωτογραφία του Προέδρου ”! !
Άλλο μέλος του ΔΣ , η Γεροντή με κατηγόρησε ότι  ανέλαβα τις παρουσιάσεις στο ΠΠΙΕΔ  χωρίς να πάρω έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο. ! !
Η Τσιλιμπάρη με κατηγόρησε επίσης  γιατί  δεν ανέβασα στην έδρα που μιλά η κα Ευθυμίου τα μέλη του ΔΣ , να τα γνωρίσει ο κόσμος   ! ! !
Παραιτούμαι  λοιπόν  “ κυρίες ” από  Πρόεδρος  , για πάρα πολλούς λόγους .
Παραιτούμαι  για να παύσετε να πιστεύεται εσείς και οι “κολλητές ” σας ότι “καβάλησα το καλάμι ”
Παραιτούμαι  γιατί δεν ανέχομαι σαν Πρόεδρος και σαν άνθρωπος να είμαι “ μαριονέτα ” της  κλίκας  της Τσιλιμπάρη.
Παραιτούμαι  γιατί   αποφασίσατε  οι συνεδριάσεις του ΔΣ να είναι “κλειστές”  ενάντια σ΄αυτό που προβλέπει το καταστατικό μας. Έτσι διώξατε  την κα Κ. Συνάνογλου  και τον Χαρ. Χαλεπλίδη. Την κα Συνάνογλου την διώξατε  μετά την επιτυχημένη παρουσίαση  της  πρωτοχρονιάτικη πίτα μας . Τυχαίο  ?   δεν νομίζω.
Παραιτούμαι γιατί δεν ανέχομαι σαν Πρόεδρος και σαν άνθρωπος να μου λένε  “ είμαστε πλειοψηφία και  αν φέρει αίτηση εγγραφής το “ξεκ..λο ” (δημόσιο πρόσωπο) δεν θα περάσει.
Παραιτούμαι  γιατί ενώ δεν δέχεστε ο πρόεδρος (μέσα στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεών του) να δώσει δωρεάν προσκλήσεις του χορού μας  (πχ στη Δήμαρχο κλπ ) με βάλατε να τις πληρώσω από τη τσέπη μου  , απεναντίας ,  δεχθήκατε τα μέλη του ΔΣ να πάνε δωρεάν και να επιβαρυνθεί τις προσκλήσεις ο Σύλλογος.   Στα πρακτικά  του ΔΣ δεν αναφέρθηκε τίποτα.
Παραιτούμαι γιατί όσο θα διαρκεί η επιτυχία των εκδηλώσεων της Παγκοσμίου Ιστορίας, τόσο περισσότερο  θα προκαλείτε προβλήματα μέσα στην αίθουσα, όπως στο τελευταίο μάθημα όπου η Τσιλιμπάρη και η Παναγάκου κατέλαβαν ,  με το έτσι θέλω, ρεζερβέ θέσεις ανθρώπων που έρχονται από Ελευσίνα, Πόρτο Ράφτι κλπ. Έφθασε στο σημείο η Τσιλιμπάρη, με εκείνη τη γλυκιά φωνή της, να καλέσει τους φιλοξενούμενους της εκδήλωσής μας , να μη ξαναέλθουν και  ότι εμείς δεν σας έχουμε ανάγκη , έχουμε 450 μέλη.
Παραιτούμαι  γιατί δεν δέχομαι την παραποίηση εκ μέρους της γραμματέως Τσιλιμπάρη  των γεγονότων και των λόγων μου στο ΔΣ με αποτέλεσμα όποιος διαβάσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων να βγάζει άλλα συμπεράσματα.
Παραιτούμαι για χίλιες δυό  άλλες μικρολεπτομέρειες στις συμπεριφορές που αποδεικνύουν το μέγεθος της ανοησίας, της αλαζονείας , της αρχομανίας της Τσιλιμπάρη και της “κλίκας” της.
Παραιτούμαι γιατί τέτοιες νοοτροπίες είναι πολύ μακριά από το ήθος μου και επειδή δεν τα ανέχομαι πλέον , μπούχτισα,   ανοίγω το δρόμο να ικανοποιήσετε τους στόχους σας και τους σκοπούς σας.  Κι αν θέλετε να μετονομάσετε το σύλλογο σε « Τσιλιμπάρειο Πολιτιστικό», κάντε το , αν είναι να γιατρέψετε  τα προβλήματά σας.
Γιάννης   Αντωνόπουλος

5 σχόλια:

  1. Aφού ήταν μειοψηφικός πρόεδρος έπρεπε να είχε παραιτηθεί προ πολλού. Και αφού δεν έχει μάθει να προσαρμόζεται στην πλειοψηφία, δεν χωράει σε συλλογικά όργανα! Τα δημόσια κουτσομπολιά για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα είναι προσαρμοσμένα σε πολιτικές φιλοδοξίες… Μπράβο στις κυρίες που στάθηκαν εμπόδιο και είναι η ραχοκοκαλιά του συλλόγου!
    Μάλλον ήθελε υπάκουα και σιωπηλά μέλη Δ.Σ. να στρώνουν το χάλι της υποψηφιότητας και να ραίνουν με ροδοπέταλα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τα εσωτερικά του συλλόγου. Συνεπώς δεν μπορω να λάβω θέση στην "διαμάχη", ούτε να σχολιάσω τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου.
    Εκείνο, όμως, που είναι εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε έναν απλό, τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, κάποιοι άνθρωποι ερίζουν για τα ζητήματα της προσωπικής προβολής (αν δεν κρύβεται κάτι άλλο πίσω τους).
    Παρασκήνιο λοιπόν στον πολιτιστικό σύλλογο, μια συλλογική έκφραση κάποιων πολιτών, που (υποτίθεται) δεν κρύβει άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελείς επιδιώξεις.
    Φανταστείτε λοιπόν, τι γίνεται σε συλλογικότητες που έχουν να κάνουν με εξουσίες, όπου αναπόδραστα εμφυλοχωρούν συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα και που η ιδιοτέλεια είναι δεδομένη.
    Τελικά, εκτιμώ ότι δεν είναι το πολιτικό σύστημα μόνο, αυτό που νοσεί στη χώρα αυτή.
    Το πρόβλημα είναι γενικό, συνολικό, καθολικό και διαπερνά οριζοντίως και καθέτως όλους τους θεσμικούς χώρους και όλα τα στρώματα.
    Τελικά κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα μωρα στο πανελ.
    πολιτιστικη ματαιοδοξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμος 19.04.2012

    Κυριε Αντωνοπουλε,

    σας συγχαιρω για την παραιτηση σας. Δεν με εντυπωσιαζει το γεγονος, οτι εξαναγκαστηκατε σε παραιτηση. Θα με εντυπωσιαζε φοβερα, εαν διανυατε την θετεια σας επίτυχως χωρις κανενα προβλημα απο το Δ.Σ., - εννοω την κυρια Τσιλιμπαρη και τους φελλους της, - το οποιο θα σας σεβοταν και θα σας υπολογηζε σαν προεδρο και θα στεκοταν στο υψος των περιστασεων απαλλαγμενο απο μικροτητες. Επειδη ομως στην Ελλαδα που ζουμε, οι αξιες δεν αναγνωριζονται ουτε οι ευγενικες προσπαθειες εκτιμωνται, (χαρακτιριστικο παραδειγμα ο κ. Δημ. Νανοπουλος) δια αυτο σας ευχομαι, να εισθε καλα.

    Aπαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Αντωνοπουλε,

    η αποφαση σας ειναι σωστη. Στην χωρα που ζουμε δυστυχως δεν εκτιμουνται και δεν αναγνωριζονται οι αξιες, μονο οι αχρηστοι και οι ανικανοι, δυστυχως!!!!!

    Απαντηση

    Απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή