Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Άρχισαν έλεγχοι εισιτηρίων

Με στόχο τη μείωση στο μισό της μη πληρωμής εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης. Τα μέτρα, που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό της λαθρεπιβίβασης ξεπερνάει το 20%, χωρίζονται σε
άμεσα, (εντός του μηνός) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβριου).
Από σήμερα διπλασιάζονται οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των ελεγκτών από 35 σε 80.

Στο πλαίσιο των μέτρων προβλέπεται επίσης:

-Η προοδευτική γενίκευση της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα των οχημάτων με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 25 γραμμές χαμηλής επιβατικής κίνησης.

-Προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό.

-Συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις

Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνονται:

-Δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του Ομίλου για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.

-Δυνατότητα έκπτωσης του προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.

-Έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου.

-Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης.

-Πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου