Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κιτρινόμαυρος Γολγοθάς


Οι μεγαλύτεροι φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ έγιναν πραγματικότητα. Η εκκίνηση της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα είναι εφιαλτική, με τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε τέσσερα ματς, «ισοφαρίζοντας» το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 1963/64. Ο δρόμος που έχουν μπροστά τους οι «κιτρινόμαυροι» είναι ανηφορικός και απαιτείται άμεση μεταμόρφωση της ομάδας, για να μη γραφτεί η φετινή σεζόν με μαύρα γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.
Αυτό που φοβόντουσαν…

Ο Βαγγέλης Βλάχος κι όλοι γύρω από την ομάδα ήθελαν όσο τίποτε άλλο ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο για τους προφανείς βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να αντλήσουν θάρρος και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι ως επί το πλείστον νεαροί παίκτες της ομάδας. Δεν ήθελαν επ ουδενί ένα ξεκίνημα με ήττες και αρνητικά αποτελέσματα. Την καλή εμφάνιση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που συνοδεύτηκε από άδικη ήττα, ακολούθησε η μέτρια εμφάνιση στην Ξάνθη, ενώ η γκίνια «χτύπησε» ξανά στο ματς με τον Άρη και χθες-στη χειρότερη εμφάνιση της φετινής ΑΕΚ-ήρθε η ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αυτό που φοβόντουσαν όλοι στην ομάδα γίνεται πραγματικότητα. Το ξεκίνημα είναι χειρότερο από ό,τι μπορούσε να φανταστεί ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της «Ένωσης».

Με… οδηγό τον Βλάχο

Ο πανικός και το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που μπορεί να έχει η ΑΕΚ στην παρούσα φάση. Στις τάξεις της ομάδας, αλλά και μεταξύ αντικειμενικών παρατηρητών, υπάρχει η πεποίθηση πως η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν συνάδει με τις εμφανίσεις και την ποιότητά της, ενώ θεωρούν πως σύντομα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Ο Βαγγέλης Βλάχος που έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του και τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του έχει εστιάσει όχι μόνο στα εμφανή αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Έχοντας εργαστεί σε αρκετές ομάδες που βρίσκονταν σε ανάλογα δύσκολες καταστάσεις, γνωρίζει πώς πρέπει να διαχειριστεί την κρίση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Από εδώ και στο εξής οι βαθμοί αποτελούν αναγκαιότητα για την ΑΕΚ. Το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το ερχόμενο Σάββατο (17:15) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς στο παιχνίδι αυτό κι εκείνο που ακολουθεί με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή για να οδηγηθούν στη διακοπή του πρωταθλήματος με περισσότερη ηρεμία. Στα τόσα προβλήματα έρχονται να προστεθούν και οι τραυματισμοί, αφού μετά τον Παναγιώτη Λαγό που έχει τεθεί νοκ άουτ, αλλά και τον εξαιρετικά αμφίβολο Βαλεντίνο Βλάχο, πρόβλημα προέκυψε και με τον Νίκο Κατσικοκέρη, που αποχώρησε με κάκωση στο μετατάρσιο και θα φανεί στη διάρκεια της εβδομάδας αν θα προλάβει το ερχόμενο παιχνίδι.

Παράπονα για διαιτησία

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν αναζητούν δικαιολογίες στην κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Θάνου στο χθεσινό ματς. Στέκονται κυρίως στο πρώτο πέναλτι που κερδίζει ο ΟΦΗ, αλλά και στη μη αποβολή του Μονιάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στη φάση που τραυματίζεται (και λίγο αργότερα γίνεται αλλαγή) ο Κατσικοκέρης στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου