Υλικά για 4-6 άτομα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του
γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά.-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του
γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου