Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δέκα λόγοι να αγαπάμε τη δουλειά μας!

Το προφίλ όσων αγαπούν τη δουλειά τους σκιαγραφεί το περιοδικό Forbes, εστιάζοντας σε δέκα χαρακτηριστικά που συναντά κανείς συχνά στους ανθρώπους, οι οποίοι
αντλούν ικανοποίηση από την εργασία τους: 1. Εξακολουθούν να αισθάνονται την ίδια «έλξη» που ασκούσε το επάγγεμλά τους σε αυτούς όταν
καταπιάστηκαν με αυτό για πρώτη φορά. Παρ'ότι η καριέρα μπορεί πολλές φορές να σε οδηγήσει αλλού, αυτοί που πραγματικά αγαπούν τη δουλειά τους δεν χάνουν ποτέ την επαφή με τον «πυρήνα» των όσων τους οδήγησαν σε αυτή εξ αρχής.
2. Δεν ξεχνούν ποτέ το ξεκίνημά τους. Υπάρχει πάντα στη μνήμη τους πως αισθάνθηκαν την πρώτη φορά που άσκησαν το επάγγελμα τους. Τα θετικά συναισθήματα της εμπειρίας και της πορείας τους δεν τους εγκαταλείπουν ποτέ. Ακόμη κι αν η φύση της εργασίας τους έχει αλλάξει, υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που αγάπησαν.
3. Αντιμετωπίζουν την εργασιακή τους εμπειρία ως «χαρτοφυλάκιο». Ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών έχει και καλά και κακά χαρτιά. Έτσι σκέφτονται και την εργασία τους. Μια κακή περίοδος δεν καταστρέφει το χαρτοφυλάκιο. Συνεπώς, είναι προετοιμασμένοι για τα καλά και για τα άσχημα της δουλειάς και έτσι οδηγούνται συχνότερα στο ζητούμενό τους. Αν θέλετε να αγαπήσετε τη δουλειά σας, αυτός ο τρόπος σκέψης είναι «κλειδί».
4. Δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Δεν αφηνουν κανεναν και τίποτε να τους αποτρέψει απ'το να κάνουν αυτό που θέλουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εφηβική ηλικία. Οι συμβουλές των γονιών ή των ειδικών δεν πρέπει να αποτρέψουν τον έφηβο να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά. Έρευνες δείχνουν πως όσοι αψήφισαν συμβουλές και νουθεσίες νωρίς, είναι συχνά οι πιο ευχαριστημένοι από την επαγγελματική τους πορεία.
5. Προετοιμάζουν πάντα το επόμενο βήμα. Γνωρίζουν πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και επειδή ακριβώς αγαπούν την δουλειά τους είναι προετοιμασμένοι γι'αυτό βοηθώντας μάλιστα τους αντικαταστάτες τους με συμβουλές για την καλύτερη δυνατή μετάβαση. Συνήθως, όποιος αγαπά το
αντικείμενο της δουλειάς του φροντίζει για την επόμενη ημέρα ακόμη κι αν αυτή δεν περιλαμβάνει τον ίδιο.
6. Μένουν μέχρι να φύγουν. Όσοι αγαπούν τη δουλειά τους γνωρίζουν ότι ανα πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν εταιρεία ή επαγγελματικό περιβάλλον γενικώς για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί σε αυτές τις επιλογές και τις περισσότερες φορές επιλέγουν να βρίσκονται οπουδήποτε τους προσφέρονται οι ιδανικές συνθήκες απρόσκποτης εργασίας.
7. Δεν τους σταματά τίποτα και κανείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάθος για τη δουλειά οδηγεί εκτός πλάνων της εταιρείας και των προϊσταμένων. Οι περισσότεροι επαγγελματίες εκτελούν τα σχέδια των προϊσταμένων τους και συχνά αυτή είναι η πιο έξυπνη επιλογή. Ωστόσο, η αγάπη για τη δουλεια σου μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε διαφωνία που δεν μπορεί να γεφυρωθεί.
8. Το πάθος «πουλάει». Οι ευχαριστημένοι από την εργασία τους φαίνονται και συνήθως ελκύουν σε αυτούς κι άλλους ανθρώπους. Το πάθος για τη δουλειά και η ηθική ικανοποίηση από αυτή μπορούν να μεταμορφώσουν ένα χώρο εργασίας και να δημιουργήσουν κλιμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας.
9. Όλα χρειάζονται χρόνο και επιμονή. Ωστόσο, πολλές φορές δεν περιμένουν τις εξελίξεις αλλά σπεύδουν να τις δημιουργήσουν «εδώ και τώρα».
10. Δεν κάνουν εκπτώσεις στον τρόπο που ορματίζονται αυτό που κάνουν για να επιτύχουν μικρότερης σημασίας στόχους ή για την προσωπική τους ανέλιξη. Παρ'ότι ο ανταγωνισμός δεν λείπει ποτέ, αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει ποτέ τα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου