Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στήθος με στήθος, Ομπάμα- Ρόμνεϊ

Εξακολουθούν να δίνουν μια μάχη στήθος με στήθος οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία, με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ο Ομπάμα κερδίζει τις εκλογές με ένα 49% των ψήφων έναντι ποσοστού 46% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης των ABC News/Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του περιθωρίου σφάλματος που έχει η δημοσκόπηση αυτή.
Ο Ομπάμα προηγείται επίσης με 51% των ψήφων έναντι 46% που λαμβάνει ο Ρόμνεϊ σε εννέα πολιτείες-κλειδιά: Κολοράντο, Φλόριδα, Αϊόβα, Νεβάδα, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν.
Η διάθεση του εκλογικού σώματος έχει ελαφρά βελτιωθεί, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή, αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά άσχημη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνον το 42% των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι η χώρα βαίνει προς την σωστή κατεύθυνση.
Κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι το οικονομικό του πρόγραμμα θα προχωρήσει, καθώς μόνον το 51% των πιθανών εκλογέων εμπιστεύεται τον Ρόμνεϊ ότι θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση, έναντι ποσοστού 48% που εμπιστεύεται τον Ομπάμα.
Την ίδια ώρα το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ωστόσο ότι η πολιτική του Ρόμνεϊ θα είναι πιο ευνοϊκή για τους πλούσιους απ’ ό,τι για τη μεσαία τάξη. Αντιθέτως το 68% πιστεύει ότι η πολιτική του Ομπάμα θα είναι πιο πολύ υπέρ της μεσαίας τάξης.
Ο Ομπάμα υστερεί κατά 11 μονάδες μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, αλλά είναι το φαβορί, με 78%, μεταξύ των ψηφοφόρων άλλων φυλετικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου