Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"

«Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε κάνει, όμως, ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό κ.λπ. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο», ανέφερε το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον
τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κ. Λαφαζάνης, σημείωσε ότι «τα προβλήματα είναι δύσκολα» και δεν μπορεί «να βγαίνει ένα κόμμα κάθε φορά και να λέει είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, [...] και μετά, όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση, χάος» και προσέθεσε:
«Εμείς, παρ' όλο που κάναμε ένα άλμα από το 4% στο 27% και ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο μπορεί, με τη θέληση του ελληνικού λαού, να είμαστε κυβέρνηση, κάναμε μία υπερπροσπάθεια. Μια υπερπροσπάθεια να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή την κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις. Νομίζω ότι, επειδή έχουμε τη συναίσθηση των προβλημάτων και δυσκολιών, αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική, η οποία σιγά-σιγά θα αρχίσει να αποδίδει. Εμείς δεν υποσχόμεθα».
Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα ο κ. Λαφαζάνης, κάνει λόγο για επιλεκτική και αυθαίρετη απομόνωση της φράσης "δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε", επισημαίνοντας ότι διαστρεβλώνει την ουσία της τοποθέτησής του, και τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ' όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για πολυγλωσία, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Η μαύρη κωμωδία "η επιστροφή στη δραχμή", που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσίπρα, έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας «αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και συντάσσεται με το ΚΚΕ, υπερψηφίζοντας πρόταση νόμου για "κατάργηση των μνημονίων", με στόχο τη δραχμή, τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ΕΕ», ενώ την ίδια ώρα «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει πως δεν θέλει να κοροϊδεύει τον λαό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει». 
pathfinder

2 σχόλια:

  1. Εδώ που τα λέμε και όλοι οι προηγούμενοι βλέποντας και κάνοντας πήγαιναν, αλλά τα μπάλωναν με δάνεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι παλιό.

    Κάτι άλλο που δεν ξέρουμε έχει να μας πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή