Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινήστε επιχείρηση με λίγα χρήματα

Είμαι άνεργος ή αναζητώ ένα καλύτερο εισόδημα ή μια απασχόληση στην οποία να έχω εγώ την πρωτοβουλία κινήσεων.  Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στην  ίδια φάση και θα θέλαμε να ξεκινήσουμε κάποιου είδους επιχείρηση αλλά δεν έχουμε δικά μας κεφάλαια ή πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό που είναι άλλωστε δυσεύρετος, ειδικά για νέους, επίδοξους, επιχειρηματίες. Η λύση είναι μια επιχείρηση που να έχει μικρό ή και
μηδενικό κόστος αρχικής εγκατάστασης. Όπως λένε οι ειδικοί, τα επαγγέλματα αυτής της κατηγορίας αποτελούν κυρίως οικιακή απασχόληση, ακόμη και για μητέρες αλλά μπορούν να προσφέρουν σε όποιον δοκιμάσει να τα ασκήσει, ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα. Ανήκουν κατά κύριο λόγο στον τομέα παροχής υπηρεσιών όπου αποφεύγεται το κόστος αγοράς εξοπλισμού, όπως στη μεταποίηση και της αγοράς εμπορευμάτων, όπως χρειάζεται στο εμπόριο.
Μια από τις εναλλακτικές είναι το λεγόμενο business in business, δηλαδή η χρήση του εξοπλισμού μιας υφιστάμενης μεταποιητικής επιχείρησης με ενοικίασή του από το νέο επιχειρηματία. Για παράδειγμα, ένας ξυλουργός που χρησιμοποιεί την υποδομή και τις πρώτες ύλες υφιστάμενου ξυλουργείου, επιτυγχάνοντας χαμηλότερο κόστος για το προϊόν ενώ το ενοίκιο είναι και για τον ιδιοκτήτη του ξυλουργείου  είναι ένα εισόδημα στην περίοδο της κρίσης. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και σε ένα κομμωτήριο ή μια παρεμφερή δραστηριότητα.
Οι πωλήσεις τρίτου μέρους αποτελούν επίσης μια δυνατότητα: έμποροι ή κατασκευαστές με έδρα κυρίως την Κίνα συνεργάζονται με κάποιον στην Ελλάδα, ο οποίος μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος πωλεί τα προϊόντα τους, εισπράττει το αντίτιμο, αγοράζει τα προϊόντα από τον προμηθευτή, ο οποίος και στέλνει, ανωνύμως, το προϊόν στον πελάτη. Πρόκειται για διαδικασία που διαρκεί 3 με 4 ημέρες και δεν απαιτεί αποθήκη και αγορά προϊόντος αφού ο έλληνας είναι μεσάζων.
Θυμάστε τον γραφέα που βλέπαμε στις ελληνικές ταινίες να συμπληρώνει αιτήσεις έξω από δημόσιες υπηρεσίες ; Μια πιο εξελιγμένη μορφή αυτού του επαγγέλματος είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση υποθέσεων πάσης φύσεως με το δημόσιο, οι οποίες απαιτούν χρόνο και τρέξιμο. Για παράδειγμα, η αίτηση για συνταξιοδότηση.
Επάγγελμα νέου τύπου είναι και ο ερευνητής αγοράς, ο οποίος αναζητά για λογαριασμό άλλων, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα και τις γνώσεις να το κάνουν οι ίδιοι, εξειδικευμένα προϊόντα. Ο ερευνητής ψάχνει την παγκόσμια αγορά, κάνει επαφές με κατασκευαστές και εμπόρους σε όλο τον κόσμο και βρίσκει προϊόντα ειδικών προδιαγραφών ή καινοτόμα και τα προτείνει, έναντι αμοιβής, στους πελάτες τους που μπορεί να επιλέξουν να τα εμπορευτούν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τα πιο δυναμικά επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας είναι αυτό του μεσίτη εξαγωγών για ελληνικά προϊόντα που μπορούν να πωληθούν σε αγορές όλου του κόσμου. Η ανεύρεση πελατών μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου εύκολα αρκεί να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο και με βάση μια ελκυστική ιστοσελίδα.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου