Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα τροφεία


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση των εκλεγμένων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής προς τους γονείς και τους κηδεμόνες που διεκδικούν αγωνιστικά την φύλαξη των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. Με ευθύνη της σημερινής δημοτικής Αρχής, που ευθυγραμμίζεται με την βαρβαρότητα των μέτρων που παίρνει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επιμένει μια
προνοιακή παροχή όπως είναι η προσχολική αγωγή να παρέχεται όλο και σε λιγότερους και με πληρωμή σε ανταποδοτική βάση. Υλοποιεί το στόχο της πλήρους κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης η οποία υποκαθίσταται από ευρωπαϊκές δομές τύπου ΕΣΠΑ (2013) και οδηγούν στην επιβολή τροφείων. 
Η δημοτική αρχή καλεί τους γονείς να πληρώσουν το χαράτσι των τροφείων, ήδη έχουν σταλεί εκβιαστικά σημειώματα στους γονείς. Τη στιγμή που το εισόδημά τους έχει υποστεί άγρια περικοπή από την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν τα δικαιολογούν ως αναγκαία για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, έτσι και η δημοτική αρχή επικαλείται το έλλειμμα του προϋπολογισμού για να εφαρμόσει τα τροφεία. Για τα ελλείμματα τους δεν ευθύνεται κανένας εργαζόμενος αλλά η πολιτική που ασκούσαν και ασκούν τόσα χρόνια οι δημοτικές αρχές με κύρια κατεύθυνση την απαλλαγή του κράτους από οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης και την επιβάρυνση των δημοτών με ανταποδοτικές παροχές. 
 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους ,τους ανέργους να μη σκύψουν το κεφάλι. Να ορθώσουν το ανάστημα τους και να αντιπαλέψουν κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδιο στην πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΟΦΕΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ συντονισμένα, με άλλους φορείς, σωματεία της περιοχής μας  που έχουν σταθεί δίπλα στα προβλήματα,

·      Να μην επιβληθούν τροφεία,

·      Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους παιδικούς σταθμούς, όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση 

·      Να προσληφθεί προσωπικό που να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους  και τον παιδαγωγικό του ρόλο.

·      Για πλήρη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους από το κράτος.

·      Για να μην υπάρξουν φαινόμενα υποσιτισμού των  παιδιών.


4 σχόλια:

  1. Στα λόγια καλά τα πάτε...προτάσεις και σχέδιο για διοίκηση δεν έχετε!
    Αυτό φαίνεται και στη βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν σχέδιο. Να εξαθλιωθεί τελείως ο κοσμάκης και να καταρρεύσει το σύστημα, να του πουλήσουν λαϊκή κυριαρχία και μετά τα 30 γραμμάρια κρέας και οι δύο λάμπες των 20 watt να είναι λαϊκή κατάκτηση και ισότητα.

      Διαγραφή
  2. Σύντροφοι το τζάμπα καλώς ή κακώς τελείωσε.
    Το πάρτυ του τζάμπα με δανεικά, κράτησε κάποια χρόνια, αδειάσαμε τα ταμεία και τώρα για κάθε υπηρεσία πρέπει να πληρώνουμε ανταποδοτικά.

    Ξεχάσατε να βάλετε σαν αξίωση, να δίνει το Δημοτικό ταμείο και 20 ευρω την μέρα σε κάθε παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άδικα κουράζεστε και προσπαθείτε να σχολιάσετε την κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μέρος του σάπιου συστήματος που μας κατάντησε εδώ. Άλλοι μπορεί να κυβερνούσαν και να ενέδιδαν σε κάθε παράλογη απαίτηση, αυτοί όμως έσπρωχναν και έκαναν ότι μπορούσαν για να μην προχωρήσει τίποτα. Σωστά παρατηρεί ο ανώνυμος 9:12 ότι έχουν σχέδιο την εξαθλίωση, γιατί μόνο μέσα σε τέτοιες συνθήκες μπορούν να ευδοκιμήσουν.
    Κοινωνική πολιτική, σημαίνει να απολαμβάνουν υπηρεσίες εκείνοι που δεν μπορούν να τις αγοράσουν. Και, κατά μία έννοια, έτσι γίνεται και αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των πιο αδυνάτων.
    Αλλά αν λες τέτοια πράγματα, ξέρουν αυτοί. Σου κολλάνε την ταμπέλα του νεοφιλελευθερισμού και καθαρίζουν. Και αυτοϊκανοποιούνται θεωρώντας ότι αυτοί είναι προοδευτικοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή