Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μίκης: Τώρα είμαστε χειρότερα από τη χούντα

Μια από τις πιο επιβλητικές μορφές του αγώνα κατά της Χούντας, ο Μίκης Θεοδωράκης, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 39 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο χώρο του Ιδρύματος και παρακολούθησε κάποιες από τις εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων και μια συναυλία, αφιερωμένη στον ίδιο και τα τραγούδια του.
Στις δηλώσεις του, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. "Εύχομαι να ξυπνήσει ο λαός" είπε και δε δίστασε να παρομοιάσει το τότε και το τώρα. Μόνο που το παρόν είναι χειρότερο! "Σήμερα είναι τα ίδια και χειρότερα" είπε.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Πολυτεχνείο για να κατεθέσει στεφάνι ή έστω ένα λουλούδι στο μνημείο ήταν και φέτος πολύς. Μικρά παιδιά, φοιτητές και άνθρωποι μεγαλύτεροι που έζησαν από κοντά όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.







1 σχόλιο:

  1. με μια μικρή διαφορά.

    Η Χούντα, μας κάθησε στον σβέρκο μόνη της.
    ΟΙ Κυβερνήσεις που έχουμε από το 1974 και μετά εκλέγονται από μας, με όσο πολιτικό κριτήριο διαθέτουμε κάθε φορά.
    Ότι ψηφίζουμε αυτό μας αξίζει.

    Είναι το ίδιο τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή