Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά, είχε δίκιο ο Σημίτης...

...πράγματι, όπως είχε πει, υπάρχουν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της λαμογιάς, της ήσσονος προσπάθειας, της τσάμπα μαγκιάς και του πελατειακού κράτους. Και η Ελλάδα της εντιμότητας, της ακεραιότητας και της εργασίας. Σε αυτή τη δεύτερη Ελλάδα είναι αφιερωμένη η παρακάτω είδηση: Την απονομή επαίνου στην υπάλληλο του ΙΚΑ που αποκάλυψε την απάτη ύψους 12.000.000 ευρώ σε
βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, προτείνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, «η κ. Γαυγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένοι Πληροφοριακού Συστήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ), με δική της πρωτοβουλία, επιδεικνύοντας ζήλο και διάθεση πέραν των ορίων του υπηρεσιακού της καθήκοντος, αποκάλυψε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, ύψους τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την κ. Γαυγιωτάκη προς απονομή επαίνου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 3528/2007».

9 σχόλια:

  1. Βεβαίως και είχε δίκιο ο Σημίτης. Όπως ακριβώς υπάρχουν 2 Αμερικές, 2 Γαλλίες, 2 Γερμανίες, κ.ο.κ.
    Και φυσικά το ζητούμενο είναι ο ίδιος σε ποια Ελλάδα ανήκει, όταν κατά τα χρόνια της πρωθυπουργίας του το επίπεδο διαφθοράς στη χώρα έφτασε σε σημεία πρωτόγνωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι άδικη η κριτική στον Σημίτη. Γιατί όταν ο ίδιος είχε αφιερωθεί κυριολεκτικά στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, οι υπόλοιποι τον πριόνιζαν. Το κομματικό κατεστημένο στο Πασοκ τον θεωρούσε ξένο σώμα και οι θεωρούμενοι δικοί τους τον εξέθεταν με τις λαμογιές τους. Η αντιπολίτευση τον αποκαλούσε αρχιερέα της διαπλοκής, στην οποία, όπως αποδείχτηκε συμμετείχαν και επιφανή στελέχη της.
      Το γεγονός είναι ότι η χώρα αυτή απέκτησε οντότητα και κέρδισε τον διεθνή σεβασμό επί της πρωθυπουργίας του Κωστα Σημίτη. Του οποίου η προσωπική και οικογενειακή στάση ζωής έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα.
      Η εποχή Σημίτη, συνέπεσε με την παρουσία του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το παράδοξο είναι ότι ενώ στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας υπήρχαν δύο από τους πιο έντιμους και σεμνούς πολιτικούς είχε ποτέ αυτή η χώρα, από κάτω γινόταν πάρτυ. Στο οποίο συμμετείχε όλη η κοινωνία άμεσα ή έμμεσα. Και η ανάρτηση το πιστοποιεί απολύτως. Γιατί η συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΙΚΑ που έστησαν την απάτη, δεν ανήκαν στην "διεφθαρμένη μπουρζουαζία" όπως και χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών με τις κομπίνες που έστησαν εις βάρος του Δημοσίου.
      Και η πλημμελής εποπτεία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, ούτε δικαιολογία για τον κλέφτη!

      Διαγραφή
    2. Σ'έχω κατ'επανάληψη επιπλήξει για το φιλοσημιτισμό σου. Τι στο καλό του βρίσκεις του κερατά; (γέλια)
      Για να σοβαρευτώ τώρα, να ξέρεις ότι και ο ίδιος ευθύνεται για πολλά. Για πάρα πολλά.
      Στην κλεψιά του Χρηματιστηρίου, λ.χ., του επεσήμαιναν επίσημα χείλη τους κινδύνους από την ύποπτη λειτουργία του και τον κίνδυνο, να το πούμε ωμά, ληστείας των μικροκαταθετών, και στις διαρκείς παραινέσεις τρίτων για έλεγχο και διαφάνεια στο Χρηματιστήριο, η απάντησή του, αυτού, όπως και του άλλου "αδιάφθορου" Αλέκου Π. ήταν: "Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα"!
      Στο οικονομικό πεδίο, μετέβαλε τη χώρα από μια σχετικά αυτόνομη, έστω και αγροτική χώρα, σε μια χώρα υπηρεσιών, παρασιτικών πολλές φορές, όπου τα εγκαίνια καζίνων ήταν περισσότερα από τα εγκαίνια εργοστασιακών μονάδων. Με την εμμονή του δε να εντάξει με το ζόρι τη χώρα στην ζώνη του ευρώ (ώστε να μείνει στην Ιστορία ως "Εθνάρχης Σημίτης" ένα πράγμα), στην ουσία την αποτελείωσε, αφού το χρέος της, που ως τότε ήταν δραχμικό, και άρα αντιμετωπίσιμο, απετέλεσε εφεξής προνομιακό πεδίο τζόγου για τους διεθνείς τοκογλύφους, που έσπευσαν φυσικά να ορμήξουν ως καλογυμνασμένα αρπακτικά.
      Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ταυτίστηκε απόλυτα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ληστρικού παγκόσμιου ιμπεριαλισμού (ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία του Ετσεβίτ), ανίκανος ων να αναδείξει το δίκαιο και μια πιο ισορροπημένη στάση στις μεγάλες διεθνείς υποθέσεις και διενέξεις.
      Στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, σε τίποτα δεν θύμιζε έναν σοσιαλιστή πρωθυπουργό με αριστερό παρελθόν. Η φιλοσοφία του κινείτο στη λογική της ωμής καταστολής. Ο "εκσυγχρονισμός" δεν μπορούσε να περιμένει στιγμή...
      Θες μήπως να σου πω κι άλλα;
      Πάντως για μένα ο πρώτος υπαίτιος για τη σημερινή κατάντια της χώρας είναι με διαφορά ο Κώστας Σημίτης. Από τις πολιτικές επιλογές εκείνου και των στενότερων συνεργατών του, σήμερα εμείς και αύριο τα παιδιά μας, υποφέρουμε.
      Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος; Αμέ! Σημιτικός δεν ήταν;
      Υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας; Αμέ! Σημιτικός δεν ήταν;
      Γ.Γ. Υπουργείου ο Πλασκοβίτης; Αμέ! Σημιτικός δεν ήταν;
      Πρωθυπουργός ο Σαμαράς; Αμέ! Σημιτικός δεν έγινε;
      Ακόμη το Σημίτη στο σβέρκο μας έχουμε! Για να δικαιολογηθούν και να μείνουν ατιμώρητες οι τραγικές επιλογές του.
      Όλοι γηράσκουν αεί διδασκόμενοι. Αυτοί όμως, ποτέ! Εύχομαι λοιπόν κι εσύ να διδάσκεσαι από αυτά που τεκταίνονται γύρω σου. Δεν είναι η ώρα της λατρείας του προσώπου. Είναι η ώρα της σωστής σκέψης και κρίσης.

      Διαγραφή
    3. Νομιζω ότι ο "πρώτος υπαίτιος για τη σημερινή κατάντια της χώρας" είναι ο λαϊκισμός που καλλιεργήθηκε, τόσο από αυτούς που κυβέρνησαν όσο και από εκείνους που κόπτονται για τα "λαικά συμφέροντα. Η στάση και οι πολιτικές θέσεις του Σημίτη, προσωπικά, ήταν κάτι που θα μπορούσε να βάλει τη χώρα αυτή σε άλλο τρόπο σκέψης. Δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα γιατί συνεθλίβη στις μυλόπετρες ενός σκουριασμένου και συντηρητικού πολιτικού συστήματος.
      Αλλά κάνεις κάποια λάθη.....Για ποιά "κλεψιά" του Χρηματιστηρίου μιλάς; Και για ποιούς "καταθέτες"; Στο Χρηματιστήριο δεν υπάρχουν καταθέτες αλλά επενδυτές. Και οι επενδύσεις είναι σπορ με ρίσκο. Το αν ο κίνδυνος είναι μεγάλος ή μικρός είναι στην ευθύνη του κάθε επενδυτή να το αξιολογήσει και να αποφασίσει. Η θεωρία των αποφάσεων αποτελεί, πλέον, ξεχωριστό κλάδο της επιστήμης. Αν ο επενδυτής θέλει σιγουριά, ας καταθέσει τα χρήματά του στην τράπεζα και ας τα αφήσει εκεί. Εδώ ο καθένας, χωρίς την παραμικρή ιδέα για τη λειτουργία των χρηματαγορών και του Χρηματιστηρίου αγόραζε μετοχές απίθανων εταιρειών. Και κάποτε θα πρέπει να μιλήσουμε για την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Προσωπικά έχω αλλεργία σε κάθε έννοια κράτους-πατερούλη που θα καθοδηγεί και θα προστατεύει τον πολίτη. Αυτό υπάρχει στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Τράπεζες. Η Τράπεζα πουλάει δάνεια. Σου προτείνει να αγοράσεις. Προσωπικά εσύ θα πρέπει να κρίνεις αν χρειάζεσαι και αν μπορείς να αποπληρώσεις. Δεν μου φταίει η Τράπεζα αν εγώ παρεξήγησα και νόμιζα ότι μου χαρίζουν τα λεφτά.
      Για την εξωτερική πολιτική, θα σου υπενθυμίσω ότι ο Σημίτης ως πρωθυπουργός, χειρίστηκε υποδειγματικά την σοβαρότερη κρίση που περασε η Ε.Ε. και απέσπασε τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. Η περίοδος εκείνη ήταν ίσως από τις λίγες. ιστορικά, που το διεθνές κύρος της χώρας μας έφτασε στο ζενίθ.
      Και φυσικά, δεν διαμορφώνει η Ελλάδα τις διεθνείς ισορροπίες. Ούτε φοβική χώρα ούτε προκατειλημμένη, αγκυλωμένη σε ιδεοληψίες μπορεί να είναι. Δεν εξυπηρετείται έτσι το εθνικό συμφέρον.
      Και η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν στρατηγική επιλογή, για να εισέλθει η χώρα στην ομάδα των ισχυρών. Φαντάζεσαι σήμερα με αυτή την κρίση, να ήταν η Ελλάδα μόνη της; Με αυτή την παραγωγική βάση, με ένα ανίσχυρο νόμισμα, πιστεύεις ότι θα μπορούσε να σταθεί;
      Θεωρώ ότι πρέπει να ξεφύγεις από κάποια στερεότυπα και να δεις την πραγματικότητα. Η πολιτική εντός και εκτός είναι απλή και σκληρή. Υπάρχει το εθνικό συμφέρον, το οποίο υπηρετείται όταν είσαι με τους δυνατούς, ακόμα και ως τελευταίο μέλος της παρέας. Σκέψου μόνο αν δεν μας έδινε η Ε.Ε. τα 210 περίπου δις, τι θα γινόταν σήμερα. Παρά τα λάθη στη συνταγή, παρά τις εμμονές της Γερμανίας σε λάθος πολιτικές και αντιήψεις για την Ευρώπη.
      Μιλάς για τον Παπαδήμο, τον Στουρνάρα, τον Πλασκοβίτη. Για πες μου εσύ κάποια σοβαρή εναλλακτική πολιτική. Ακόμα και ο Τσίπρας, ουσιαστικά στους ξένους λέει ότι αυτή την πολιτική θα ακολουθήσει, άσχετα αν κοροϊδεύει τους αφελείς που τον πιστεύουν ακόμα.
      Σε εκείνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι ο Σημίτης, μοιραία επωμίζεται τις πολιτικές ευθύνες ενός συστήματος το οποίο ποτέ δεν τον ενσωμάτωσε και πάντα τον θεωρούσε ξένο σώμα. Τόσο μέσα στο ίδιο του το κόμμα όσο και στους περισσότερους άλλους. Όπως ξένο σώμα θεωρείται κάθε εκσυγχρονιστική και προοδευτική φωνή σε αυτή τη χώρα, όπου λείπει τελείως η κοινή λογική

      Διαγραφή
    4. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΝΤΕΛΗΣ-ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ````````````ΚΛΠ

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι καλό θα ήταν στα στοιχεία να απαντάς με στοιχεία, κι όχι με ένα κατεβατό που βρίθει αυθαιρεσιών και προσωπικών εκτιμήσεων.
      Εγώ σου μιλώ για δραχμικό χρέος και για αποβιομηχάνιση, που είναι γεγονότα (facts), εσύ μου μιλάς για πριόνισμα του Σημίτη και για την ισχυρή Ελλάδα του. Ποια ισχυρή Ελλάδα του; Αυτή που σε άλλη καταχώρηση του κ.Σειτανίδη σχετικά με τις ρήσεις του Ζισκάρ Ντ'Εστέν, δεν άξιζε να ενσωματωθεί στην ευρωζώνη; Μήπως εσύ άκουγες τα παραμύθια των καναλιών και η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή και άξια σεβασμού;
      Μετά, λες με αφορμή την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, ότι δεν υπήρξε κλεψιά, αλλά κακώς οι όντες μες στην άγνοια επενδυτές έπαιξαν. Τα εννοείς σοβαρά αυτά που γράφεις; Όταν το Χρηματιστήριο έπαιρνε την ανιούσα για μήνες με ξέφρενο ρυθμό, η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε ευθύνες όταν έλεγε ότι η ανοδική του πορεία αντανακλά την καλή υγεία της Οικονομίας και παρότρυνε τον κόσμο να παίξει πείθοντάς τον ότι νά'χει τα λεφτά του στην τράπεζα δεν του απέφερε τίποτα; Στό σκάνδαλο με την κατακόρυφη πτώση της μετοχής του MEGA, όπου χαθήκανε δις και δις, με τη συνενοχή της κυβέρνησης και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, τηρήθηκε η νομιμότητα; Όταν είναι γνωστό ότι 40 φυσικά πρόσωπα καρπωθήκανε τα χαμένα εκατομμυρίων ανθρώπων που παίξανε εκείνη την περίοδο, δεν είναι από μόνο του θηριώδες σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις που θυμίζει Αλβανία και χώρες του Τρίτου Κόσμου; Σε ποια ισχυρή χώρα (που λες εσύ ότι ήταν η Ελλάδα τότε) θα γίνονταν αυτά τα όργια και, επίσης, θα έμεναν ατιμώρητα;
      Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ωραία, ο κοσμάκης τότε, όντας άσχετος, έχασε τα λεφτουδάκια του και φυσικά πλήρωσε γι'αυτό. Άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλοι απλώς έχασαν μέρος της περιουσίας τους.
      Οι δυτικές (κύρια γερμανικές και γαλλικές) τράπεζες με τα εδώ υποκαταστήματά τους, που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να πληρώσουν τώρα; Και τα δικά τους τα σπασμένα ο ελληνικός λαός θα τα πληρώσει; Και είναι δυνατόν να λες "ευτυχώς που πήραμε αυτά τα 210 δις"; Για τόσο ηλίθιους περνάς τους συνομιλητές σου; Απ'αυτά τα 210 πόσα πήγανε στις τράπεζες έχεις ιδέα; Ή μήπως όχι; Δηλαδή πρέπει επί μονίμου βάσεως οι πολίτες να στηρίζουν μέσω του δανεισμού που γίνεται για λογαριασμό τους (από δωσιλογικές κυβερνήσεις) τις τράπεζες, μήπως και κινδυνεύσουν οι banksters (κατά το gangsters);
      Σε άλλο σημείο του λόγου σου, ισχυρίζεσαι, με αφορμή Παπαδήμο και λοιπούς, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, και προβαίνεις σε δίκη προθέσεων, μιμούμενος/-η την Παπαρήγα, αναφορικά με την πολιτική του Τσίπρα. Μα προφανώς, εναλλακτική δεν θα υπάρξει αν εσύ π.χ. συνεχίζεις να ψηφίζεις Βενιζέλό ή Σαμαρά. Γιατί αυτούς τους είδαμε τι έκαναν. Κότσια να πας αλλού έχεις; Το βήμα, εσύ και άλλοι, πολλοί, Έλληνες, θα το κάνετε; Εμ πώς θα δεις κάτι διαφορετικό; Στηρίζοντας για πολλοστή φορά τους φαύλους;
      Εν πάσει περιπτώσει, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Οι διεργασίες μέσα στην κοινωνία, ούτως ή άλλως, θα προχωρήσουν, γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια. Είτε το θέλεις είτε όχι. Πιστεύω, πάντως, ότι αυτά που περνάνε οι Έλληνες σήμερα, δεν τους αξίζουν. Και το να έρχεσαι, με την πρώτη ευκαιρία, να κατηγορείς συλλήβδην τον κόσμο για διεφθαρμένο, αγράμματο, σκουριασμένο και συντηρητικό, είναι, το λιγότερο, εξοργιστικό. Εσύ μπορεί να περνιέσαι για μέρος της πνευματικής ελίτ, επειδή μπορεί να έχεις ένα ή δυο πτυχία, αλλά για μένα, επί της ουσίας, κολυμπάς μέσα στην άγνοια και τις ιδεοληψίες, που με τόση φανατίλα, θέλεις να πείσεις ότι αποστρέφεσαι.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει φίλε/η τα είπες....Άσε μας να συζητήσουμε σοβαρά τώρα.
      Αν είχες λίγο μυαλό θα καταλάβαινες πως και γιατί εμφανίστηκαν αυτά τα φαινόμενα και κυρίως τι τα εξέθρεψε....... Απο ονόματα λαμογιών μπορούμε να πούμε πολλά και από διάφορες παρατάξεις. Αλλά δεν είναι συζήτηση αυτή.
      Και κυρίως δεν απαντά στο ερώτημα: Τι πρέπει να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εμφάνισης τέτοιων και στο μέλλον.
      Άντε λοιπόν στον Τσίπρα και στην Ζωή (μία είναι η Ζωή) μπας και ανακαλύψουν και τίποτα άλλα. Ούτως ή άλλως με τα σκάνδαλα ασχολούνται και όχι με την πολιτική.

      Διαγραφή
    7. Νομίζω ότι χάνεις την ψυχραιμία σου και καταφεύγεις σε αυτά που κατηγορείς. Φανατισμό, άγνοια και ιδεοληψία.
      Λες αν έχω κότσια να πάω αλλού. Που; εκεί που πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μην αλλάξει τίποτα και να διατηρηθούν όλα όσα μας έφεραν εδώ; Για κοίτα λίγο τι λένε οι επίδοξοι σωτήρες. Δες πως απαντά ο Συριζα στο ερώτημα που θα βρουν τα λεφτά. Δες πως συνεχίζει τον πολιτικαντισμό του να τάζει σε όλους τα πάντα. Κάθε κοινωνική ομάδα που διαμαρτύρεται λαμβάνει από τον Τσίπρα την υπόσχεση ότι θα αποκατασταθεί και θα έρθει στην προ μνημονίου κατάσταση.
      Δυσαρεσκεια πράγματι υπάρχει και δικαίως υπάρχει. Αλλά από ποιούς; Από τους χρυσοκάνθαρους του Δημοσίου, οι οποίοι για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους συμπαρασύρουν και το υγιές τμήμα του ιδιωτικού τομέα που δεν φταίει καθόλου για την κατάσταση και τους εργαζόμενους αυτού του τμήματος.
      Και αναφέρομαι όχι στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα αλλά στον δημιουργικό, που εξάγει, που πληρώνει φόρους, που δίνει δουλειά στον κόσμο. Και που, επαναλαμβάνω, δεν φταίει.
      Λες για Αλβανία και χώρες του τρίτου κόσμου. Εκεί θέλουν να μας πάνε οι "σωτήριες" πολιτικές που ακούγονται. Καμία επένδυση, κανένας σοβαρός επενδυτής δεν μπορεί να φέρει λεφτα σε αυτή τη χώρα, με τέτοιες συνθήκες.
      Οι διεφθαρμένοι και επίορκοι πολιτικοί ήταν μια πλευρά του προβλήματος. Μια ολόκληρη κοινωνία που ζητούσε και που απολάμβανε παράνομα, κλεψίτυπα και λαθραία εν γνώσει της, πως χαρακτηρίζεται; Η διαφθορά στο Δημόσιο που διαπερνά όλη την πυραμίδα τι σου λέει; Τις 200 χιλιάδες συντάξεις μαϊμούδες ποιός τις εισέπραττε; Είναι επιχείρημα το ότι δεν υπήρχε έλεγχος; Νομιμοποιείται δηλαδή ο κλέφτης επειδή κάτι δεν φυλάσσεται επαρκώς; Δεν είναι αποδοχή προιόντος εγκλήματος η είσπαραξη ποσού που δεν δικαιούμαστε από το δημόσιο ταμείο; Ούτε είναι επιχείρημα το ότι τα ποσά αυτα είναι μικρά σε σχέση με άλλα. Το σκάνδαλο των φαρμάκων με χιλιάδες γιατρούς, φαρμακοποιούς, υπαλλήλους μπλεγμένους, είναι μεγαλύτερο από αυτό που ονομάζεις σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (το οποίο για μένα δεν είναι σκάνδαλο), αλλά δεν μιλάει κανένας. Και όμως μπορείς να δεις τι ρόλο έπαιξε στην τεράστια αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και, κατ΄επέκταση στο δημόσιο χρέος. Σκάνδαλα με τα βιβλία και τα συγγράμματα στα πανεπιστήμια, σκάνδαλα στο ΙΚΑ, σκάνδαλα στη ΔΕΗ, σκάνδαλα παντού. Στα οποία εμπλέκονται απλοί πολίτες και όχι πολιτικοί. Όλα αυτά, αθροιστικά, δημιούργησαν τη φούσκα.
      Δες τα λοιπόν πιο ψύχραιμα και πιο καθαρά...

      Διαγραφή
  2. όσοι φέρνουν λαφτά στο Δημόσιο ταμείο που έχουν αρπάξει τα λαμόγια, θα πρέπει αν παίρνουν και χρηματικό μπόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή