Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Μέργου!

Ο φάκελος παρελήφθη στις δώδεκα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και μεταφέρθηκε προς εξέταση στα Εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να αναζητηθούν ίχνη των αποστολέων. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν
περίπου μία εβδομάδα, όταν φάκελος με σφαίρα είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Την ευθύνη είχε αναλάβει η ομάδα «Κρητική Επανάσταση», η οποία, λίγες μέρες πριν είχε στείλει φακέλους στις εφορίες Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου, στους οποίους μέσα υπήρχε μία σφαίρα και ένα προειδοποιητικό μήνυμα. «Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για εσάς και τους εντολείς σας», έγραφε τότε η επιστολή. Ο Γ. Μέργος βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων, καθώς την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός είναι «υψηλός» στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Tο περιστατικό αυτό, όπως και το προηγούμενο, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ρίχνει νερό στο μύλο των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων, κύρια της ΝΔ. Με αφορμή τέτοια γεγονότα, ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν κάποιοι να βρίσκεται μόνιμα κολλημένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ώστε να περιοριστεί η δυναμική του μέσα στις λαϊκές μάζες.
    Σε σκέψη, επίσης, με έβαλε η προηγούμενη, παρόμοια στην υλοποίηση, πράξη της "Κρητικής Επανάστασης". Και εξηγούμαι. Ως γνωστόν, και έχω αναφερθεί σε αυτό και παλαιότερα, η Ελλάδα έχει πλέον χωριστεί (η επικράτειά της) σε γεωγραφικές ζώνες, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπου εκεί θα επικρατεί το Δίκαιο του επενδυτή, κι όχι το ελληνικό (εργατικό ή αστικό) Δίκαιο. (Μια τέτοια Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι και η Κρήτη). Χάριν δηλαδή, της περίφημης "ανάπτυξης", ο εκάστοτε επενδυτής θα λυμαίνεται τον πλούτο της ζώνης που θα διοικεί, καταλύοντας έτσι το ενιαίο και αδιαίρετο της ελληνικής Επικράτειας. Θα έχουμε, εν ολίγοις, μια Ελλάδα σε μορφή καντονίων, όπου κάθε καντόνι θα κάνει τα δικά του. Και αυτό με απόφαση της κυβέρνησης και τη συνέργεια των δοτών ανθρώπων της περιφερειαρχών!
    Ο διαμελισμός της Ελλάδας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους ευρωπαίους "εταίρους" μας, και δη τους Γερμανούς. Σε μεγάλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια ήδη δίδονται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών που πραγματεύονται θέματα όπως την αναβίωση της "Κρητικής Πολιτείας" επί παραδείγματι. Στόχος να περάσει μέσω της ακαδημαϊκής οδού το ευφυολόγημα περί υποδούλωσης και υποταγής των Κρητών στον υπόλοιπο ελληνικό κορμό. Εξού και ο έντονος προβληματισμός μου για την έκφραση της προκήρυξης "Κρητικού ή Έλληνα" που εστάλη (που σημαίνει άλλο Κρητικός κι άλλο Έλληνας).

    Όσο για τις δηλώσεις Μέργου, να πω απλά ότι αποτελούν τα προεόρτια. Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας είναι η σύγκλιση των ελληνικών μισθών με αυτούς Βουλγαρίας-Ρουμάνίας (βλ.Μνημόνιο 1, 10/5/2010), ενώ ειδικότερα προβλέπεται μέσα στο 2014 επαναπροσδιορισμός των κατώτερων μισθών (προς τα πάνω ή προς τα κάτω άραγε;;).

    Καλά να πάθουμε όμως. Αφού, σαν λαός υποκύπτουμε επανειλημμένα σε εκβιασμούς και ανύπαρκτα διλήμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή