Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ημερίδα για μαθησιακές δυσκολίες



Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : «Μαθησιακές δυσκολίες: Διάγνωση– Αντιμετώπιση». Ο μύθος για
τα παιδιά που δεν  θέλουν να γράφουν και να διαβάζουν είναι ξεπερασμένος. Κάποιοι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάθονται πάνω  από ένα τετράδιο μισοάδειο ή μουντζουρωμένο αναρωτώμενοι γιατί δεν μπορούν να γράψουν όπως οι συμμαθητές τους. Δεν αισθάνονται  υπερήφανοι και συχνά δεν καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια, γιατί εκ των  προτέρων γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Οι παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και οι φωνές και οι τσακωμοί στο σπίτι δεν καταφέρνουν να  δώσουν λύση στο πρόβλημα. Είναι η ώρα που οι γονείς ή ο δάσκαλος θα  πρέπει να ψάξουν βαθύτερα τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς και να αναρωτηθούν μήπως  το παιδί δεν έχει τεμπελιά αλλά έχει μαθησιακές δυσκολίες;
Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν παροδικό χαρακτήρα. Αποτελούν διαρκή και μόνιμη κατάσταση, μέσα στην οποία το άτομο μαθαίνει να ζει και χρησιμοποιώντας ειδικούς χειρισμούς να αποφεύγει τις τυχόν δυσκολίες που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση.
Ομιλήτριες της βραδιάς θα είναι οι :
κα Μαρία Τσουκαλά, Παιδοψυχολόγος με θέμα ομιλίας : «Μαθησιακές δυσκολίες : Μύθοι και πραγματικότητα» και η κα Μαρία Γαβρίλου, Λογοθεραπεύτρια, με θέμα ομιλίας : «Γνωριμία με τη Λογοθεραπεία. Στάδια Ανάπτυξης»  
Πρόκειται για τη δεύτερη, από μια σειρά 10 Ενημερωτικών Ημερίδων με γενικό τίτλο «Καλύτερη Ζωή; Και όμως μπορούμε….» που διοργανώνει ο Δήμος μας και σαν στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και την βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας μας.
Στην εκδήλωση και μετά την τοποθέτηση των ομιλητών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν προβληματισμούς σχετικούς με το θέμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου