Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τι δουλειά έχει με την ΑΕΚ το δημοτικό συμβούλιο;

Υπάρχει λόγος που κάνω αυτή την αναφορά στην ΑΕΚ. Είναι το ψήφισμα που ήλθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Ρούλα Κοσμά και οδήγησε σε ένταση και αντιπαραθέσεις, που παρ' ολίγο να
τινάξουν στον αέρα τη συνεδρίαση πριν καν αυτή ξεκινήσει, καλά- καλά.
Συγνώμη, αλλά όλα αυτά τα θεωρώ εντελώς ελαφρά κι ανεύθυνα. Πρώτον, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν έχει καμιά δουλειά με την εταιρεία που λέγεται ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουμε στο ΑΕΚ και ξεχνάμε το ΠΑΕ. Από αυτή την άποψη, έχει ένα δίκιο το ΚΚΕ, παρά που το βλέπει μέσα από την παράλογη, ανεξήγητη και προσβλητική για κάθε επιχειρηματία, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, παραμορφωτική γωνία μιας κοινωνικής πρότασης στην οποία δεν υπάρχει το επιχειρείν. Δεν είναι ώρα να το ανοίξουμε αυτό, εδώ τώρα μιλάμε για την ΑΕΚ και το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Πρώτον, λοιπόν, δεν έχει το συμβούλιο καμιά δουλειά με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεύτερον, ερωτώ: Πότε το έπιασε ο πόνος το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όλη αυτή τη χρονιά που η ομάδα κινδύνευσε; Πότε πήρε μια πρωτοβουλία; Μια ανακοίνωση; Ένα ψήφισμα -θα πω σε λίγο για τα ψηφίσματα- ; Μια συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ με μοναδικό θέμα "εμείς ως δήμος μπορούμε να βοηθήσουμε;" Αυτό. Απλά. Πότε έγινε; Ποτέ! Μόνο δυο ή τρεις συναντήσεις της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη, στην προοπτική δημιουργίας του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποτέ για την πορεία της ομάδας. Αλλά, ξαναρωτώ: Το δημοτικό συμβούλιο τι δουλειά έχει με την πορεία της ομάδας; Αυτή η πορεία τη ρίχνει στη Β! Εθνική. Αυτή, και οι 100 χουλιγκάνοι που μπήκαν στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή. Μήπως ο δήμος έκανε ποτέ τίποτα για να τα βάλει με τους χουλιγκάνους; Ποτέ. Τίποτα. Ούτε επί Σταματιάδη, ούτε επί Γρετζελιά, ούτε επί Αδαμόπουλου, ούτε επί Κόντου, ούτε επί Γαϊτανά. Μήπως πήρε θέση για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη; Ο υποβιβασμός τον πείραξε; Δηλαδή, να χαιρετάμε φασιστικά, δεν τρέχει τίποτα, αρκεί να είμαστε στην Α! Εθνική; Ωραία αντίληψη, κυρίες και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου.
Πάμε στα ψηφίσματα. Εδώ πια είναι το αποκορύφωμα της πολιτικής ελαφρότητας. Έρχεται το ΚΚΕ σε μια συνεδρίαση, βγάζει ψήφισμα, βρίσκει και το πάντα πρόθυμο για άγρα ψήφων κατεστημένο της πόλης, που το ψηφίζει. Έρχεται η Δύναμη Πολιτών σε άλλη, βγάζει άλλο ψήφισμα. Ο τάδε κι ο δείνα, η κουτσή Μαριώ, η θειά μου η Αμερσούδα, βγάζει κι από ένα ψήφισμα. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΟΛΙΓΙΣΤΟ ΡΟΛΟ στο θέμα που -δήθεν- θέλει να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο. Περιμένω πραγματικά- ΠΡΟΚΑΛΩ, αν θέλετε- κάποιον από όλους αυτούς που έχουν κατά καιρούς καταθέσει ψηφίσματα να μου αποδείξει ότι όλη αυτή η σπατάλη χαρτιού, χρόνου και κοινοτοπιών είχε το παραμικρό αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο ψήφισμα ψάχνω ρε παιδιά, μόνο ένα. Όχι δυο. Ένα, που αποδεδειγμένα να λειτούργησε υποβοηθητικά στο θέμα για το οποίο εκδόθηκε. Ε! Μην ψάχνετε, δεν θα βρείτε ΚΑ- ΝΕ- ΝΑ. Η Ρούλα Κοσμά είναι μια από τις πιο σοβαρές παρουσίες μέσα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο και ασφαλώς παραμένει τέτοια και μετά το χθεσινό ψήφισμα. Αλλά η χθεσινή της πράξη -που αναμφίβολα προέρχεται από αγνή πρόθεση, εννοείται!- δεν συνέβαλε σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια να είναι και να φαίνεται σοβαρό αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Από κει και μετά, η "έκρηξη" Κοσκολέτου με διακοπές και Παπανικολάου με επιμονή να συζητηθεί ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, εμένα με εξέπληξαν, όχι ευχάριστα. Ο μεν Σωτήρης, πάντως, βλέπει τους διπλανούς του να ειρωνεύονται τη δήμαρχο, πολλές φορές με εκφράσεις τύπου "αούα" ή "άντε να πάρεις κανένα Γκούτσι", και ασφαλώς παίρνει μαθήματα. Ο δε Νίκος, έχει δεσμούς με την ΑΕΚ και τους ΑΕΚτζήδες της τοπικής κοινωνίας. Αλλά ανέξοδα λόγια σε ένα όργανο που δεν έχει καμιά δουλειά με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτιμώ -και σόρι αν κάνω λάθος, αλλά... δεν κάνω- ότι δεν φέρνουν ψήφους.
Αυτά...

1 σχόλιο:

  1. Και μόνο που ασχολούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με Ιδιωτικές εταιρείες που προάγουν και κερδίζουν από τον χουλιγκανισμό, δείχνει το επίπεδο των ανδρών και γυναικών τοτ ΔΣ.

    Όλα για να πάρουμε κανένα ψηφαλάκι από τους χουλιγκάνους.

    Αυτά είναι μωρέ τα προβλήματα της τοπικής Κοινωνίας στα οποία καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσει λύσεις?

    Αν ενδιαφέρεστε για τα αγράμματα χουλιγκανάκια, δώστε τους ένα κλειστό χώρο, βάλτε τα όλα μαζί από όλες τις ομάδες, κλείστε τις πόρτες και αφήστε τα, να ξεκοιλιαστούν μεταξύ τους.

    Τουλάχιστον έτσι θα λύσετε ένα πρόβλημα, αυτό της αλητείας.

    Έχετε λύσει όλα τα άλλα, και ασχολείστε με το αν τα περιστέρια της πόλης πρέπει να γεννούν 2 ή 3 αυγά τον χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή