Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οξείες οι αντιδράσεις στην αυτοδιοίκηση

Τα κοινωνικά μέτωπα, με πρώτο αυτό στην Αυτοδιοίκηση, ανησυχούν ιδιαιτέρως την κυβέρνηση, που την Τρίτη καταθέτει στην Βουλή «Μίνι Μνημόνιο» με περιεχόμενο τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, υπήρξαν δύο τουλάχιστον τηλεφωνικές επικοινωνίες του
πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, συνολικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις αντιδράσεις που αναμένονται.
Παράλληλα η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα λάβει θετική εισήγηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση σήμερα στο Eurogroup, ώστε μεταξύ άλλων να υπάρξει «αντίδοτο» στα κοινωνικά μέτωπα.
Οι αντιδράσεις των δημάρχων σε μια προεκλογική χρονιά για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις ουσιαστικά στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν θορυβήσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν τυχαίες άλλωστε οι συναντήσεις που είχαν χθες ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τους «γαλάζιους» δημάρχους και η αντίστοιχη σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους με τους «πράσινους» δημάρχους.
Όπως συμφωνήθηκε, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι αντιδράσεις, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα δεσμευτεί ότι θα προσλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία, χώρος από τον οποίο προέρχονται προς το παρόν οι περισσότερες αντιδράσεις σε σύγκριση με τους σχολικούς φύλακες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως μιλούν ήδη για αναβίωση του ρουσφετιού, καθώς η αξιολόγηση για όσους προσληφθούν θα γίνει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Προβληματισμός υπάρχει και για τις κοινοβουλευτικές αντιδράσεις, καθώς αύριο Τρίτη η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, που συνηθίζεται να αποκαλείται «Μίνι Μνημόνιο». Η εκτίμηση είναι πως τα προβλήματα δεν θα είναι μεγάλα. Έτσι, παρά τις απειλές βουλευτών της πλειοψηφίας-πρώην δημάρχων όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μ. Ταμήλος ότι θα καταψηφίσουν το σχετικό άρθρο, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται η ψήφιση του «Μίνι Μνημονίου» να μην γίνει με ένα άρθρο. Το σχετικό νομοσχέδιο που εν διαμορφώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, περιλαμβάνει 75 άρθρα.
Και στην κυβερνητική πλειοψηφία πάντως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον τρόπο που επελέγησαν οι συγκεκριμένοι φορείς, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν μεταρρύθμιση, αλλά «να βρούμε φορείς, να πετύχουμε τους στόχους». Τονίζουν δε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια τακτική ενόψει του Σεπτεμβρίου οπότε και θα πρέπει άλλοι 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι να μπουν σε διαθεσιμότητα.
Δεν ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ

Το «Μίνι Μνημόνιο» θα αποτελέσει και την τυπική ρήξη των σχέσεων της ΔΗΜΑΡ με την δικομματική κυβέρνηση, καθώς, τουλάχιστον επί της αρχής, οι βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Αντιθέτως θα συμπορευτούν με την πλειοψηφία οι Κώστας Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος, που πρόσφατα επανεντάχτηκαν στη Νέα Δημοκρατία.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΛΑΛΕΣ-ΑΦΩΝΕΣ-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ.ΚΡΙΜΑ.ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν εκπαιδευτεί όλοι στην γραμμή της καθοδήγησης. Αν δεν έρθει εντολή από τα πάνω δεν κάνουμε τίποτα. Και επειδή έχουν συνέδρια, διακοπές, αλλού το μυαλό τους... δεν γίνεται να ασχολούνται με τον πόνο του καθενός εκτός των περιπτώσεων που βγάζουν λόγο...

      Διαγραφή