Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συνδικάτα επί ποδός πολέμου

Κρίσιμες επαφές θα έχουν σήμερα κορυφαία μέλη της κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι λίγο πριν από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και οι
επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτή θα συναντηθούν στις 2 το μεσημέρι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.
Δύο ώρες αργότερα, θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους Γ. Στουρνάρα, Γ. Μιχελάκη και Κ. Μητσοτάκη.
Η λίστα Νο2 για τη διαθεσιμότητα
Την Τρίτη, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και θα επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Ασκούνη, οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν, καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο, υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Ήδη, μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχει ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους.
Τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους
Την ίδια ώρα, «καυτή» αναμένεται η εβδομάδα αυτή, με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Από τη Δευτέρα και έως την Τετάρτη, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ μπαίνει «λουκέτο» στους δήμους όλης της χώρας. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, μέρα γενικής απεργίας όπου δεν θα λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία.
Σήμερα στις 12.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στις 20.00, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα συνοδευτεί από συναυλία, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία. Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Για την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα υποχρεωτικά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας.
Απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι: Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Tο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου