Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του δήθεν

Γράφει ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία γύρω από τις πολιτικές πεποιθήσεις της εκλεγμένης Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη. Διακινείται η άποψη ότι είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα ορισμένα SMS που διατρέχουν την πόλη μας αναφέρουν και τον αριθμό μητρώου της.

Πρόκειται για μια χοντροκομμένη προσπάθεια να υπονομευθεί η δημόσια παρουσία της νέας Δημάρχου, πριν καν αυτή αρχίσει! Ακόμα δεν τον είδαμε, λέει ο λαός μας, Γιάννη τονε βγάλαμε!

Επειδή έχω διαβάσει κι ακούσει απίθανα πράγματα γύρω από αυτό το θέμα τις τελευταίες ημέρες, τα οποία αν τα συνέλεγα θα έφτιαχνα εγχειρίδιο ανεκδότων με πρωταγωνιστές όσους τα διακινούν, είναι σκόπιμο νομίζω να επιστρέψουμε στη σοβαρότητα και να θυμηθούμε μαζί τα εξής:

- Η κυρία Γαϊτανά- Αποστολάκη εξελέγη επικεφαλής της Νέας Προοπτικής μόλις λίγες ώρες μετά τον αιφνίδιο χαμό του συζύγου της και νικητή του πρώτου γύρου των εκλογών Γιώργου Αποστολάκη. Εξελέγη στο όνομά του, για να συνεχίσει το αυτοδιοικητικό του έργο. Κι έτσι νίκησε. Ούτε ως ΠΑΣΟΚ, ούτε ως Νέα Δημοκρατία, ούτε ως τίποτα από αυτά. Ως χήρα του Αποστολάκη και συνεχιστής του έργου του νίκησε. Όλα τα άλλα αποδεικνύουν αβάσταχτη ελαφρότητα.

- Το τι κάνει ο καθένας πίσω από το παραβάν, ή σε ποιο κόμμα είναι γραμμένος αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο αν ο ίδιος δεν αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει. Ζούμε σε καθεστώς Δημοκρατίας (ευτυχώςςςςςς) κι αυτοί οι κανόνες είναι δεδομένοι για κάθε γνήσιο Δημοκράτη, οποιασδήποτε παράταξης.

- Η ίδια η κυρία Αποστολάκη δεν έχει μιλήσει για τίποτε από όλα αυτά, αλλά οι καλοθελητές επιχειρούν με τον πιο ύπουλο τρόπο να υπονομεύσουν την ενότητα της Νέας Προοπτικής και τη δυνατότητα της Γαϊτανά- Αποστολάκη να διοικήσει αποτελεσματικά το Δήμο. Εμείς ως blog, εφημερίδα και όμιλος ενημέρωσης, θα αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή την προσπάθεια. Η νέα Δήμαρχος πρέπει να διευκολυνθεί, προς όφελος της πόλης, όχι να υπονομευθεί και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Εξελέγη Δήμαρχος, όχι κομματάρχης στο όνομα οποιουδήποτε κόμματος.

Και μια τελευταία παρατήρηση (προς το παρόν... Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω με ονόματα και στοιχεία...): Είναι απίστευτο πώς ορισμένοι θεωρούν απαραβίαστα τα δικά τους προσωπικά δεδομένα, αλλά βγάζουν φόρα- παρτίδα στη δημοσιότητα τα προσωπικά δεδομένα των άλλων...

Μαζευτείτε...

31 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Αλλο ελευθερία, άλλο ασυδοσία. Κι αν δεν είναι έτσι, poιοι θα καταπιούνε τη γλώσα τους; Να βγάλουμε κι εμείς τα άπλυτά σας, παιδάκια; Αλλά η νέα δημοτική αρχή θα διοικήσει το Δήμο με υπευθυνότητα, δεν θα πέσει στο επίπεδό σας. Ο λαός μίλησε, καταλάβετέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη στιγμή που κάποιος είναι εγγεγραμμένο μέλος κομματικής οργάνωσης παύει να αποτελεί προσωπικό δεδομένο!!! Να ρωτήσετε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ποιον κομματικό χωρο εξέφραζε και εκφράζει η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ γιατι δε νομίζω να συμφωνει μαζί σας... Όσο για τα στοιχεία με τα οποία απειλεις καλό ειναι να γινεις πιο συγκεκριμένος... Π.χ Το να είμαι εγώ Ρωσογεωργιανοβολιώτης και να λέω πως είμαι Ελληνας εξαπατώ την κοινή γνώμη και δεν ειναι προσωπικό δεδομένο... Το να είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον διεκδικώ πολιτικό αξίωμα παύεινα είναι προσωπικό δεδομενο... Το να έχω εξωσυζυγική σχεση είναι προσωπικο δεδομένο και δεν αφορά κανεναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. as afhsoyn orismenoi tis kakies kai tis ypoyles sykofanties..kairos na koitaksoyn ta toy oikoy toys..ante giati o kosmos arxise kai voa me merika timologia poy kaiete kapios prwhn antidhmarxos na taktopoihthoyn..krima giati to epaize kai kolhtos filos toy sygxwremenoy.
    aidws argeioi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλη λογοκρισια πευτει εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. agapite k.Seitanidi, poli sosta ta les gia prosopika dedomena klp, epautou kamia antirisi kai oloi prepi na katadikazoume.
    omos thelo na sou epanalabo oti auto apexei apo ton na endiaferese gia tin enotita tis neas prooptikis, auto afora vosous einai apo mesa oxi tous apekso, opos nomizo oti eisai esi.
    kai ti paei na pei oti ejelegei os xira tou apostolaki? titlos einai autos?
    tora einai dimarxos, autos einai o thesmikos rolos tis, os dimarxo tha tin antimetopizoume kai tha tin krinoyme thetika i oxi. ego san xalkidonofiladelfiotis euxomai thetika.
    akoma na sou po oti san omilos enimerosis opos grafeis, exeis skoipo na analabis rolo "dieykolinsis" tis topikis ejousias i elegxou ton prakseon tis kai ton proeklogikon desmeuseon tis?
    giati nomizo oti otan o tipos "dieukolinei" tin eksousia katiden einai sosto.
    tin proigoumeni fora sou eipa oti gerneis ligo , eno tora nomizo oti arxizeis na gerneis ligo perisotero. kali nyxta kai kali tixi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος περι ονομάτων και στοιχείων; Αυτο είναι απειλή; Αν έχεις κάτι που αφορά την κοινή γνώμη καλό είναι να το αποκαλύψεις και να μην αφήνεις διάφορα ανυπόστατα υπονοούμενα περί δήθεν στοιχείων... Μόνο μην μετατρέψεις το blog σου σε μεσημεριανάδικο όπως έκανε η Γαϊτανα μία μέρα μετά το θανατο του μακαριτη... το κύρος του blog θα βλάψεις πιστεψέ με... Πάρε ως παράδειγμα τον Ζουγκλιάρη με τα φοβερά του στοιχεια, που δεν αφορούν κανέναν και εμεινε χωρίς τηλεοπτική στεγη για μία ακόμη φορά...

    Από την άλλη δε νομίζω το τοπικο ΠΑΣΟΚ να έχει την ίδια άποψη με εσένα περί κομματικής ταυτότητας της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ...

    Όσο τα περι προσωπικων δεδομένων που ολοι έχετε βρει για να καλύψετε τα ακάλυπτα:

    Το να είσαι εγγεγραμμένο μέλος σε κομματική οργάνωση όταν διεκδικείς πολιτικό αξίωμα και να το αποκρύπτεις προεκλογικα είναι εξαπατηση του κοινού και δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο...

    Το να έχεις Ρωσογεωγιανοβολιώτικη καταγωγή (που πιθανόν να έγγειται της νομοθεσίας περί εκλεγεσθαι, αλλά αυτο είναι αλλουνού παπα...) δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο όταν διεκδικείς δημόσιο αξίωμα επισης!

    Μην τα μπλέκουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tora pos ginetai na iperaspizesai ta atomika dikaiomata kai meta na logokrineis keimena.
    den to pisteuo oti yparxei stin prothesi tou bloger kati tetoio.
    anamenoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kala to proigoumeno sxolio mou ti egine? pos eksafanistike. se parakalo na mpei kai na min kanoume tetoia kolpa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος των 10.03

    Από που προκύπτει ότι η εγγραφήγ ενός πολίτη σεένα κόμμα δεν είναι προσωπικό δεδομένο; αν πάτε στα κόμματα - σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ- και τους ζητήσετε να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των μελών τους, θα το κάνουν; Όχι βέβαια γιατί άλλωστε δεν το έχουν κάνει ποτέ ως τώρα. Εδώ, αγαπητέ, διαφωνούμε ριζικά. Όποιος θέλει να πει "είμαι μέλος του τάδε κόμματος" τότε ΜΟΝΟΣ του αποκαλύπτει το προσωπικ΄οτου δεδομένο. Αν άλλοι το πουν, τότε παραβιάζουν ΣΑΦΩΣ τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη που αποφάσισε να εγγραφεί σε ένα κόμμα.

    @aragon
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου κι ευχαριστώ. Απαντώ: ΠΡΩΤΟΝ, δεν σβηνω κανένα απολύτως σχόλιο εκτός από αυτά που περιέχουν προσωπικές αστήρικτες συκοφαντίες. Αυτά στο blog αυτό ΔΕΝ περνάνε. Όλα τα άλλα σχόλια δημοσιεύονται, αδιακρίτως. Δεν νομίζω να σου έκρυψα κάποιο σχόλιο, αν έγινε ζητώ συγνώμη θα έγινε εκ παραδρομής (δίνω πολλές φορές από το κινητό μου εντολή να ναέβει το σχόλοι ο αλλά κάποιες φορές μένω από μπαταρία. Αν κάποιο σχόλιό σου δεν δημοσιεύτηκε, είναι δική μου ευθύνη αλλά έγινε καθαρά από ΚΑΘΟΣ, σε παρακαλώ να το ξαναστείλεις και θα μπει ως ανάρτηση- σε διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ λογοκρίνω τίποτα.

    Στο δεύτερο σημείο των σχολίων σου, ότι δήθεν γέρνω κλπ κι ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι απέναντι από την εξουσία κλπ. Επαναλαμβάνω ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να κάνει κρίσεις για όσα διαβάζει εδώ(κι εγώ το κάνω πολλές φορές για τα σχόλιά σας, καλή ώρα). Υπάρχει, όμως, αγαπητέ μου aragon, ένα ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ επιχείρημα υπέρ της δικής μου στάσης: Εγώ ΔΕΝ επιτίθεμαι σε ένα εκλεγμένο πρόσωπο ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. Εδώ θα είμαστε (ελπίζω...) να κρίνουμε τις πράξεις της νέςας δημοτικής αρχής. Αν βλάπτουν την πόλη, μαζί θα τις κατηγορήσουμε. Αν την ωφελούν, εγώ προσωπικά θα την επαινέσω. Εσύ δεν ξέρω τι θα κάνεις, εδώ θα είμαστε, όπως είπαμε. Αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τις επιθέεις εναντίον της κυρίας Γαϊτανά- Αποστολάκη ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ. Εγώ, αγαπητέ μου aragon, μια και μόνη εξήγηση δίνω: Ότι κάποιοι δεν έχουν καταπιεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις στο πρόσωπο του νικητή, μάλλον της νικήτριας. Είναι αυτοί που δεν έχουν μάθει να χάνουν, άρα δεν είναι και άξιοι να νικούν. Εσύ, αγαπητέ μου aragon, έχεις μήπως άλλη εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος των 11.54

    Αντί να μέμφεσαι αυτούς που σέρνουν προσωπικά δεδομένα στους δρόμους πιάνεσαι από μια φράση μου και δημιουργείς σενάρια. Αν χρειαστεί, θα τα βρω τα στοιχεία και θα τα δημοσιεύσω, μην έχεις ΚΑΜΙΑ αμφιβολία. Δεν το έκανα ως τώρα -ούτε τώρα προτίθεμαι να το κάνω, εκτός αν αυτό το βιολί συνεχιστεί- ακριβώς για αυτό που είπες. Για να μην κάνω το blog μεσημεριανάδικο. Η ενημερωτική φυσιογνωμία της "Αληθειας" που κερδίζει την πόλη κάθε μέρα και πιο πολύ, θα παραμείνει ως έχει. Αν χρειαστεί, όμως, θα βρούμε κάθε στοιχείο που μπορούμε να βρούμε και θα το δημοσιεύσουμε. Ως τότε, αρκεί να επαναλάβω το προφανές: Όσοι επιχειρούν με χοντροκομμένο τρόπο να αποδομήσουν τη νέα Δήμαρχο ΠΡΙΝ ΑΥΤΗ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗ΅, πριν καν μιλήσει δημόσια σε οποιονδήποτε για οτιδήποτε, δικαίως προκαλούν την ερώτηση κάθε νοήμονος ανθρώπου: Γιατί το κάνουν; Βοηθου΄ν την πόλη με αυτές τις επιθέσεις; Ας δώσει σε αυτό το ερώτημα κάθε καλόπιστος πολίτης, τη δική του απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. agapiti alitheia simfono mazi sou
    1. oti den prepei na katakrinoume tin nea dimarxo prin kan analabei ta kathikonta tis.
    2.oti stin politiki o laos einai kiriarxos kai oi pasis fiseos xamenoi prepi na kseroyn na xanoumn.
    antistoixa omos
    1. prin analabei ta kathikonta tis den xreizetai emeis (esi) na tin xaideuoume, politiko prosopo einai tora. as perimenoume na doume ti tha ginei kai an ta pragmata pane kala tote oloi (kai ego) prepei na tin stirizoume.
    2. kai oi nikites prepi na doume an kseroun na kerdizoun kai auto tha fanei me to pos tha xrisimopoiisoun tin niki tous kai pos tha ferthoun stous itimenous.
    parola auta omos iparxoun praksis kai gegonota proeklogikou xaraktira ta opoia mporoume na krinoume.
    esi pantos poli euaisthitos dixneis me oti legetai gia thn dimarxo. tha doume ola einai anoixta.
    eksalou to enimerotiko topio ston neo dimo einai reusto kai o kathenas pou exei filodoksia na paiksei rolo tha krithei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. na ksekathariso giati einai ipoxreosi mou pron apofigei lanthasmenon entiposeon oti kanena sxolio mou den kopike, antithetos.
    Kai oti apo tin poiotita tou blog eimai bebaios oti kanena sxolio gnomis den tha kopi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @aragon
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση περί ελευθέρων σχολίων, έτσι είναι όπως τα λες.

    Στα άλλα, όμως, δεν είναι έτσι όπως τα λες. Γιατί τη "χαιδεύω"; Γιατί αρνούμαι να την ξεσκίσω, όπως κάνουν πολλοί και μάλιστα κρυπτόμενοι; Αν ζούσε ο μακαρίτης Αποστολάκης κι είχε εκλεγεί, ή αν νικητής από τις κάλπες έβγαινε ένας εκ των Τομπούλογλου ή Κόντου, τότε3 πράγματι η συμπεριφορά μας θα ήταν κατά μοίρες διαφορετική, με την έννοια ότι όλοι αυτοί έχουν πολιτικό παρελθόν για το οποίο κρίνονται και είναι πολιτικά πρόσωπα με μια διαδρομή ο καθένας.

    Η νέα δήμαρχος όμως δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Ανέλαβε μια υπεύθυνη θέση σε καταστάσεις εξόχως έκτακτες και τώρα καλείται να διοικήσει ένα δήμο, πράγμα που πριν ένα μήνα δεν θα μπορούσε ούτε αυτή ούτε κανείς να διανοηθεί.

    Όπως βλέπω εγώ το συμφέρον της πόλης μας, η νέα Δήμαρχος πρέπει να στηριχθεί. Ξεκαθαρίζω (αν θέλεις το πιστεύεις, αν όχι δεν πειράζει) ότι με την κυρία Γαϊτανά- Αποστολάκη δεν έχω ανταλλάξει ούτε "καλημέρα", δεν την έχω δει ποτέ κατ ιδίαν και συνεπώς δεν έχουμε συζητήσει απολύτως τίποτα.

    Έχω να θέσω υπόψη σου κι άλλο ένα στοιχείο. Το blog αυτό κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας κάθε μέρα και πιο πολύ. Δυσκολεύομαι να μιλώ για προσπάθειες στις οποίες εμπλέκομαι προσωπικά, αλλά το κανω μόνο και μόνο για να απαντήσω στο θέμα που εμμέσως θέτεις: Όταν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, δεν θα βρει σε μας ένα blog -έναν όμιλο ενημέρωσης- που θα αναζητεί τρόπους εξάρτησης από το Δήμο. Συνεργασία θα επιδιώξουμε, όπως υποθέτω όλοι. Αλλά δικός μας σκοπός είναι να μπούμε στην κοινωνία κι αυτή να μας κρίνει θετικά και να μας κάνει απαραίτητους. Κι αυτό, χωρίς περιττές σεμνότητες, βλέπω να το καταφέρνουμε, ως τώρα τουλάχιστον.

    Τελειώνοντας: Δεν υπάρχει "πολύ" ή "λίγο" ευαίσθητος. Η νέα Δήμαρχος πρέπει κατά τη γνώμη μου να στηριχθεί έως ότου δώσει δείγματα γραφής, όχι ένα, αλλά περισσότερα. Και μετά η κριτική μας πρέπει να αφορά στο συμφέρον της πόλης, όχι στα μικροκομματικά ή μικροπροσωπικά συμφέροντα του οποιουδήποτε.

    Και πάλι σε ευχαριστώ για το δημιουργικό διάλογο που πυροδοτείς εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κυρία Γαϊτανά προφανώς έχει αφήσει τροφή για όλ’ αυτά τα σχόλια. Έλεγε πριν τις εκλογές πως ρίχνουν λάσπη προς το πρόσωπο της και προς το πρόσωπο του μακαρίτη του συζύγου της. Τα σχόλια όμως που κυκλοφορούσαν είχαν να κάνουν με την επιλογή ενός προσώπου εκτός συνδυασμού προς δημιουργία εντυπώσεων! Δεν ήταν απορίας άξιο πως ένας άνθρωπος-κομήτης διεκδίκησε την δημαρχία; Ένας άνθρωπος από το πουθενά; Λένε πως οι δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν με πρόσωπα και στην δική μας πόλη αυτό απαξιώθηκε μιας και που η κυρία Γαϊτανά σχεδόν επιβλήθηκε. Αν η ίδια νιώθει άνετα με αυτό είναι δικό της θέμα, από εκεί και πέρα μην περιμένει να το χωνέψει ο κόσμος τόσο εύκολα.
    Συνήθως πριν ψηφίσουμε έχουμε τον χρόνο να δούμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να εκλεγούν, ποιο το βιογραφικό τους. Στην προκειμένη περίπτωση οι περισσότεροι δημότες «κάτι άκουσαν», «κάτι είδαν» ένα πράγμα σαν χαλασμένο τηλέφωνο δηλαδή για τον άνθρωπο που θα διοικεί την πόλη τους για μεγάλο διάστημα. Για τον άνθρωπο που θα καλείται να παίρνει αποφάσεις για το …καλό τους! Η κυρία Γαϊτανά έλεγε πως δεν μπορούσε να μιλήσει λόγω του πένθους της. Προφανώς είχε την διάθεση να το κάνει μόνο τηλεοπτικά σε εκπομπές που δεν είθισται να έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Ακούστηκε κάπως σαν «ψηφίστε με γιατί ζω ένα δράμα». Θα πρέπει εμείς δηλαδή τώρα να το πάρουμε σοβαρά όλο αυτό; Περιμένει δηλαδή όλοι να σέβονται το πένθος της και να μην μιλούν ενώ εκείνη να μιλάει όποτε θέλει και όπου θέλει; Η κυρία Γαϊτανά συμμετείχε στις προεκλογικές ομιλίες του συζύγου της; Ήταν παρούσα; Συμμετείχε ενεργά στο να πείσει τον κόσμο να εκλέξει τον σύζυγο και την παράταξη του; Προσωπικά πιο συχνά έβλεπα την μητέρα Αποστολάκη να κυκλοφορεί και να ζητά ψήφο παρά την σύζυγο.Για την ακρίβεια δεν την είχα δει ποτέ.
    Φυσικά και η κυρία Γαϊτανά δεν νίκησε βάζοντας μπροστά τις πολιτικές της πεποιθήσεις. Φυσικά και νίκησε ως χήρα του Αποστολάκη. Για το αν μπορεί να συνεχίσει το αυτοδιοικητικό του έργο, επιτρέψτε μου να αισθάνομαι τεράστια ανασφάλεια! Η ίδια φρόντισε για την αβάσταχτη ελαφρότητα της όλης συνθήκης και προφανώς θα υποστεί τις συνέπειες της επιλογής της.
    Γιατί για τους υπόλοιπους υποψήφιους είχε βγει «σημαία» η κομματική τους ταυτότητα και η κυρία Γαϊτανά πρέπει να προστατευτεί. Αν ζει προσωπικά δράματα ας μείνει στο σπίτι της. Αν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει να είναι προετοιμασμένη για κάθε εμπόδιο που θα αντιμετωπίσει. Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει εκείνη πρώτα κάποια πράγματα και να μην αρκείται σε δηλώσεις δακρύβρεχτες που την θέλουν θύμα.
    Αν κάποια στιγμή τα καταφέρετε θα χαρούμε πολύ να έχετε…ονόματα και στοιχεία για τη δήμαρχό μας (είναι ένα ενδιαφέρον δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Ας μιλήσει η κυρία Γαϊτανά και σε κανένα «ταπεινό δημοσιογράφο» εκτός Star). Και να πω και κάτι που ίσως ακουστεί χαζό; Τα πράγματα είναι απο μόνα τους δύσκολα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να πιαστεί απο κάτι αισιόδοξο, θετικό. Δεν νιώθω ότι η κυρία Γαϊτανα μου εμπνέει κάτι τέτοιο. Και να θέλει δεν μπορεί λόγω της κατάστασης. Είναι σα να έχω πένθος και να πρέπει να δώσω χαρά στον κόσμο. Τι να πω; Χαρά στο κουράγιο της!!!Επιτρέψτε μου να διατηρήσω την ανωνυμία μου, μιας και που εμείς οι ταπεινοί πολίτες όταν λέμε την γνώμη μας "λασπολογούμε". Αν είχαμε κάποιο βαθμό στην αυτοδιοίκηση θα ασκούσαμε απλά κριτική! Εύχομαι να πάψω σύντομα να είμαι δημότης αυτής της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος των 10.41'
    Η πόλη μας έχει ανάγκη, αγαπητέ, από καθαρές φωνές και τεκμηριωμένες απόψεις όπως η δική σας. Δεν συμφωνώ σε όλα, όσα γράφετε, αλλά αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ για την παρέμβασή σας και σας προτρέπω να κάνετε κι άλλες- ελπίζω να σας δίνω αφορμές με τις αναρτήσεις μου. Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. auto to blog nomizo, se antithesi me alla, mporei na ginei enas xoros kalou dialogou, olo kai perisotero erxontai sxolia gnomis xoris fanatismous kai brisies kai prosboles, kala nomizo to pame kai as to sinexisoume etsi.
    ta topika pragmata exoun etsi kai alios arketo endiaferon, pisteyo oti oloi mas eixame proeklogika kapoia protimisi, auto den einai kako. as tin ypostiriksoume i as allaksoume thesi me basi epixeirimata kai apopseis.
    arxizei na mou aresei
    euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το (συγχωρείστε μου την έκφραση) ρημάδι βιογραφικό της Κας Έφης Γαιτανά-Αποστολάκη-Κόσσιαβα υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να δημοσιευτεί κάπου;
    Νομίζω δεν υπάρχει προηγούμενο να έχει ανέλθει κάποιος σε δημόσιο αξίωμα και να μην ξέρουμε τίποτα παρά μόνο την... ιδιότητα της χήρας του εκλιπόντος δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας. Ακόμη και γύρω από το επίθετο της νέας δημάρχου υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά.
    Βεβαίως σε μια χώρα απολύτου παρακμής, όπως είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα, τέτοια φαινόμενα δεν θα έπρεπε να μας προξενούν καμμία εντύπωση. Σημεία των καιρών.
    Ειλικρινά εύχομαι η νέα δήμαρχος να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο της, παρά το γεγονός ότι αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι εγινε ρε παιδια? Πολυ κινηση βλεπω.....
    Αααα... το σωστο αυτο ειναι....οταν υπαρχει καποιος με τρια(3) επιθετα το μιαλο σου τρεχει αμεσως στο κακο...πως λεμε "ο Μπαμπης ο σουγις ή ταναλιας ή δρεπανης "....σε προδιαθετει να μαθεις γιατι τον ψαχνουν........Καλα εχω την εντυπωση οτι μαλλον ζουμε ενα μεγαλο ανεκδοτο....Ειναι δυνατον να λεει καποιος(π.χ. 'η αληθεια')οτι ολο αυτο γινεται για να πεσει λασπη στην 'κακομοιρα'???Ποια λασπη κυριοι???
    Η ιδια εχει προλαβει να τα κανει ολα μεσα σε λιγοτερο απο ενα μηνα......Να σας θυμησω καποια πραγματα γιατι μαλλον ξεχνατε επιλεκτικα(το καραβι γερνει επικινδυνα....προσοχη).....
    1)Το ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΙ που 'εφυγε' ο υποψηφιος και ενω ακομα ηταν η σορος του στο Αγ.Ολγα και εκλαιγαν και οι πετρες ο 'παπαστρουμφ' εκανε την πρωτη προσπαθεια να 'δεσει' το ΝΑΙ απο την Κα STAR....
    Tην Τριτη το πρωι βγηκαν στην λαικη και ζητουσαν απο τον κοσμο ψηφο για να τιμησουμε τον συγχωρεμενο......
    Την Τεταρτη 2 ΩΡΕΣ..ναι ναι σωστα διαβασατε....2 ΩΡΕΣ και χωρις να προλαβει ο κοσμος να την συνλυπηθει(εφυγε απο τον 'καφε σε 10 λεπτα) ηταν στο Δημαρχειο για τα 'μαγειρεματα'.........και φυσικα αρχισε τις πολιτικες δηλωσεις.......
    Την Πεμπτη το πρωι και αφου χτενιστηκε κ' στολιστηκε σαν σε φωτογραφηση του HALLO να σου την και στο STAR.....και για να το καταλαβουμε ΞΑΝΑ στο STAR το απογευμα......
    Το αποκορυφομα ομως ηταν την Κυριακη.....απλωσαν τις μαυροφορες ενα γυρο απο τα εκλογικα τμηματα και δωστου κλαμα'εναν ψηφο στην χηρα....στην μνημη του.....για τα ορφανα.....
    Ποια ορφανα ρε παιδια.....η 'κακομοιρα ΔΕΝ εχει παιδια με τον Γιωργο........
    ποια υπαλληλος της Βουλης ρε παιδια...η'κακομοιρα' ειναι υπαλληλος Εθν.Τραπεζας......
    ποιο Βολο ρε παιδια.....εγω δεν ξερω Βολιοτη να τον λενε KOSSIAVA.....
    ποια προσωπικα δεδομενα ρε παιδια......οταν εισαι ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ οπουδηποτε τοτε δεν υπαρχουν.........
    Και κλεινω με μια απλη ερωτηση............
    ΕΙΜΑΙ ΓΕΩΡΓΟΜΟΓΓΟΛΟΣΟΥΙΔΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ????
    (Δεν ξερω και ρωτω γιατι δεν υπαρχει θανατος και ποσο αυτο αναιρει τα θελω μου....???)
    Οταν δεησει Κε η' Κα "αληθεια" μας δινεται και αυτο το .......το βιογραφικο της 'κακομοιρας'.....
    Αμαν πια ρε παιδια .....εχει δικιο η γυναικα....πολυ λασπη.....ΗΜΑΡΤΟΝ....


    'ο-φιλ-υποπτος'
    Σε παρακαλω να 'ανεβει'.....ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @φιλ-ύποπτος

    Είστε μάλλον φιλ- ένοχος. Από τη μια μας λέτε ότι γέρνουμε -αφήστε να ξέρουμε καλύτερα από σας αν γέρνουμε ή όχι- κι από την άλλη μας παρακαλείτε να ανεβάσουμε αυτό τον ορυμαγδό αστήρικτων κατηογριών. Δηλαδή θα πάρει την άδειά σας ή τη δική μου για το αν θα βγει στο Στάρ ή στο Άλτερ; Έλεος με αυτή τη λύσσα, οι εκλογές τελείωσαν, πάρτε το χαμπάρι κύριε φιλ- ύποπτε.

    Εμείς θα στηρίξουμε τη νέα δημοτική αρχή, όσο κι αν ενοχλεί. Το κάνουμε για το καλό της πόλης, κι επειδή δεν λυσσάμε επειδή κέρδισαν οι μεν κι όχι οι δε (οι όποιοι δε...).

    Κόσσιαβα δεν τη λένε, είστε πλήρως ανενημέρωτος και, επειδή γράφετε με περισσή βεβαιότητα πράγματα εντελώς ανυπόστατα, επικίνδυνα ανεύθυνος.

    Επίσης δεν έχετε ιδεά και για το άλλο θέμα με το οποίο καταπιάνεστε, αυτό των προσωπικών δεδομένων. Ζητείστε από ένα κόμμα- οποιοδήποτε- να βγάλει τα μέλη του στις εφημερίδες. Δεν θα το κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μιλάμε για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Όταν εγγράφεσαι σε ένα κόμμα υπογράφεις αίτηση, όχι διαφημιστική καταχώρηση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Είτε Γεωργο-μογγολο-σλαβο- Μακεδόνας είστε, είτε οτιδήποτε άλλο, αμφιβάλλω αν στην κάλπη (χρειάζεται κι αυτό, ξέρετε...) θα βρείτε άλλο ψηφοδέλτιο υπέρ σας εκτός από αυτό που θα ρίξετε εσείς ο ίδιος (αν δεν το ακυρώσετε κατα λάθος...)

    Τέλος, εμείς εδώ είμαστε, δεν χρειάζεται να μας παρακαλείτε για να ανεβάσουμε σχόλια, το κάνουμε έτσι κι αλλιώς εκ θέσεως. Εσείς, από την πλευρά σας, προσέξτε μήπως με όσα γράφετε απλλώς ξαλαφρώνετε, αλλά παράλληλα στοιχίζετε απέναντί σας κάθε σοβαρό άνθρωπο, που θέλει πραγματικό επιχείρημα για να αποδεχθεί ή να απορρίψει μια θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Εμείς θα στηρίξουμε τη νέα δημοτική αρχή, όσο κι αν ενοχλεί. Το κάνουμε για το καλό της πόλης, κι επειδή δεν λυσσάμε επειδή κέρδισαν οι μεν κι όχι οι δε"
    telika agapiti alitheia, auti einai i thesi sou etsi ortha kofta, aneksartita apo ta pepragmena pou tha prokipsoun, tha tin stiriksis oti kai na kanei.
    proigoumena legame na doume pos tha paei, analoga kai ypeuthina tha praksoume, tora gia "to kalo tis polis" tha tin stiriksoume sta tifla?
    elpizo pos den enoeis akribos auto an kai auto akribos grafeis.
    geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τελευταίο που με νοιάζει είναι αν η χήρα είναι Γεωργιανής καταγωγής. Είδαμε και τους Έλληνες (τύπου Κουτσάκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ aragon
    Τα είπαμε αυτά. Αν πάει την πόλη σε λάθος δρόμους, θα την κατηγορήσουμε μαζί, εμείς (ελπίζω κι εσείς) με τα επιχειρήματά μας. Στην αρχή, όμως, πρέπει να τη στηρίξουμε γιατί η κατάσταση που προέκυψε από την αιφνίδια απώλεια του Αποστολάκη πρέπει να μας κάνει όλους πιο υπεύθυνους. Δεν είμαι τρελός, να δω κάποιον (οποιονδήποτε) να βλέπτει την πόλη κι εγώ να τον στηρίζω. Αλίμονο. Αλλά ούτε και τόσο ανεύθυνος είμαι ώστε να αρχίσω να πετροβολώ έναν άνθρωπο επειδή απλά ήμουν με άλλον στις εκλογές. Γιατί ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @alitheia
    ok edo tha eimaste gia ypeuthines kriseis kai omorfa sxolia. ego to leo tha perasoume kala.
    den biazomaste na katadikasoume giati auto simainei kakies.
    se exo kai me exeis, elpizo, sto nou mou.
    me tin eukairia na sou po oti mpeika sto site toy ypes kai eida ton odiko xarti ton proton minon gia ton kalikrati kai einai ena xaos energeion kai draseon, poli diskola ta pragmata, oxi mono gia tin k. dimarxo alla gia opoion kai na itan.
    poia nomizeis oti tha einai i stasi tis antipoliteusis mprosta se sutin tin diskolia?
    tompouloglou, kontos, balasas, malios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @aragon
    Με τους δυο πρώτους που συζήτησα το θέμα, μου είπαν ότι ο μεν Κόντος θα διευκολύνει με κάθε τρόπο τη μεταβίβαση της δημοτικής αρχής, αλλά και στη συνέχεια δεν πρόκειται να κάνει προσωπικές επιθέσεις στη Δήμαρχο. Κι όποιος ξέρει έστω και λίγο τον Κόντο, αυτό το καταλαβαίνει, έτσι θα γίνει. Από την άλλη ο Κόντος θα κάνει προγραμματική αντιπολίτευση. Για παράδειγμα, θα έχει ενδιαφέρον η θέση που θα πάρουν ΟΛΟΙ στο ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών. Εκεί θα γίνει σόου.

    Το ίδιο μου είπε και ο Τομπούλογλου: Πολιτική - δημοτική αντιπαράθεση, (άλλωστε αντιπολίτευση είναι, αυτή την εντολή του έδωσε ο λαός) αλλά όχι προσωπικές επιθέσεις. Κι εγώ πιστεύω ότι ο Χάρης αυτό που σήμερα λέει στα λόγια, αύριο θα το κάνει πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητή αλήθεια,
    όλα αυτά που λέγονται για τη νέα Δήμαρχό μας (ο καθένας τα ονομάζει οπώς θέλει.. λάσπη, προσπάθεια υποτίμησης, έγκυρη πηγή, κ.α.) προσωπικά τα θεωρώ δικαιολογημένα καθώς προέρχονται από την ανησυχία για το μέλλον του δήμου, και πηγάζουν από το φόβο του αγνώστου. Όλη αυτή η ιστορία θα είχε λήξη μέρες τωρα αν υπήρχε το βιογραφικό της.

    Και όταν λέω βιογραφικό εννοώ τι σπουδές έχει κάνει, με τι ασχολείται , ποιά ειναι η μέχρι τώρα ενασχόλησή της με τα κοινά, γενικότερα ποιά είναι η πείρα της στη διοίκηση και στην λήψη αποφάσεων.
    Δεν με νοιάζει τίνος είναι τα παιδιά ή σε ποιό κόμμα "ανήκει", όλα αυτα ανήκουν σε μεσημεριανές "κουτσομπολίστικες" εκπομπές,(αν και εκεί θα καταλήξουμε πάλι!!)

    Ωστόσο, φοβάμαι ότι το βιογραφικό της εσκεμέννα δεν δημοσιεύεται...
    Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά ανησυχώ ότι τα επομένα 3,5 χρόνια δεν θα κυλίσουν ομαλά στο δήμο...
    Μακάρι να διαψευθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @loukas
    Εδώ θα είμαστε, αγαπητέ, να κρίνουμε και να επαινούμε τα θετικά, και να αντιπαλεύουμε τα αρνητικά. Ανησυχούμε όλοι, αλλά μερικοί από εμάς τους ανήσυχους φροντίζουμε να επιλέγουμε μια στάση που θα βοηθήσει την πόλη μας, όχι τα όποια συμφέροντα ή επιλογές μας.

    Εδώ είμαστε κι εδώ θα είμαστε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε παιδιά γιατί μαλώνετε? Το αποτέλεσμα των εκλογών μίλησε. Ο Κόντος αποδοκιμάστηκε από την πρώτη Κυριακή. Ο δε Τομπούλογλου, του πέθανε ο αντίπαλος και ο λαός προτίμησε να βγάλει τη χήρα παρά αυτόν. Τι να λέμε τώρα. Τρέχεις μόνος σου και βγαίνεις δεύτερος. Ας ελπίσουμε η Γαιτανά να έχει λίγο μυαλό για να μην πληρώσουμε εμείς το θάνατο του Αποστολάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πω..πω...σας ενοχλησαν τα σχολια Κε'αληθεια΄??
    Ημουν σιγουρος....Παντως τα παραπονακια σας δεν πειθουν κανεναν....σε ΟΟΟΟΟΟΛΛΛΑΑΑ αυτα στα οποια αναφερομε εσεις εχεται να πειτε για το ψηφοδελτιο και για την ταυτοτητα μελους του κομματος....μαλιστα....πολυ γερνη το καραβι.....ΠΡΟΣΟΧΗ......
    Οσο για το οτι ΕΠΙΜΕΝΩ να 'ανεβασετε, το σχολιο εχει να κανει με το οτι ΔΥΟ (2)φορες ΚΟΨΑΤΕ σχολιο μου....καταλαβατε????
    Να θυμαστε μονο Κε 'αληθεια' οτι δεν περιμενω πλεον ΚΑΜΜΙΑ απαντηση απο εσας.....παρα ΜΟΝΟ το βιογραφικο της ΄κακομοιρας΄ για το οποιο ΣΑΣ περιμενουμε δυο εβδομαδες.....(κατσε φιλαρακι μην βιαζεσαι...εχουμε 3.5 χρονια μπροστα μας....)Οσο για την λασπη ...ας μας πει η ιδια.... ή εσεις ως εκπροσωπος τυπου της.... Ποιος εδωσε το δικαιωμα στον καθενα να την σχολιαζει ???Εγω??? Ποιος στεγνωσε το κλαμα της 2 ωρες μετα την κηδεια??Εγω??και φυσικα πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα ακομα......
    Και να μην ξεχασω.....περαστε αν θελεται να πληρωσετε 'τον καφε' γιατι μαζι με ενα τραπεζι χορηγιας που ειναι απληρωτο απο τον Απριλιο ακομα πληρωνετε.......Δεν πειραζη...θα μαθετε και εσεις Κε άληθεια οπως μαθαμε και εμεις.....
    ' ο φιλ-υποπτος '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @φιλ-ύποπτος
    Εδώ δεν έχω σβήσει κανένα σχόλιο κανενός, μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω. ΜΟΝΟ προσωπικές ύβρεις σβήνω. Τίποτε άλλο. Τώρα για το παραλήρημα, δεν ξέρω τι να απαντήσω;

    - "...γερνη το καραβι" εννοείτε μάλλον "γέρνει"
    - "περαστε αν θελεται" προφανώς εννοείτε "θέλετε"
    - "Δεν πειραζη" αναμφίβολα εννοείτε "δεν πειράζει"
    - "ΕΠΙΜΕΝΩ να 'ανεβασετε" δεν επιμένετε, παρακαλείτε.
    - "...να πληρωσετε 'τον καφε' γιατι μαζι με ενα τραπεζι χορηγιας που ειναι απληρωτο απο τον Απριλιο ακομα πληρωνετε.......Δεν πειραζη...θα μαθετε και εσεις Κε άληθεια οπως μαθαμε και εμεις". Εδώ τι να σχολιάσω; Αφού βλέπετε ότι σας πειράζει, γιατί συνεχίζετε να πίνετε; Ποιο τραπέζι, ποιο απλήρωτο, ποιο πληρώνω, ποιον Απρίλιο... Κύριε των Δυνάμεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συγχαρητήρια Κε ‘ αλήθεια’ … ..το τυρί το είδατε μα ως γνήσιο τέκνο του ‘ παπαστρουμφ’ δεν είδατε την φάκα……..
    Δεν είστε εδώ για να μας κάνετε μαθήματα Ελληνικής γραμματικής …….ούτε ΦΥΣΙΚΑ για να κάνετε ‘πλάτες ‘ στον ‘ παπαστρουμφ’ και τις ύπουλες κινήσεις του……. είναι ηλίου φαεινότερο ότι τελικά είστε όντως εκπρόσωπος τύπου του εν λόγο ‘’κυρίου’’……
    Μήπως επιτέλους αποφασίσατε να μας απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε???
    Μα τι λέω ….. αφού εδώ δεν είναι blog για να υπάρχει ενημέρωση αλλά απλά για να μπορεί να επηρεάζει συνειδήσεις……
    ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ????



    ‘ ο φιλ- ύποπτος ‘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ αλήθεια + λοιπούς (ανώνυμους)
    Μερικές φορές δεν καταλαβαίνω τίποτα. Θα ήταν καλό οι αναγνώστες κι εσείς να γίνεστε σαφείς αλλιώς θα διαβάζουμε κρι-κρι για να παίζουμε σπαζοκεφαλιές. Διαβάζουμε κι άλλοι εδώ. Αν είναι να τα λέτε κωδικοποιημένα υπάρχουν και τα κινητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή