Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αδαμίδης, το ποδοσφαιρικό παρακράτος και η Ριζούπολη

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Όταν διαπιστώνεις ξανά και ξανά αυτή τη σαπίλα που χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν υπάρχουν παράγοντες με τέτοια αλαζονεία όπως αυτός που (συγχωρέστε, αλλά ούτε το όνομά του δεν θέλω να αναφέρω) διοικεί τον Ολυμπιακό, τότε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει κανείς από τον Σταύρο Αδαμίδη; Από έναν απλό δικηγόρο ο οποίος παράτησε την καριέρα του στην Αγγλία -όποια κι αν ήταν αυτή, σημασία έχει τα «μούντζωσε» όλα και έφυγε- για να «τρέξει» την ΑΕΚ ξεχνώντας με τι πάει να μπλέξει και που επέστρεψε. Στη χώρα της απαξίωσης και της βίαιης επιβολής, στη φωλιά των «νταβατζήδων». Είτε είναι πολιτικοί, είτε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, το ένα και το αυτό!

Μιλούσα μαζί του μετά το ντέρμπι του αίσχους στο «Γ. Καραϊσκάκης» (εκεί που ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε απλώς θύμα στυγνής ληστείας από το ποδοσφαιρικό παρακράτος, αλλά και ξυλοδαρμού σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι παίκτες του!) και δεν είχα καμία απάντηση να του δώσω στο ακόλουθο ερώτημα: «Και πως να πείσω εγώ τον Παππά και το Νοτιά να συνεχίσουν να βάζουν τα λεφτά τους όταν γίνονται τέτοια πράγματα»; Σύμφωνοι, η ΑΕΚ δεν δικαιούται δια να ομιλεί όταν κοιτώντας από την κορυφή χρειάζεσαι... κιάλια για να βρεις πόσο πίσω έχει μείνει. Γιατί όμως να τζογάρει κάποιος την περιουσία σε μια παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα; Ποιο είναι το νόημα;

Εδώ ένα πρωτάθλημα το οποίο έχασαν μέσα στα γήπεδα το 2008, έτρεξαν να το πάρουν στο CAS. Μετά τον αγώνα με την Καλαμαριά εμφανίζονταν φίλοι της ομάδας σε ραδιόφωνα και ιστοσελίδες καλώντας τον Κόκκαλη να μην διανοηθεί να καταθέσει ένσταση διότι δήθεν θα έκανε κακό στο κύρος του «Θρύλου». Και στο τέλος τα ξέχασαν όλα αυτά  και πανηγύρισαν το «χάρτινο» πρωτάθλημα επικροτώντας την κίνηση του μεγάλου ευεργέτη. Νομότυπα, όντως. Αλλά ποιος είπε ότι κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό; Ειδικά σε αυτή τη χώρα που το «νταβατζιλίκι» είναι δεύτερη φύση όσων (θεωρούν ότι) έχουν εξουσία.

Γιατί να λοιπόν να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και να μεγαλοπιάνεται; Έναν στόχο πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Να χτίσει το δικό της γήπεδο, εδώ, στην προσφυγική γειτονιά μας. Μόνο έτσι θα καταφέρει να δώσει ξανά γροθιά στο κατεστημένο, όπως όλα τα χρόνια που το «Νίκος Γκούμας» ήταν ένα άντρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Ως τότε, καλή είναι και η Ριζούπολη, μπορεί να παίξει το ρόλο αυτό για 1-2 σεζόν. Ο στόχος όμως πρέπει να παραμένει ένας και μοναδικός: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

8 σχόλια:

  1. Na mas pei o k. Adamidis gia ta aisxi sto OAKA sto paixnidi AEK-OSFP.

    Na mas pei episis gia tis dilwseis pou ekane meta to idio paixnidi.

    Twra sas epiase olous o ponos gia to elliniko podosfairo???

    Oloi sas kai monoi mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
    Όσοι ασχολείστε συστηματικά με τα της ΑΕΚ κάνετε ένα σοβαρότατο λάθος!
    Συνδέετε λανθασμένο το γήπεδο με την πορεία της ομάδας...
    Πόση και ποια θα ήταν η διαφορά αν είχε δικό της γήπεδο με τις ίδιες διοικήσεις τις ίδιες προπονητικές και στο ρόστερ της επιλογές που έχει όλο αυτό το διάστημα που πάει κατά διαόλου!
    Υπάρχουν 2 πράγματα που κάνουν κάποιους όμως να συνδέουν άσχετα πράγματα μεταξύ τους.
    Το ένα είναι ότι χρειάζονται δικαιολογίες για το κατάντημα...
    Το άλλο είναι ότι πρέπει να κρατάνε κοντά τον κόσμο για να ψηφίζουν τις διοικήσεις στην ερασιτεχνική, για να παίρνουν τις δουλειές π.χ. για το προπονητικό κάποιοι... για να δουλεύει η φάμπρικα που παράγει χρήμα από την ύπαρξη της ΑΕΚ, για να πουλάνε φούμαρα οι δημοτικές αρχές της Φιλαδέλφειας και πάει λέγοντας...
    Νομίζω υποτιμούν την νοημοσύνη τους όσοι ισχυρίζονται ότι η κουτοπονηριά των Φιλίππου - Γρανίτσα (τους υποστήριζαν όλοι τους τότε) να γκρεμίσει το γήπεδο είναι η βασική αιτία που η ομάδα είναι τσίρκο...
    Οι μεγαλύτερες ομάδες και πολλές λιγότερο μεγάλες απομακρύνθηκαν από τον ιστό της πόλης και έφτιαξαν γήπεδα μακριά από κατοικημένες περιοχές.
    Δεν έχασαν την αίγλη τους, δεν κατέρρευσαν, δεν αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά τους, αντίθετα συνήθως πήγαν καλύτερα ή διατήρησαν την θέση τους!
    Όμως οι ευχές για γήπεδο στη Φιλαδέλφεια γιατί περί αυτού πρόκειται, θα μείνουν ευχές γιατί όλοι όσοι το υπόσχονται ή δηλώνουν πως αγωνίζονται γι΄ αυτό ως τώρα γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ή κοροϊδεύουν... κι ασφαλώς δεν αναφέρομαι στον συντάκτη του άρθρου.
    Αναφέρομαι όμως σε περιπτώσεις όπως όλες οι διοικήσεις της ερασιτεχνικής, όλοι οι Δήμαρχοι μηδέ εξαιρουμένης της σημερινής αστείας περίπτωσης... και ιδιαίτερα του παραμυθομανή Γρετζελιά ο οποίος σπεκουλάριζε το γκρέμισμα του Γρανίτσα...
    Μην ξεχνάμε τα καθοδηγούμενα επεισόδια στη Φιλαδέλφεια και τις απειλές σε κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους ότι δήθεν ήταν οι υπεύθυνοι που δεν γινόταν γήπεδο...
    Ενώ η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξαν επενδυτές για να φτιάξουν το ανοσιούργημα του εμπορικού κέντρου που ονειρεύονταν οι Φιλίππου – Γρανίτσας για να κάνουν μια γερή μπάζα!
    Γήπεδο για την ΑΕΚ λοιπόν κι ας είναι στον ΟΔΔΥ, στην Κάντζα ή όπου αλλού προκύψει για να είμαστε ρεαλιστές και να κατευθύνουμε το νου σε χρήσιμες σκέψεις...
    Διαφορετικά θα πελαγοδρομούμε μέχρι την στιγμή που η ομάδα θα υποβιβαστεί εκεί που βαδίζει ήδη η βασίλισσα του μπάσκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Αρναούτογλου αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν υποψήφιος με τον κ. Κόντο, έτσι; Πού θέλω να καταλήξω. Καλά θα κάνουν όλοι, ανεξαιρέτως, όσοι ασχολούνται με τα κοινά της πόλης, σε όποια παράταξη (δημοτική ή κομματική) κι αν ανήκουν, να σταματήσουν επιτέλους να λαϊκίζουν με το θέμα του γηπέδου.
    Γήπεδο εντός πόλης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια, δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι πολύ απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέτε παιδάκια; Σας έπιασε ο πόνος για την εξυγείανση του ποδοσφαίρου; Λίγο όψιμα δεν την θυμάστε; Αν η ΑΕΚ κέρδιζε τον Πανιώνιο, ουδείς θα ασχολείτο με τις ηθικολογίες. Εδώ δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη, δεν έχει παίκτες και διοίκηση, ο Μαρινάκης της φταίει;
    Ο Παναθηναικός έχασε του κόσμου τους βαθμούς στην έδρα του από απίθανες ομαδούλες, κέρδισε 10 βαθμούς μαιμούδες, σφάζοντας ομάδες και έχει το θράσος να μιλαέι για αδικίες;
    Ο παικταράς Σισέ, όταν εκτελούσε τα «πέτσινα» πέναλτυ (τουλάχιστον 7) δεν είχε πρόβλημα και δεν σχολίαζε την διαιτησία. Τώρα έγινε ευαίσθητος;
    Αντί να κάτσουν και να μεμψιμοιρούν, ας κοιτάξουν να βρουν σοβαρές και σταθερές διοικήσεις, που θα θέλουν πραγματικά να επενδύσουν βάζοντας χρήματα και φέρνοντας παίκτες.
    Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί γιατί έχει τους καλύτερους παίκτες και σοβαρή διοίκηση.
    Τέλος, θα θυμίσω την γνωστή παροιμία... «όσα δεν φτάνει η αλεπού......».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα κατάλαβα! Προσπαθεί να φτιάξει προφίλ στους οπαδούς της ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια που νομίζει ότι θέλουν το γήπεδο...
    Ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τέτοιοι γιατί κι ο Γρανίτσας θα είχε εκλεγεί τότε βουλευτής κι ο λαϊκιστής Γρετζελιάς αργότερα δήμαρχος…
    Το αστείο είναι ότι απαξάπαντες οι δήμαρχοι μας, πηγαίνουν πρώτα ΑΕΚ… προσκυνούν παράγοντες που δεν έχουν καμιά σοβαρότητα, αλλά κοινό στόχο να κερδίσουν χρόνο, δημοσιότητα, εντυπώσεις, κάνουν ομού δηλώσεις για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια… γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να το κάνουν!
    Ποιος θυμάται τον άθλιο πολιτικάντη Αδαμόπουλο στο Δ.Σ. που είχε γίνει με την προστασία της αστυνομίας να διαβεβαιώνει τους φιλάθλους ότι σε 18 μήνες θα παραδώσει έτοιμο το γήπεδο με το κλειδί στο χέρι!!!
    Και τον Κασίμη που είχε κάνει δήλωση ότι ο δήμος θα ενισχύσει την οικοδόμηση του γηπέδου και θα είχε μειωμένο συντελεστή ή και καθόλου στα ανταποδοτικά του!
    Αλλά αν είχαν επαφή με τον κόσμο πιθανότατα κανείς τους δεν θα έλεγε τέτοιες μπούρδες…
    Τώρα αν τους πιστεύει και κανείς δικαίωμα του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ.Αρναούτογλου λυπάμαι που το λέω αλλά γήπεδο στη Φιλαδέλφεια δεν θα δείτε. Και αυτό διότι κοντά στο γήπεδο μένουν άνθρωποι που έχουν βρεί την ησυχία τους από όλους εκείνους τους κάφρους και τελειωμένους που κάθε Κυριακή ουρλιάζανε σαν τα άγρια ζώα ελέω μαστούρας και αεκάρας.

    Δεν είναι όλοι άρρωστοι κ.Αρναούτογλου με μια ανώνυμη εταιρία όπως είστε εσείς και πολλοί άλλοι, ούτε έχουν διάθεση να σπαταλούν χρόνο και ουσία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν αγαπάτε τόσο πολύ την αεκάρα σας προκαλώ να αγοράσετε ένα διαμέρισμα με στάθμευση στην οδό Καππαδοκίας και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.

    όσο για τον κ. Αδαμίδη ουδείς εντός των πλαισίων της νόρμας δεν θα άφηνε τη δουλειά του για να κάνει το χόμπυ του, οπότε ή οι δουλειές του κυρίου ήταν πτωτικές στα ξένα, ή έχετε εντελώς λάθος πληροφορίες ή ο κύριος έχει άλλη πηγή εσόδων ή είναι ηλίθιος.

    Μέχρι τότε αφήστε μας στην ησυχία μας, στις δουλειές μας και στις οικογένειες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Αρναούτογλου ή είστε πολύ μικρός ηλικιακά για να θυμάστε ή έχετε αδύνατη ή επιλεκτική μνήμη ή απλά θέλετε να αλιεύσετε ψήφους από τον αγνό αεκτζή της πόλης. Η σαπίλα που πιπιλάτε, είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πόλη μας, την εποχή που ο Μελισσανίδης με τους μπράβους του "γύριζαν" τ' αποτελέσματα στη γνωστή φυσούνα. Για να μην πω για την εποχή Ψωμιάδη.
    Αφήστε κύριε τους θεατρινισμούς και την υποκρισία. Αυτά τα φαινόμενα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν γιατί έτσι αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα πραγματικά προβλήματα κι εσείς Κε Αρναούτογλου, ως επαγγελματίας αθλητικογράφος είστε μέρος του προβλήματος. Γράψτε λοιπόν στις φυλλάδες που απευθύνονται σε οπαδούς κι αφήστε την πόλη στην ησυχία της. Δεν είμαστε όλοι πρόβατα.

    Μέγιστη υποκρισία να κλαίνε οι μεγάλοι οι οποίοι έχουν κατασφάξει στεγνά και χωρίς αναισθητικό μικρές ομάδες από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου.

    ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗΣ - ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή