Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1478: Έρχεται στη ζωή ο Τόμας Μουρ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου «Ουτοπία» που πρωτοακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του.
1812: Γεννιέται ο Κάρολος Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος.
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό
ελληνικό στρατό.
1964: Οι Beatles αρχίζουν να κατακτούν και την Αμερική. Κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, νεαροί οπαδοί κατακλύζουν το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και χρειάζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους συγκρατήσει.
1969: Ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Αλ Φατάχ, Γιασέρ Αραφάτ, αναλαμβάνει πρόεδρος της PLO.
1981: Φεύγει από τη ζωή η βασίλισσα των Ελλήνων Φρειδερίκη
1985: Η επιτυχία «New York», του Φρανκ Σινάτρα, γίνεται ο επίσημος ύμνος της πόλης της Νέας Υόρκης.
1990: Καταρρέει η Σοβιετική Ένωση. Η Κεντρική Επιτροπή του κομουνιστικού κόμματος συμφωνεί να παραδώσει το μονοπώλιο της εξουσίας που κατείχε εδώ και 73 χρόνια.
1991: Έπειτα από προσπάθειες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού, έρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία ο μετέπειτα χρυσός ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας.

2 σχόλια:

  1. 1828 Και για νου το ξεπληρώσουν οι επαγγελματίες εθνικόφρονες μετά από λίγο τον καθάρισαν.

    1981 Η βασίλισα των Ελλήνων; Δεν υπήρξε κατ' ουσίαν ποτέ. Πέρασε στην ιστορία ως ΦριδεΦΡΙΚΗ ή και σκέτο ΦΡΙΚΗ. Μέλος της νεολαίας του Χίτλερ στα νιάτα της και ηθική αυτουργός (κατά πολλούς) της δολοφονίας Λαμπράκη. Επιτέλους, ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις σας. Ποιά βασίλισα;

    1990 Κι έμεινε μόνο η Αμερική και τα εν Ευρώπη τσιράκια της, να κάνουν παιχνίδι ολομόναχοι και να συνθλίβουν τον κόσμο μ' ένα καπιταλιστικό σύστημα που προελαύνει ασταμάτητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί ο καθένας να βλέπει την ιστορία όπως θέλει. Απλώς επισημαίνω ότι κανένας λαός δεν αρνείται την ιστορία του, με τα καλά και τα κακά της. Όσο για τις διατυπώσεις, δεν κάνουν την ουσία. Τις αναρτήσεις τις γράφουμε εμείς και τα σχόλια εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή