Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ταλαιπωρία χωρίς όρια- χθες ήμασταν επιβάτες, σήμερα ασφαλισμένοι

Χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ πληρώνουν τη σκληρή αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Περισσότερα από 30.000 ραντεβού ακυρώνονται καθημερινά εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του ιδρύματος.

Από την ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων έως σήμερα, εκτιμάται ότι
έχουν χαθεί συνολικά 350.000 ραντεβού. Η κατάσταση εξωθείται στα άκρα, με τη σημερινή μέρα να αποτελεί πρόκριμα για τις επόμενες.

Με σκοπό να παρακάμψουν το απεργιακό «μπλόκο», οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας παραπέμπουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στους συμβεβλημένους γιατρούς του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ).

Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί σε έξι μήνες, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, με την ενοποίηση των κλάδων Υγείας σε έναν ενιαίο φορέα: τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Η απεργία των γιατρών, ωστόσο, επισπεύδει την εφαρμογή του, με όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

6 σχόλια:

  1. "Ταλαιπωρία χωρίς όρια- χθες ήμασταν επιβάτες, σήμερα ασφαλισμένοι".

    Εσύ αγαπητή "Αλήθεια" ποιός πιστεύεις ότι φταίει γι' αυτή την ταλαιπωρία; Το κράτος ή οι απεργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος επιχειρήσει να με κλέψει, να με χτυπήσει, να με βιάσει ή ότι άλλο... και αντιδράσω, αυτό λέγεται νόμιμη άμυνα!

    Γι΄ αυτό και αναγνωρίζεται στους εργαζόμενους το δικαίωμα της απεργίας, στους πολίτες των κινητοποιήσεων έκφρασης κλπ.
    Επειδή αποτελούν υποκείμενα πολιτικών ή επιχειρηματικών αποφάσεων και τίποτε περισσότερο!

    Περιλαμβάνονται σε ότι έχει απομείνει... από αυτό που ονομάζεται Ευρωπαϊκό κεκτημένο...

    Στραβά για διόρθωμα στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν πολλά... αλλά όταν αποφασίζουν οι ξένοι σε συνεργασία με τους ντόπιους υπεργολάβους τους... που αναλαμβάνουν να τα εφαρμόσουν, ε, τότε πάει πολύ να λέμε ότι φταίνε και οι δύο νομίζω...

    και ασφαλώς δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στους γιατρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός που λές ότι σε βιάζει και σε χτυπάει αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το κάνει? Μήπως επειδή τόσο καιρό εσύ έπραττες το ίδιο σε αυτόν? Τόσα χρόνια που δεν σε πείραζε κανείς και όλα ήταν δικά σου ήταν όμορφα και @@μούσες εσύ, τώρα που ξύπνησε το κράτος και μας @@μάει όλα είναι άσχημα. Μήπως τόσα χρόνια ποτέ σου δεν δήλωσες πραγματικά εισοδήματα, ΦΠΑ κτλ .Μήπως με μικροκομπίνες και απατεωνιές τόσα χρόνια χτυπούσες ανελέητα το κράτος? Μήπως μπήκες και εσύ στην τεράστια κρατική μηχανή με βίσμα? Μήπως ποτές σου δεν ζήτησες απόδειξη από κανέναν? Μήπως πήρες επιδοτήσεις που δεν τις άξιζες? Μήπως μάτωσες τα ταμεία με φάρμακα που δεν έπρεπε να πάρεις?

    Το ΙΕΡΟ δικαίωμα της απεργίας είναι για τους εργαζόμενους. Όχι για όσους δουλεύουν 3 ώρες και πληρώνονται για 8. Δεν είδα σερβιτόρους και καθαρίστριες, είδα υπαλλήλους με μόνιμη θεσούλα να απεργούν. Οι τελευταίοι που έχουν δικαίωμα να μιλάνε για απεργίες και δικαιώματα.

    Τόσα χρόνια τα δικά μας ξεφτέρια μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Δεν μας οδήγησε η κακιά τρόικα. Χόρτασα από αποφάσεις των δικών μας, ας δοκιμάσουμε και κανέναν άλλο, έστω και ξένο. Χειρότερα να πάμε αποκλείεται ήδη είμαστε στον πάτο. Αντί λοιπόν να τα βάζετε με τους κακούς του ΔΝΤ να τα βάζετε με τον εαυτό σας που τόσα χρόνια ψηφίζατε Αλογοσκούφη,Ντόρα, Πάγκαλο και Βενιζέλο, αυτούς που μας κατέστρεψαν. Έστω και με ιδίο όφελος των ξένων της τρόικας, στηρίζω αυτούς που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα, όχι αυτούς που τα δημιούργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δω μια απεργία κάποιου κλάδου που να γίνεται όχι για να μη μας κόψουν κάποιο επίδομα ή κάποια ξάπλα, και τι στον κόσμο?
    Δεν είδα ποτέ απεργία των γιατρών του ΙΚΑ (εναντίον του Προέδρου του ΙΚΑ), για την αφάνταστη ταλαιπωρία των γερόντων έξω από τα ιατρεία τους. Δεν είδα ποτέ απεργία των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες (εναντίον της Διοίκησης τους) για την αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών από το κακό δίκτυο συγκοινωνιών. Δεν είδα επίσης ποτέ απεργία δασκάλων για να γραφτούν καλύτερα βιβλία, αλλά μόνο απεργία για να μην αξιολογούνται οι δάσκαλοι ή για να διοριστούν περισσότεροι. Δεν είδα ποτέ εργάτη της καθαριότητας να μαζεύει από κάτω τα ζουμερά σκουπίδια που πέσανε, όταν αδειάζανε τον κάδο στο φορτηγό τους. Όλοι μας, γλείφουμε κατουρημένες ποδιές για να πιάσουμε μια θεσούλα, και "άπαξ και τρουπώσουμε" (που έλεγε και ο Βουτσάς σε ένα έργο του), πάει βολευτήκαμε. Και μη νομίζετε ότι τα λέω αυτά από την πλευρά της κυβέρνησης ή ότι είμαι κανένας επιχειρηματίας. Από την πλευρά των εργαζομένων είμαι και εγώ. Αλλά όταν δούλευα εκεί στον ΟΤΕ, ο Διευθυντής μου, έπαιρνε επίδομα θέσης άλλον έναν μισθό με την μορφή κάρτας. Δηλαδή ψώνιζε και έφερνε τις αποδείξεις στον ταμία της υπηρεσίας μου. Το επίδομα αυτό - λέει - δινόταν για να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υποψήφιους πελάτες της υπηρεσίας. Να αγοράσει ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο, να δείχνει βρε αδελφέ άνθρωπος. Οι αποδείξεις ξέρετε τι γράφανε? Πάμπερς - ντοματάκια - σουρωτήρι για λάδι - αλεύρι - ρολόϊ και άλλα τέτοια ωραία. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πληρώναμε ένα πριμ-μισθό ακόμα, σε κάποιον για να αγοράζει της γυναίκας του σερβιέτες. Τώρα άκουσα, ότι και ο ΟΤΕ ετοιμάζει καταλήψεις ή απεργίες γιατί η Διοίκηση, τους έκοψε κάποια επιδόματα ή σκέφτεται να τους κόψει κάποιους μισθούς. Και αναρωτιέμαι, τότε που όλοι μας, οι έχοντες θέσεις ευθύνης, στον ΟΤΕ για παράδειγμα, και ξεκοκαλίζαμε κάτι επιδοματάκια, ήταν καλά και τώρα που σφίξαν οι κ...οι θα κάνουμε απεργία? Απεργήσαμε ποτέ για να δίνονται οι τηλεφωνικές παροχές πιο γρήγορα στον πολίτη? Θυμάστε παλιά, που πέρναγαν και 10 χρόνια για να βάλουμε τηλέφωνο. Και για αποφυγή παρεξήγησης, έχω ψηφίσει στις εκλογές για σωματείο μόνο μια φορά στα 30 χρόνια. Δεν μου πήγαινε να ψηφίζω για να βγαίνουν εκπρόσωποι που δεν είχαν δουλέψει ποτέ τους - μα ποτέ τους. Γι' αυτό καταντήσαμε εδώ που είμαστε, γιατί ποτέ δεν κοιτάξαμε τι συμφέρει την κοινωνία, αλλά την πάρτη μας. Μαζί με αυτούς και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. +1 στο βλαχιώτη

    Εδώ κάνουνε απεργία οι υπάλληλοι του ΤΡΑΜ.
    Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!
    Φτιάξαμε άρων άρων το χαζοτράμ, διαλύσαμε δρόμους και πεζοδρόμια, αγοράσαμε εξοπλισμό βαγόνια, φτιάξαμε κέντρα επικοινωνίας για να εξυπηρετούνται καθημερινά ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    Το τράμ είναι συνεχώς ζημιογόνο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Αντί λοιπόν να το βουλώσουν οι βισματικοί εργαζόμενοι και να λένε δόξα το θεό που φτιάχτηκε το χαζοτράμ και τρώνε ψωμί κάνουνε και απεργία από πάνω!!!

    Παιδιά έξω παρακαλάνε για δουλειά και μας κάνουν ότι θέλουν αυτοί που μπήκαν με τους υπουργούς και καπαρώσανε τις θεσούλες. Τι να πώ πιά?

    Οι άλλοι στον ΟΣΕ, έφτασε 2011 για να βρεί η τρόικα ότι 2700 εργαζόμενοι είναι υπεράριθμοι. 2700 άτομα επιπλέον ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Πώς να μη φαληρίσει μετά ο ΟΣΕ?
    Κατά τα άλλα φταίνε οι κακοί Δανοί στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή