Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Άρχισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Χωρίς πολλές εντάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός Ημερησίας Διάταξης ο κ. Κουτσάκης, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης είπε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί προμηθευτής για τα καύσιμα που θα λειτουργήσουν τα απορριμματοφόρα. Ακολούθως εγκρίθηκε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα
γεγονότα της Νομικής. κατά πλειοψηφία (όχι ψήφισε ο κ. Μάλλιος).
Στη συνέχεια άρχισε η συζήτηση του πρώτου θέματος για ενοποίηση των δέκα Νομικών Προσώπων των δυο πρώην Δήμων σε ένα Νομικό Πρόσωπο του νέου Δήμου. Από την πλειοψηφία εισηγητής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κότσιρας. Ο κ. Τομπούλογλου διαμαρτυρήθηκε για μικρή συμμετοχή της μειοψηφίας, ενώ ο κ. Κόντος άσκησε κριτική στο ότι δεν υπήρξε διαβούλευση, για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι η ενοποίηση 10 ΝΠ σε ένα, δημιουργεί ένα υδροκέφαλο σχήμα που δεν θα λειτουργήσει. Ο κ. Κόντος είπε ότι θα καταψηφίσει το θέμα, όπως επίσης θα καταψηφίσει και η παράταξη του κ. Βαλασσά, ο οποίος έθεσε συγκεκριμένα ερωτηματικά. Ο κ. Μάλλιος είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση και πρότεινε να μην συμπεριληφθεί ο Οργανισμός του Άλσους στο υπό σύσταση ΝΠ.
Στο σημείο αυτό σημειώθηκε ένταση μεταξύ των κ.κ. Κόντου και Γρετζελιά και μετά το λόγο πήρε ο κ. Παπανικολάου, ως ειδικός αγορητής της συμπολίτευσης. Μίλησε για το επείγον των προβλημάτων που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα. Αναφέρθηκε στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων για το δεύτερο παιδικό σταθμό, που προειδοποιεί για ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων. Τόνισε ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις του καταστατικού του νέου ΝΠ, αλλά αυτό που επείγει είναι η δημιουργία του. Απάντησε στον κ. Βαλασσά ότι το ποσό των 6 εκατομμυρίων είναι ο Προϋπολογισμός, και δεν σημαίνει ότι θα εκτελεστεί στο σύνολό του (πέρυσι από τα 7,5 εκατομμύρια δαπανήθηκαν περίπου τα τέσσερα).
Ο κ. Χάρης Τομπούλογλου είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Κόντο για τη διαβούλευση, και πρότεινε τροποποιήσεις: Να εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ΔΣ αλλά και στα συμβουλευτικά όργανα. Μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε συγκεκριμένη ο ειδικός αγορητής της Σπύρος Γραμμένος. Ο κ. Κόντος πρότεινε μια σειρά δράσεων που υπήρχαν σε κάποια ΝΠ να περάσουν στις υπηρεσίες του Δήμου, κι όχι στο νέο ΝΠ. Επίσης είπε ότι δεν θα το υποστηρίξει γιατί είναι έξω από τη φιλοσοφία τους ο τρόπος που στήνεται το νέο ΝΠ.
Από τη συμπολίτευση το λόγο πήραν και υποστήριξαν την πρόταση για ενοποίηση ο κ. Ιερόθεος Καλόστος, και μετά ο κ. Χαράλαμπος Μπόβος που είπε ότι με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2, δηλαδή δεν προβλέπει συμμετοχή όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας. Κλείνοντας απάντησε στα ερωτήματα ο κ. Παπανικολάου, κι αμέσως μετά ο κ. Κότσιρας έθεσε μερικά ζητήματα συμφωνιας θέσεων και ψήφου και κάλεσε τους πάντες να το ψηφίσουν. Το θέμα ψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Καταψήφισε η ελάσσων αντιπολίτευση. Λευκό από το συνδυασμό Καλημέρα Όμορφη Πόλη (με βάση το νόμο η ψήφος λογίζεται ως αρνητική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου