Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κατρακυλάνε οι εφημερίδες- αλλάζει το πρότυπο ενημέρωσης

Η κατρακύλα των κυκλοφοριών των εφημερίδων (ημερησίων, κυριακάτικων, εβδομαδιαίων - πολιτικών και αθλητικών) και των περιοδικών δεν έχει τελειωμό. Στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου η πτώση ήταν στις εφημερίδες συνολικά 21% και στα περιοδικά στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 14%.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Παρόν:
Οι πρωινές είχαν μείωση κατά 23%, οι απογευματινές 14%, οι Κυριακάτικες 20% και οι αθλητικές και εβδομαδιαίες 25%! Το 2010 σε σχέση με το 2009 οι απώλειες ήταν μεγάλες. Συγκεκριμένα:
Οι πρωινές έπεσαν κατά 18%, οι απογευματινές 15%, οι κυριακάτικες 15%, οι αθλητικές 38%, οι οικονομικές 40%, οι εβδομαδιαίες προγνωστικών 11% και οι λοιπές εβδομαδιαίες 14%.
Αν προστεθούν οι απώλειες του 2010 με του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, ο μέσος όρος ξεπερνάει το 30% και για ορισμένες (αθλητικές) το 50%.
Σύμφωνα με στοιχεία των πρακτορείων διανομής, ο Μάρτιος ήταν ο χειρότερος μήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου