Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Υπάρχει θέμα υδροδότησης στην Αττική;

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του Λεκανοπεδίου ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών μετά και τη ζημιά σε κανάλι του Μόρνου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, του γ.γ. Δημοσίων Έργων, Γιάννη Οικονομίδη και τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλή Λέκκα, κρίθηκε επιτυχής η παρέμβαση της ΕΥΔΑΠ από την πρώτη στιγμή της
υποχώρησης του αγωγού το μεσημέρι στις 29 Μαρτίου, αφού διεκόπη σχεδόν αμέσως η ροή του νερού από το Μόρνο, κινητοποιήθηκαν συνεργεία αποκατάστασης, κλήθηκαν εμπειρογνώμονες για την εκτίμηση της ζημιάς και πραγματογνώμονες για την πληγείσα περιοχή στο Σαράντι και τέθηκαν ταυτοχρόνως σε λειτουργία για την απρόσκοπτη υδροδότηση της Αττικής η τροφοδοσία από την Υλίκη και το Μαραθώνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η κατεπείγουσα οριστική αποκατάσταση του προβλήματος, η επιθεώρηση όλου του υπόλοιπου καναλιού, η επισκευή του όπου κριθεί και η τοποθέτηση μεταλλικών δικτύων για την αποφυγή μελλοντικών κατολισθήσεων, η αποκατάσταση των πρανών στο σημείο της κατάπτωσης του αγωγού.
Ήδη από την Τρίτη, το Λεκανοπέδιο της Αττικής υδροδοτείται από τον Μόρνο, αφού ολοκληρώθηκε επιτυχώς η τοποθέτηση μεταλλικού σωλήνα παρακάμπτοντας το σημείο της κατάπτωσης. Εντός 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και δεύτερου σωλήνα. Οι δύο αυτοί σωλήνες θα μεταφέρουν το νερό μέχρι την οριστική αποκατάσταση του αγωγού.
Το δίκτυο υδροδότησης στο Σαράντι επισκευάζεται από την ΕΥΔΑΠ, ενώ σύμφωνα με τους πραγματογνώμονές της οι ζημιές που προκλήθηκαν σε 40 σπίτια της περιοχής ανέρχονται σε 370.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου