Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο Τσοχατζόπουλος στη Βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων

Πριν από λίγο έφτασε στη Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συνοδευόμενος από τον άνδρα της προσωπικής του ασφαλείας.
Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα. "Θα μιλήσω για όλα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι έχει γίνει. Ήταν ηθική μου υποχρέωση να έρθω", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός.
Η πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Τσοχατζόπουλος κατά την είσοδο του στο Κοινοβούλιο ήταν με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι το κόμμα του αποχωρεί από την διαδικασία. ‘’ Να μείνετε να ακούσετε’’, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος στον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος
δεν απάντησε και απλά χαμογέλασε.
Αμέσως μετά στους διαδρόμους της Βουλής ο κ. Τσοχατζόπουλος συνάντησε τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία για την πορεία της συζήτησης στην Ολομέλεια. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την πρωινή συνεδρίαση από το σπίτι του, εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την τοποθέτηση του κ. Θανάση Πλεύρη. ‘’ Ήταν πολύ καλός’’, είπε στον κ. Ιωαννίδη ο πρώην Υπουργός, ‘’δεν ήξερα ότι είναι τόσο καλός βουλευτής και τόσο καλός δικηγόρος’’.
Αυτή την ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κοινοβουλίου όπου και περιμένει να ειδοποιηθεί από τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να κατέβει στην Ολομέλεια για να μιλήσει.
Ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ από τη διαδικασία ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι θα πρέπει η προανακριτική να αφορά όλη την περίοδο μέχρι σήμερα και σημείωσε: «Άλλα είπε ο Καμμένος, αλλά κάποιος άλλος εδώ μέσα κάνει τον καημένο γιατί φοβάται μην τον ακουμπήσουν».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κάλεσε τη ΝΔ να συμφωνήσει σε προανακριτική για όλους τους υπουργούς Άμυνας μέχρι σήμερα και για το ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τη σύμβαση.
«Να ψάξουμε τα 11 εκατ ευρώ που δόθηκαν το 2007; Μπορούσε το 2007 ο Άκης να έχει επιρροή και να παίρνει μίζες; Πως περιορίζουμε τόσο στενά τη χρονική περίοδο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή.
«Δεν υπάρχει σοβαρός νομικός που να του λέει ότι θα πάει φυλακή. Άρα έρχεται εδώ όχι για να αποκαλύψει» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Έγιναν πολλές κομματικές καμπάνιες με λεφτά του Άκη. Και υπάρχουν τα βίντεο της εισόδου και της εξόδου από το Πεντάγωνο. Τα έχει ο Άκης αλλά εν ξέρω αν θα τα δώσει».
Τη συζήτηση για το σκάνδαλο των υποβρυχίων άνοιξε ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ‘’να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να εκφραστεί το καθολικό αίτημα των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης’’. Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης έκανε λόγο για αδικήματα τα οποία ενδεχομένως δεν έχουν παραγραφεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κοινοβουλευτική διερεύνηση και για άλλους πρώην Υπουργούς αν προκύψουν στοιχεία από την Επιτροπή Εξοπλισμών.
Από την ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στα εκτενή δημοσιεύματα της Realnews, έκανε λόγο για ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει έρθει στη Βουλή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης γνώριζε ότι η προμήθεια των τριών υποβρυχίων ήταν σκάνδαλο. ‘’Αν δεν κάνουμε το «άρατε πύλες», τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ, υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι μέσα στη Βουλή’’, κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.
Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος όμως επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο με ακόμα μεγαλύτερο βάθος το οποίο ηθελημένα περιορίζεται στις μίζες ενός συγκεκριμένου Υπουργού. "Για ποιόν λόγο να μην συγκροτηθεί εξεταστική συνολικά για όλες τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες;", είπε ο κ. Σκυλλάκος.
Σοβαρές αμφιβολίες για το αν τελικά η προανακριτική που θα συσταθεί, θα είναι αποτελεσματική εξέφρασε ο κ. Θανάσης Πλεύρης. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, ενώ παράλληλα ζήτησε την συνολική διερεύνηση της υπόθεσης. ‘’Γιατί δεν διερευνούμε και τις ευθύνες του ΚΥΣΕΑ που φαίνεται ότι γνώριζε; Γιατί δεν διερευνούμε τις ευθύνες και των Υπουργών που ανέλαβαν μετά το 2007, αφού υπάρχουν στοιχεία ότι και τότε δόθηκαν μίζες’’, είπε ο κ. Πλεύρης.
Για πρόταση συγκάλυψης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η έρευνα δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά σε όλα τα μέλη της τότε κυβέρνησης που ενεπλάκησαν στη σύμβαση προμήθειας των τριών υποβρυχίων.
Να κατασχεθούν οι περιουσίες όλων όσοι έχουν κλέψει το Δημόσιο ζήτησε κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ζήτησε την τιμωρία όσων έκλεψαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Δεν θα φύγω από τη Βουλή, αν δεν πάνε οι απατεώνες φυλακή και αν δεν κατασχεθούν οι περιουσίες όλων όσων έκλεψαν’’. Για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι δεν έπρεπε να του έχει επιτραπεί να μιλήσει στη Βουλή, αλλά έπρεπε να πει όσα έχει να πει απευθείας στην Δικαιοσύνη. ‘’Χρόνια πολλά εύχομαι και του χρόνου να έχει αναστηθεί η Βουλή’’, κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΚΗ!

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή