Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου κάνει πιρουέττες...

Ο συνδυασμός "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" μας έστειλε την τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο λειτουργίας οίκου ανοχής στα όρια του δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Διαβάστε την και, αν καταλάβετε τι θέση παίρνει, πείτε μας κι εμάς που... το χάσαμε στο δρόμο...


Η τοποθέτηση του Σπύρου Γραμμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαΐου 2011 για το
θέμα του οίκου ανοχής στην πόλη μας, εκφράζοντας τις απόψεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ".

- Δεν ξέρω εάν τους τελευταίους μήνες έχετε περάσει από την οδό Πατησίων στο ύψος του πρώην εργοστασίου FIX.
- Δεν ξέρω εάν έχετε προσέξει μαύρες γυναίκες να κάνουν πιάτσα πριν καλά καλά βραδιάσει έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.
- Δεν ξέρω εάν έχετε δει το τελευταίο διάστημα ότι έχουν κατηφορίσει οι ίδιες γυναίκες στα όρια της Χαλκηδόνας στο πάρκο παράλληλα με την  οδό Χαλκίδος.
- Δεν ξέρω εάν σύντομα κάποιες από αυτές τις γυναίκες θα τις δούμε σε κάποιον ημικεντρικό ή κεντρικό δρόμο της πόλης μας.
- Δεν ξέρω εάν πρέπει να ανησυχούμε που στην περιοχή μας λειτουργεί ή θα λειτουργήσει ένας νόμιμος οίκος ανοχής.
- Δεν ξέρω κατά πόσο θα πρέπει να φανούμε συντηρητικοί ή μοντέρνοι.
- Δεν ξέρω επίσης εάν πρέπει να αφορίσουμε ή να δεχτούμε αυτήν την ιδέα.
- Δεν ξέρω εάν ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι τόπος εκτόνωσης κάποιων που τους έχει γυρίσει το μάτι κοιτώντας τα κορίτσια μας όταν επιστρέφουν από το σχολείο ή το φροντιστήριο.
- Δεν ξέρω εάν πρέπει να είμαστε εμείς ή εσείς αυτοί που θα πούνε ΝΑΙ.
- Ξέρω όμως σίγουρα ότι έβαλα όλους εμάς σε σκέψεις εάν πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

10 σχόλια:

  1. Ξυπνήστε όλοι!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ!!!

    Θα χειροτερέψουμε, θα γεμίσουμε με νταβατζήδες και πόρνες και θα έχουμε εγκληματικότητα και δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια!!!

    Στη Πατησίων και ώρα 01:00 ανάμεσα στη πλατεία Αμερικής και Κολιάτσου είδα δεκάδες μαύρες πόρνες και όταν τα αυτοκίνητα σταματούν στα φανάρια πρέπει να είναι κλειδωμένες οι πόρτες καθώς με το ζόρι μπαίνουν οι πόρνες μέσα!!!

    Θα είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα εαν τα πάθουμε και εδώ!!

    Ξυπνήστε, να ψηφίσετε νόμο ώστε να μένουν εκτός Φιλδέλφειας-Χαλκηδόνας οι΄πόρνες και τα πορνεία!!!

    Αλλιώς θα γίνουμε Πατησίων και οδός Φυλής και όλοι οι κακοί άνθρωποι θα είναι στη πόρτα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι προτιμότερο να έχει κάποιος μια άποψη, ακόμα και αν θεωρηθεί κολλημένος, παρά αυτό το πράγμα που είναι "Γραμμένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα του συντάκτη. Η τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη. Τώρα αν δεν την καταλαβαίνει ή θέλει να κάνει ότι δεν την καταλαβαίνει είναι άλλο ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @8.29
    Εννοείς αγαπητέ ότι κατάλαβες τη θέση του συνδυασμού; Μας τη λες κι εμάς που... δεν; Πολύ θα με υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ,ΒΡΑΧΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεξάρτητα του ποια θέση πιθανώς έχει κανείς για το θέμα των οίκων ανοχής, η σημερινή Δημοτική Αρχή, αφού πήρε τη γνώμη των Τοπικών Δημοτικών Συμβουλίων (οι Χαλκηδονιώτες δεν δέχονταν καθόλου οίκους ανοχής, ενώ οι Φιλαδελφειώτες θεωρούν ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί κάτι τέτοιο και πρότειναν τον καθορισμό της απόστασης από τα ειδικά κτίρια στα 500 μ) διαμόρφωσε την εισήγησή της.
    Σύμφωνα με αυτήν, αν λάβει κανείς υπ όψη τις περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η εγκατάσταση τέτοιων επιχειρήσεων και η απόσταση των 450 μ από τα ειδικά κτίρια που ορίστηκε, δεν υπάρχει περίπτωση λειτουργίας οίκων ανοχής στην πόλη.
    Η εισήγηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής καταψηφίστηκε, οπότε παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες αποφάσεις που έλαβε για το θέμα η Δημοτική Αρχή του κ. Σ. Κόντου.
    Αν λοιπόν κάποιος δυσανασχετίσει όταν διαπιστώσει ότι με άδεια του Δήμου λειτουργεί στη διπλανή του πόρτα οίκος ανοχής, τώρα ξέρει που να διαμαρτυρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @10.57
    Μισό λεπτό να καταλάβω. Το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για όσα θέματα έρχονται προς ψήφιση; Τι είναι, περιορισμένης αρμοδιότητας; Δεν νομίζω. Συνεπώς η απόρριψη της εισήγησης Γρετζελιά έγινε από το παρόν δημοτικό συμβούλιο. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, που έλεγε και η παλιά ελληνική ταινία. Στο παρόν λοιπόν Συμβούλιο πρέπει να αποδώσει ευθύνες όποιος δυσανασχετεί, αλλά και στο παρόν Συμβούλιο πρέπει να δώσει έπαινο, όποιος θεωρεί ότ ιη παρουσία τέτοιων επιχειρήσεων είναι κοινωνικά αναγκαία και αποτελεί ένδειξη γνήσιας προόδου μιας κοινωνίας. Νομίζω ότι το παρόν Συμβούλιο είναι αυτό που φέρει την όποια θετική ή αρνητική ευτθύνη για την απόρριψη της λύσης των 450 μέτρων. Αφήστε δε που η πρόταση αυτή αποτελεί κλασικό παράδειγμα υποκρισίας. ΔΕΝ λέει ότι δεν θέλει οίκους ανοχής, υποκριτικά ισχυρίζεται ότι τους θέλει, αλλά βάζει τέτοια απόσταση από σχολεία και εκκλησίες, που είναι πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει μια τέτοια δραστηριότητα. Ο ορισμός της υποκρισίας. Πες κύριε ξεκάθαρα "δεν τα θέλω στην πόλη" όχι "ήξεις αφήξεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΡΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2011 ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ...ΡΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μισό λεπτό να καταλάβεις τι, Διαμαντή;
    Ο Νικολό Μακιαβέλλι σε όλο του το μεγαλείο.
    Η εισήγηση δεν λέει «δεν θέλω οίκους ανοχής στην πόλη», οπότε θα θεωρούνταν και εχθρός της «γνήσιας προόδου» και ίσως και του νόμου, αλλά βασισμένη στις εισηγήσεις των οργάνων που θεσμικά υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την κοινή γνώμη των δύο τέως Δήμων, εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που της δίνει ο νόμος ώστε να καταστήσει αδύνατη την εγκατάστασή τους στην πόλη.
    Αριστουργηματική η εισήγηση.
    Αλλά υπάρχουν και άλλοι Νικολό και Νικολέττες Μακιαβέλλι, που τασσόμενοι-ες «κόντρα και ενάντια στην πορνεία κλπ» ψηφίζουν λευκό ή καταψηφίζουν την εισήγηση οπότε μένει σε ισχύ προηγούμενη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου που με τις προϋποθέσεις που βάζει, επιτρέπει να λειτουργήσουν μέχρι δύο οίκοι ανοχής στην πόλη.
    Αριστουργηματική και η απόρριψη.
    Επαναλαμβάνω ότι στο σχόλιό μου δεν έχει καμία σημασία η θέση που μπορεί να έχει κανείς για το θέμα των οίκων ανοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή