Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η πιο μεγάλη συγκέντρωση της Μεταπολίτευσης

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, έφτασαν με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος για να δώσουν το «παρών» στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία, που γνώρισε ο τόπος, με ένα κεντρικό σύνθημα: «Ελλάς, Ελλάς».

Χιλιάδες στόματα ενώθηκαν σε μία φωνή διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας και σημαίες κυρίως ελληνικές, αλλά και πορτογαλικές, ισπανικές, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης κυμάτιζαν στα χέρια των «Αγανακτισμένων» ανθρώπων έξω από το ερμητικά κλειστό κτίριο της Βουλής.

Πρόκειται για το 2ο πανευρωπαϊκό ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. ενώ η συνάντηση ήταν διαδικτυακή, καθώς προβλήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περιβλήθηκε για πρώτη φορά από προστατευτικά κιγκλιδώματα γεγονός που προκάλεσε την ενόχληση των διαδηλωτών. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι συγκρούσεις με τους άντρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.

Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που είχε πραγματικά στριμωχτεί σε μια γωνία και απαιτούσε από τα ΜΑΤ να ανοίξουν το δρόμο για να περάσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, η Λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, η Σταδίου μέχρι την Ομόνοια, η Φιλελλήνων αλλά και η Ερμού μέχρι την Καπνικαρέα γέμισαν ασφυκτικά ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παρέμειναν κλειστοί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι να ακουστεί η φωνή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου