Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πραγματικά η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο...

Αγανακτισμένοι πολίτες, όχι αυτοί της πλατείας, αλλά άλλοι πιο εξοργισμένοι, πιθανότατα και υποκινούμενοι, επιτίθενται κατά πολιτικών και τους παίρνουν με τις πέτρες και τα γιαούρτια όπου τους βρουν.
Υπουργοί και βουλευτές αποδοκιμάζονται και προπηλακίζονται χωρίς έλεος. Και εδώ δεν έχει να κάνει με το ποιο κόμμα κυβερνά. Θυμηθείτε απλά το
ματωμένο πρόσωπο του Κ. Χατζηδάκη. Αντιεξουσιαστές μπουκάρουν στα γραφεία του Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη ενώ περικυκλώνουν το σπίτι του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ο οποίος ζήτησε να πάνε φυλακή τρεις του Επαναστατικού Αγώνα.
Μπαχαλάκηδες τα κάνουν γης μαδιάμ σε κάθε διαδήλωση. Έρχεται μάλιστα μεγάλη απεργία στις 15 Ιουνίου με τα νεύρα όλων να είναι τεντωμένα.
Κάθε μέρα έχουμε κι ένα μαχαίρωμα σε συγκρούσεις οπαδών. Μάλιστα, η ΕΠΟ αποφάσισε την Παρασκευή να βάλει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι ότι θα χάσει κανείς, μόνο οι μεγαλοπαράγοντες και οι στοιχηματζήδες.
Οπαδοί του ΟΦΗ βάζουν φωτιά σε κρατικά κτίρια στο Ηράκλειο κι εμποδίζουν τον Σαμαρά να μιλήσει στην πλατεία. Και τελικά δικαιώνονται γιατί άλλωστε είναι πολλές οι ψήφοι από την Κρήτη.
Άνθρωποι σκοτώνονται εν ψυχρώ για μια βιντεοκάμερα ή λίγα χρυσαφικά σε μια τρομακτική έξαρση του εγκλήματος.
Ακροδεξιοί προχωρούν σε πογκρόμ κατά μεταναστών και τους τσακίζουν στο ξύλο χωρίς καμιά δικαιολογία.
Την Τετάρτη Έλληνες και ξένοι βουλευτές προπηλακίζονται στην Κέρκυρα.
Ο Γ. Πεταλωτής γλιτώνει την τελευταία στιγμή από τα χέρια 800 αγανακτισμένων.
Όπου πάνε οι πολιτικοί γιουχάρονται και κάποιοι απειλούν να τους λιντσάρουν, φταίνε δε φταίνε.
Οι πλατείες για 10 ημέρες είναι γεμάτες και ο κόσμος μουντζώνει και φωνάζει κλέφτες.
Ο Πεταλωτής, μετά τα επεισόδια εναντίον του γίνεται ρόμπα στην τηλεόραση καθώς τσακώνεται με τον Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκάθετο ο ένας, δικτάτορα και ναζί ο άλλος σε μια έξαρση… δημοκρατικού διαλόγου.
Η Αριστερά, θλιβερή καρικατούρα του παρελθόντος της. Το μεν ΚΚΕ ζει εποχές Ζαχαριάδη και Στάλιν και είναι στον κόσμο του. Ο δε Τσίπρας θυμήθηκε ότι ήταν Κνίτης και κάνει δήθεν αντιπολίτευση απέναντι σε μια «πεθαμέν稻 κυβέρνηση.
Ο δε Καρατζαφέρης, θλιβερός κονφερανσιέ κάνει σόου σαν κι αυτά που έκανε στο κανάλι του. Κι αυτός σε μια έηαρση υπευθυνότητας και δημοκρατικού ύφους, λέει ότι θα πάρει τους βουλευτές και θα φύγει. Και εμείς μένουμε με την απορία και το παράπονο. Γιατί δεν το κάνει;
Και τέλος, η κυβέρνηση βάζει ξανά την υπογραφή της σε ένα Μνημόνιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, των παιδιών μας και τον εγγονιών μας.
Πολλά γεγονότα, πολλές φορές ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά όλα έχουν ένα κοινό. Αποδεικνύουν ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη, ένα μπάχαλο που δεν μπορεί να μαζευτεί από πουθενά.
Οι ευθύνες όλων των πολιτικών ταγών της χώρας είναι τεράστιες. Το ίδιο και οι ευθύνες κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Ακόμη μεγαλύτερες είναι, όμως, οι ευθύνες της κυβέρνησης που εξελέγη για να κυβερνά αντί να κοιμάται. Και κάθε κυβέρνηση έχει ορκιστεί να υπηρετεί το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αν, λοιπόν, με τις ενέργειές τους ή με την απάθειά τους απειλούν οι ίδιοι τη Δημοκρατία και στη συνέχεια μυξοκλαίνε πάνω από το πτώμα τη, είναι επικίνδυνοι. Καλύτερα να πάνε σπίτι τους.
Αλλά μην κάνετε και πολύ φασαρία. Η κυβέρνηση, και δυστυχώς και η πατρίδα κοιμάται…
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου