Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νικητής, αλλά όχι αυτοδύναμος ο Γκρούεφσκι στα Σκόπια

Ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρουέφσκι αναδεικνύεται νικητής των σημερινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών, με ποσοστό όμως αρκετά μικρότερο σε σχέση με το ποσοστό που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές, πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή, το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 40%, έναντι 33% της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Στις προηγούμενες εκλογές το VMRO-DPMNE είχε αποσπάσει ποσοστό 48% και είχε εκλέξει 63 βουλευτές. Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων προηγείται το συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό περίπου 10,5%, ενώ το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 5%.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναγωγές για τις έδρες που εκλέγει κάθε κόμμα στη νέα Βουλή της χώρας η οποία θα αριθμεί 123 βουλευτές.

Το μόνο γνωστό είναι το VMRO-DPMNE κέρδισε και τις τρεις έδρες που εκλέγει η ομογένεια της ΠΓΔΜ στην Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου